Ege Postası
Geri

ABD'den Mısır için seyahat uyarısı

Amerika Birleşik Devletleri, vatandaşlarını Mısır’a seyahat etmemeleri konusunda uyardı; Mısır’da yaşayan vatandaşlarına da bir an önce ülkeyi terk etmelerini tavsiye etti. ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır’da yaşanan kanlı olayların...
ABD'den Mısır için seyahat uyarısı
Haberler / Dünya
16 Ağustos 2013 Cuma 10:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Amerika Birleşik Devletleri, vatandaşlarını Mısır’a seyahat etmemeleri konusunda uyardı; Mısır’da yaşayan vatandaşlarına da bir an önce ülkeyi terk etmelerini tavsiye etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır’da yaşanan kanlı olayların ardından seyahat uyarısı yayınladı. Bakanlık, vatandaşlarını Mısır’a gitmemeleri ve orada yaşayanların da ülkeyi terk etmeleri konusunda uyardı.

Mısır’da Çarşamba günü olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından vatandaşlarını uyaran ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır’da kalmayı tercih eden vatandaşların ise gösterilere katılmamasını istedi. En barışçıl görünen gösterilerin bile kanlı sonuçlanabileceğini vurgulayan Bakanlık, 28 Haziran’da bir Amerikan vatandaşının yapılan protestolarda öldürüldüğünü hatırlattı.

Mısır’daki ABD Büyükelçiliği ise, ülkede bulunan vatandaşlarına, yerel medyayı takip etmelerini ve olağanüstü hal kurallarına uymalarını salık verdi. Büyükelçilik binası, Kahire’deki Tahrir Meydanı’na çok yakın olması sebebiyle, şiddetli protestolar olduğunda geçici olarak kapatılacak. Ancak büyükelçilik, bu durumlarda vatandaşlarını en kısa sürede haberdar edeceğini bildirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası