Ege Postası
Geri

AK Parti, Aydın'da adayları tanıttı

AK Parti, Aydın'da İl Başkanlığı'nın düzenlediği Aday Tanıtım Toplantısı ile yerel seçimlerin startını verdi.
AK Parti, Aydın'da adayları tanıttı
Haberler / Politika
4 Şubat 2024 Pazar 13:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala'nın katılımıyla Aydın'da 12 ilçenin belediye başkan adayı resmen kamuoyuna duyuruldu. AK Parti Genel Başkan Vekili Ala'nın katılımıyla gerçekleşen aday tanıtım toplantısı saat 15:30'da Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlendi. Aydın'da kararlaştırılan 12 ilçenin belediye başkan adayı, tanıtım toplantısında AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ile birlikte gövde gösterisi yaptı.

AK Parti Genel Merkezi uzun süren istişareler ve anketlerin ardından Cumhur İttifakı çatısı altında, Bozdoğan'da Ufuk Altıntaş, Buharkent'te Mehmet Erol, İncirliova’da Aytekin Kaya, Koçarlı'da Nedim Kaplan, Köşk'te Nuri Güler ve Kuyucak'ta geçtiğimiz yıl milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden Metin Ertürk'le 'yola devam' diyerek yeniden adaylıklarını tebliğ etti. MHP’li Karpuzlu mevcut Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, bu kez AK Parti'den aday gösterildi. Yine Çine’de Ali Dinçer, Nazilli'de Esat Ergüler, Kuşadası'nda Esat Altungün, Didim'de Kadri Kabak ve Yenipazar'daysa Kıvanç İşbilen'in adaylığı resmen bildirildi.

AK Parti Aydın İl Başkanlığı'nın düzenlediği aday tanıtım toplantısına, AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen’in yanı sıra Kültür ve Turizm önceki dönem Bakanı Atilla Koç, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten ve Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti önceki dönem milletvekilleri, 17 ilçenin teşkilat başkanlarıysa çok sayıda partili katıldı.

“ŞİMDİDEN 31 MART ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN”

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Ökten, “Bugün buraya gelemeyen ama bizimle birlikte 31 Mart’a kadar zafere ulaşmak için gönülden bağ kurmuş, çalışacak Cumhur İttifakı paydaşı dava ve yol arkadaşlarımıza da şimdiden teşekkür ediyoruz. Biz inandık, biz size güveniyoruz seçmenimize güveniyoruz. Onların ferasetine inanıyoruz. 17 ilçede hem ilçede hem büyükşehirde artık Aydın’da yerel yönetimlerle hizmeti buluşturma için 31 Mart’ta hep birlikte çalışacağız. Yolumuz bahtımız açık olsun. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız başta olmak üzere 17 ilçede belediye başkan adaylarımızın ayağına Allah taş değdirmesin. Bizler sizlerle birlikteyiz. İnşallah seçmenimiz de sizlere inanacak, güvenecek. Şimdiden 31 Mart zaferimiz kutlu olsun diyorum. Cumhur İttifakı olarak AK Parti ve MHP iri ve diri olarak bu seçimlere hazırlandık. Allah’ın izniyle 17 ilçenin 17’sinde de 31 Mart’ta zafere ulaşmak için hep beraber çalışacağız” dedi.

“TÜRKİYE YÜZYILI’NI AYDIN YÜZYILI YAPACAĞIZ”

Partililerinin “Özlem bitiyor Savaş geliyor” sloganları ve alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Savaş, “2015 yılından bu yana kadar TBMM’de Aydın’ı temsil etmenin onur ve gururunu yaşadım. Efeler diyarı Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmaktan dolayı gurur ve heyecanı yaşıyorum. Tarihi, kültürü ve medeniyetiyle dillere destan olmuş şehrimiz yeni bir sayfa açmak için gün sayıyor. Biz hazırız ve kararlıyız. Belediyecilik bizim işimiz. AK Parti’nin işi. Gerçek Belediyecilik AK Parti’de diyerek yeni bir zafer için yola çıktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul’da uyguladığı belediyecilik modeli Türkiye’ye mal olmuş AK Parti Belediyeciliği olarak markalaşmıştır. AK Parti ihtiyaçları projeye dönüştüren milletimizin hizmetine sunan bir anlayışa sahiptir. Yerel yönetimlerdeki yüksek başarımızın sırrı da işte budur. Türkiye Yüzyılı’nı Aydın Yüzyılı yapmak için Merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in şehrini AK Belediyecilik ile tanıştırmak için şahsıma tevdi edilen bu göreve bizi layık gördükleri için Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“BENİM KAVGAM DA SEVDAM DA AYDIN”

“Yerel yönetimlerde eksiklikler olduğu sürece topyekün kalkınma olmuyor” diyen Savaş; “Geçtiğimiz 15 yıllık süreçte bunu yaşadık. Şehrimiz her geçen gün kendinden kaybeden bir şehir oldu. Komşu illerimiz ilerlerken Aydın kendi kabuğunu bir türlü kıramadı. 15 yılda bu şehirde ne değişti? Birlikte düşünelim. Bu kadar trafik otopark ulaşım konusunda çektiği eziyet, su faturaları normal mi? İnsanlarımızın sanat ve kültürel faaliyetlerden mahrum bırakılması normal mi? Barınaklarda hayvanlarımızın gördüğü eziyet yetmezmiş gibi canlarımızın kitleler halinde dolaşması normal mi? İşte bu gidişata son vermek için buradayız. Size söz veriyorum. Birlikte el ele omuz omuza vererek Aydın'ımızı bu kaderinden kurtaracağız. Benim kavgam da sevdam da Aydın. Bu şehir hepimizin ve bizlere emanet. Güzel Aydın’ımızın yerel yönetim açısından kayıp 15 yılını telafi edeceğiz. Amacımız Aydın’ı hak ettiği hizmetlere tanıştırmaktır. Hiç kimseyi dışarıda bırakmadan yerelde Aydın'ı zirveye çıkaracağız. Her alanda Aydın'ı öne çıkararak bölgenin en iyisi yapacağız. Aydın'ı örnek gösterilen bir büyükşehir yapacağız. 31 Mart'a kadar projelerimizi, hayallerimizi her yerde anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“AYDIN’DAKİ BAŞKAN ADAYLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Aday Tanıtım Toplantısı’nda son olarak konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Vekili Ala, "Aydın bu ne coşku böyle tebrik ediyorum sizleri. İnanılmaz bir heyecan var. Gençler sizlerle gurur duyuyoruz. İnanılmaz bir heyecan var. Bu heyecanı sandıklarda gümbür gümbür göreceğiz. Biraz önce Muğla'daydım şimdi de Aydın’dayım. Ege inanılmaz bir hale gelmiş. Önce bir arada olmaktan gerçekten çok memnunum. Efeler diyarına gelirken tabi Türkiye’yi aldığı 21 yıl önce aldığı noktadan bugünlere kadar getiren bu kadronun lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim.

Aydın'ı Türkiye yüzyılı ile buluşturmak için aday olan belediye başkan adaylarımızı yürekten tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Tabii bir yıl önce büyük bir depremle Türkiye uyandı. Öyle bir büyük depremdi ki etkilenen 11 ilin coğrafyasını dikkate aldığımızda bir çok ülkeden daha fazla. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. İzninizle milletimizi, o günden bugüne tek bir yürek olarak vatandaşlarımızı kutluyorum. Devletimiz de kendine yakışır bir şekilde müdahale ederek yaraları sarmaya başladı ve devam ediyor. Güçlü bir millet , güçlü bir devlet olmak zorundayız. Bu birlikteliği daha da genişleterek devam etmeliyiz” dedi.

“BU SEFER SEÇİMİMİZİ ŞEHRİMİZ İÇİN YAPALIM”

Geride kalan Genel Seçimler ile ilgili de konuşan Ala, “Bizler geçtiğimiz mayıs ayında genel seçim yaptık. Orada sizler Cumhur İttifakını TBMM'de çoğunlukla iş başına getirdiniz. Dünyada sözü dinlenen, bölgede kendine soru sorulmadan karar alınamayan Sayın Cumhurbaşkanımızı devletin başına getirdik. Sizleri ayrı ayrı tebrik ediyorum” diye konuştu. “Ülkeler kadar şehirlerde yarışıyor” diyen Ala, “Gece gündüz çalışacak kişileri Aydın'ın başına getirmek lazım. Onun için Mustafa Savaş diyoruz. Proje lazım, proje adamı lazım. Mayısta altılı bir masa vardı. Altılı masanın ne altı, ne üstü kaldı. Esamesi okunmuyor ve önce birbirlerine düştüler. Kendi içlerinden bazı arkadaşlar iyi ki biz kazanamamışız, milletin başına bela olurmuşuz dediler. Ama biz milletimizin her ferdine teşekkür ediyoruz. Cumhur İttifakı kazanarak ertesi gün hedeflerine devam etti. Hangi partiye oy vermiş olursanız olun gelin Aydınlılar bu sefer seçimimizi şehrimiz için yapalım. Proje yapacak yöneticileri iş başına getirelim. Daha güçlü Türkiye inşa etmek için daha güçlü şehirler inşa etmek gerekiyor. Aydın'da sandıktan öyle bir sonuç çıkaralım ki her yerden sesi duyulsun. Mustafa Savaş kardeşimi Aydınlılara emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Ala, AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş ve isimleri tek tek okunan Cumhur İttifakı belediye başkan adayları partililerini selamlayarak sahnede birlik beraberlik mesajı verdi. (Sevgi Demir'in haberi)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası