Ege Postası
Geri

9 tasarımcıdan ehrama özel dokunuş

Bayburt yöresinde dokunan ehram kumaşı ile ilgili Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın önderliğinde hayata geçirilen 'Çağrışımlar: 9' isimli proje, moda ve tasarım dünyasının ünlü isimlerini bir araya getiriyor. Dokuz ünlü tasarımcı...
9 tasarımcıdan ehrama özel dokunuş
Haberler / Güncel
25 Nisan 2013 Perşembe 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayburt yöresinde dokunan ehram kumaşı ile ilgili Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın önderliğinde hayata geçirilen 'Çağrışımlar: 9' isimli proje, moda ve tasarım dünyasının ünlü isimlerini bir araya getiriyor.

Dokuz ünlü tasarımcı Anadolu kadınının vazgeçilmezi olan ehrama, sihirli dokunuşlar ile yeni yorumlar kazandırıyor. Yeni ehram tasarımları, 2 Mayıs'ta İstanbul Nişantaşı Özlem Süer House'da 15.00 – 21.00 saatleri arasında düzenlenecek özel davetle ilk kez beğeniye sunulacak. Daha sonra ürünler belirli satış noktalarında yer alacak.

Proje, Baksı Kültür Sanat Vakfı bünyesinde bulunan Baksı Müzesi ve çevresindeki ehram üretiminin artırılmasını amaçlıyor. Nostaljik bir kültürel değer olarak, yörede kaybolmaya yüz tutan ehram kumaşı, moda ve dekorasyona işlenerek günümüze uyarlanıyor. Ünlü modacı ve tasarımcılar tarafından yeniden yorumlanan ehram kumaşı, giyilebilir ve kullanılabilir özellikleriyle modern hayatın içine taşınıyor.
İpek Arnas (2Ters1Düz), Gülsen Bükülmez (Tay Mum), Feride Çelik, Sertaç Delibaş, Didem Aras Goldenberg (Didemin İzi), Müjde Kotil, Özlem Süer, İpek Terzi (İnci by İpek Terzi) ve Burcu Yurdakul’u (Zesebu) bir araya getiren 'Çağrışımlar: 9' ilk kez tasarım takipçilerinin ilgisine sunuluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası