Ege Postası
Geri

82’nci İEF’nin partner ülkesi 'Sri Lanka'

İzmir’in dünyaya açılan penceresi olan ve 82’nci kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı, 29 Ağustos – 8 Eylül 2013 tarihlerinde gerçekleşecek. ‘Hint Okyanusu’nun İncisi’ olarak adlandırılan Sri Lanka, 82’nci...
82’nci İEF’nin partner ülkesi 'Sri Lanka'
Haberler / Güncel
11 Ağustos 2013 Pazar 10:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in dünyaya açılan penceresi olan ve 82’nci kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı, 29 Ağustos – 8 Eylül 2013 tarihlerinde gerçekleşecek. ‘Hint Okyanusu’nun İncisi’ olarak adlandırılan Sri Lanka, 82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın partner ülkesi olacak.

    Güney Asya’da, Hindistan’ın 31 kilometre güneyinde yer alan Sri Lanka’da yaklaşık 21 milyon kişi yaşıyor. Dünyada çay tarımında önde gelen bir ülke olan Sri Lanka, Budizmin dünyada ilk yayıldığı yerlerden biri ve etkin bir Budizm kültürüne sahip.

    1992 yılından buyana onur konuğu ülke seçen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bugüne kadar sırasıyla; Fransa, İtalya, Romanya, İsveç, Pakistan, Endonezya, Hindistan, Bulgaristan, Moldova, Çin Halk Cumhuriyeti, Bosna ve Hersek, Mısır, Rusya Federasyonu, Tunus, Kazakistan, Ukrayna, Küba, Etiyopya onur konuğu ülke oldu. Fuarda, 2011 yılı itibariyle Partner Ülke uygulamasına geçildi. 80’nci İEF’de Avusturya ilk kez partner ülke oldu. Geçtiğimiz yıl ise Latin Amerika Ülkeleri İzmir Enternasyonal Fuarı’na ilk kez toplu katılım yaptı.

    İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Ülkeler arası ticari ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesinde önemli katkı sağlayacak partner ülke uygulamasında amaç Sri Lanka’nın kültürel boyutunun yanı sıra ticari ve yatırım olanaklarıyla da tanıtılması olacak. Sri Lanka’yı ülkemizde, 82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı’nda partner ülke olarak ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası