Ege Postası
Geri

Diyarbakır kapılarını kitaba açtı

Diyarbakır kapılarını dördüncü kez 'Yazının kadim coğrafyasına yolculuk' sloganıyla kitap fuarını açtı. Ali Emiri, Süleyman Nazif, Sezai Karakoç, Ziya Gökalp, Cahit Sıtkı Tarancı ve Ahmed Arif'in memleketi Diyarbakır’da açılan...
Diyarbakır kapılarını kitaba açtı
Haberler / Kültür - Sanat
14 Mayıs 2013 Salı 14:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır kapılarını dördüncü kez 'Yazının kadim coğrafyasına yolculuk' sloganıyla kitap fuarını açtı. Ali Emiri, Süleyman Nazif, Sezai Karakoç, Ziya Gökalp, Cahit Sıtkı Tarancı ve Ahmed Arif'in memleketi Diyarbakır’da açılan fuara özellikle öğrenciler ilgi gösteriyor. Fuarda son dönemlerde ilginin arttığı Kürtçe kitaplar daha çok ön plana çıkıyor.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ile Türkiye Yayıncılar Birliği'nin işbirliğiyle düzenlenen Diyarbakır 4. Kitap Fuarı’nın açılışı yapıldı. Kurdeleyi Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hafize İpek birlikte kesti. Açılış töreninde konuşan TÜYAP Kültür Fuarları Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, çözüm sürecinin kendilerini çok mutlu ettiğini ve bunun kalıcı bir barışa dönüşmesini dilediklerini söyledi.

6 gün boyunca yaklaşık 300 yazarın okuruyla buluşacağı fuarda 130 yayınevi stant açtı. Fuarda ayrıca konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 50’e yakın kültürel etkinlik gerçekleştirilecek. Tiyatro Kumpanyası tarafından sahnelenen, Ahmed Arif’in şiirlerin oluşan 'Hasretimden Prangalar Eskittim' oyunu ilk kez Diyarbakırlı seyircilerle buluşacak.

KÜRTÇE KİTAPLARA İLGİ ARTIYOR

Fuarda Işık, Nil, Şahdamar gibi birçok yayınevini bünyesinde bulunduran Kaynak Kültür Yayın Grubu da büyük bir stant açtı. Kaynak Yayın Grubu’nun Diyarbakır Temsilcisi Veysel Yavuz, kitap kurtlarının son yıllarda daha çok Kürtçe kitaplara ilgi gösterdiğini söyledi. 28 Kürtçe eser yayınladıklarını anlatan Yavuz, bu kitapların çocuklardan büyüklere kadar herkese hitap ettiğini söyledi. Yavuz, Kürtçe’ye çevrilen Fethullah Gülen’in 'İnancın Gölgesinde', 'Kader', 'Ölçü ve Yoldaki Işıklar', 'Çekirdekten Çınara' ile Bediüzzaman Said Nursi’nin Kürtçe eserlerinin büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Zirve Yayınevi’nden Mustafa Adıgüzel ise ilk gün olmasına rağmen fuara büyük ilgi olduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası