Ege Postası
Geri

Artuklu Üniversitesi'nde Arapça sempozyumu

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Avrupa’nın önde gelen üniversitelerinden Heidelberg ve Bergen'in işbirliği ile Türkiye’de konuşulan Arapça lehçelerin bütün özellikleriyle işleneceği sempozyum, 17-19 Mayıs tarihleri...
Artuklu Üniversitesi'nde Arapça sempozyumu
Haberler / Kültür - Sanat
16 Mayıs 2013 Perşembe 11:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Avrupa’nın önde gelen üniversitelerinden Heidelberg ve Bergen'in işbirliği ile Türkiye’de konuşulan Arapça lehçelerin bütün özellikleriyle işleneceği sempozyum, 17-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Türkiye’de bir ilk ve bu alanda yapılmış en geniş kapsamlı bilimsel çalışma özelliğini taşıyan 'Türkiye'de Konuşulan Arapça Lehçeler ve Sözlü Edebiyatları Uluslararası Sempozyumu'na Avustralya, İsrail, Hollanda, Lübnan gibi ülkelerin yanı sıra Norveç, Mısır, Polonya, Suriye, Ürdün ve Rusya’dan ‘Arapça Lehçeleri’ alanında araştırmaları bulunan birçok dilbilimci ve akademisyen katkıda bulunacak. Farklı kültürlere sahip muhtelif topluluklar tarafından değişik lehçe ve ağızlarla Türkiye’de konuşulan diller arasında önemli bir yere sahip Arapçanın dil özellikleri, sözlü edebiyatı, etimolojisi ve diğer dillerle etkileşimi gibi dilbilim konularının masaya yatırılacağı 'Türkiye'de Konuşulan Arapça Lehçeler ve Sözlü Edebiyatları Uluslararası Sempozyumu' olası dil ve lehçe ölümünün önüne geçilmesi ve bir değer olarak çok kültürlülüğün, çok dilliliğin korunarak geliştirilmesi amacını taşıyor.

Aynı zamanda kozmopolit dokuya sahip Mardin, Hatay, Şanlıurfa, Siirt ve diğer illerde yaşayan Arapların kültür hayatına katkı sunmayı da hedefleyen sempozyum; birçok ülkeden gelen araştırmacıların tebliğlerini sunacağı 8 farklı oturum halinde iki gün sürecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası