Ege Postası
Geri

BM Güvenlik Konseyi Mısır’daki kanlı saldırıları kınayamadı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Mısır’daki katliamı görüşmek üzere yaptığı acil toplantıda, ülkedeki darbe yönetiminin gerçekleştirdiği kanlı baskını kınama kararı çıkarılamadı. Basına kapalı gerçekleştirilen...
BM Güvenlik Konseyi Mısır’daki kanlı saldırıları kınayamadı
Haberler / Dünya
16 Ağustos 2013 Cuma 08:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Mısır’daki katliamı görüşmek üzere yaptığı acil toplantıda, ülkedeki darbe yönetiminin gerçekleştirdiği kanlı baskını kınama kararı çıkarılamadı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonunda Konsey üyeleri ortak bir kınama metni üzerinde anlaşamadı.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Eliasson, Mısır'daki gelişmelerle ilgili Konsey'e bilgi verdi. Bilgilendirme sonunda Konsey üyeleri yalnızca Mısır’daki tüm taraflara maksimum sukünet çağrısı yapabildi. Şiddete son verilmesi ve ulusal uzlaşı çağrısı yapıldı.

Fransa, İngiltere ve Avustralya'nın isteği üzerine acil toplanan 15 üyeli Konsey, ortak bir mutabakat üzerinde anlaşamadı. Konsey’in Ağustos ayı dönem başkanı Arjantin, Mursi yanlılarına yönelik kanlı saldırıyı kınadı. Arjantin Daimi Temsilcisi ve Konsey Başkanı Büyükelçi Maria Cristina Perceval, Güvenlik Konseyi toplantısı hakkında bilgi verdikten sonra ülkesi adına bir açıklama yaptı. Daimi Temsilci, "Arjantin'in protestoculara yönelik vahşi saldırıyı kınadığını" bildirdi.

Arjantin'in 3 Temmuz'daki askeri darbeyi de kınadığını hatırlatan Büyükelçi Perceval, bu tarihten sonra Mısır'daki siyasi gelişmelerle ilgili ciddi endişelerinin olduğunu dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası