Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir bayramlaştı: Hedefte Kocaoğlu

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın bayramlaşma töreni Kaya Termal’de yapıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İl Başkanı Bülent Delican ve Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın hedefinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu vardı.Gündemleri ise yeni ulaşım sistemi ve Tire'deki satış kriziydi.
AK Parti İzmir bayramlaştı: Hedefte Kocaoğlu
Haberler / Yerel Politika
3 Ekim 2014 Cuma 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın bayramlaşma töreni Kaya Termal Otel Kardelen Salon'da yapıldı. Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Ali Aşlık, Hamza Dağ,İlknur Denizli,İl Başkanı Bülent Delican, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan,Kadın Kolları İl Başkanı Özen Kızılırmak, Gençlik Kolları İl Başkanı Bilal Kırkpınar, il yöneticileri, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.Halkla İlişkiler Başkanlığı’nın hazırladığı son dönem yapılan faaliyetleri içeren slayt gösterisi yapıldı.



YILDIRIM’DAN ULAŞIM SALVOSU
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, İzmir Milletvekili Binali  Yıldırım konuşmasının başında, “ İl başkanı bana pası attı ama ben bugün çakmayacağım. Bugün bayram arifesi. Rahat nefes alsınlar ve bayrama iyi girsinler. Zaten bizim il başkanı ve meclis grubumuz onlara hayatı yeterince zorlaştırıyor. Bizim bulaşmamıza gerek yok” dedi ancak daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu hedef aldı. Yıldırım, Kocoağlu’nu yeni ulaşım sistemi üzerinden eleştirdi. Yıldırım, “6 aydır nasıl yürüyeceklerine karar veremediler. ‘Efe yürüyüşü yapalım’ dediler, beceremediler. ‘Hizmet yürüyüşü yapalım’ dediler onu da beceremediler. Biz zaten biliyorduk. İzmirli bilmiş olsun bu yeter bize.Bizim Bilal Doğan, ‘toplu ulaşımda aldığınız kararla İzmirli’ye Çin eziyeti çektiriyorsunuz’ demiş. Eğer siz milletin görüşüne başvurmazsanız, beklentisini sormazsanız, oturduğunuz yerde karar alırsanız olmaz” dedi.
 
DURMAK YOK YOLA DEVAM
“Bu milletin önünde çok güzel günler var” diyen Yıldırım, şunları söyledi; “Biz geçmişimizle övünürken geleceğimizi de emin adımlarla inşa ediyoruz. Geçtiğimiz 9 ay içinde Türkiye çok şey yaşadı. İki seçim yaşadık.Partimizin kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı yaptık. Türkiye’de demokrasinin yeni bir noktaya gelmesinde en büyük payı olan sizlersiniz. Yeni Başbakanımızı genel başkanımızı seçtik. Dedik ki ‘durmak yok yola devam.’ 2023 hedeflerimiz var. 2071 vizyonumuz var. Bunlara ulaşmak için gurur duyulacak bir ülkeyi yeni nesillere bırakmak için daha çok çalışmalıyız”
 
SESİ KISILDI
Yıldırım, konuşurken yerel seçim sürecinde olduğu gibi yine sesinin azizliğine uğradı.Sesi kısılan Yıldırım konuşmasını tamamlayamadı. Yıldırım,  “Doktor çare yok mu buna” dedi.



DELİCAN: DEĞERLİ AKRABALARIM
Partililere, “değerli akrabalarım” diye seslenen İl Başkanı Bülent Delican, “Akraba olmak için kan bağı şart değil. Biz siyasi akrabayız. Siyasi akrabalarımın bugün bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.Önemli bir süreçten geçiyoruz. Ateş çemberi var etrafımızda dimdik ayaktayız. Üç kritik bölgede huzurla istikrarla yürüyen bir ülkeyiz. Biz bunu büyük liderimize borçluyuz. 2015 seçimlerinde İzmir’de kendimizi çok daha iyi ifade edeceğiz ve ispat edeceğiz. İzmir başına konan talih kuşunu kaçırdı. Bundan üzüntülüyüz. İnşallah İzmir yanlışından dönecektir. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Yanlışları anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

TİRE GÖNDERMESİ
Tire’de köy mallarının satışı konusunda CHP’li belediye başkanı Tayfur Çiçek’e verilen satış yetkisi sonrası yaşanan krize değinen Delican, şunları söyledi; “
Tire’de bir olay yaşandı. İl Özel İdaresi’nin paylaşılan mallarıyla ilgili karar propaganda başlattılar. Malları ‘ham yaptırmayız’ dediler. ‘Malları size sattırmayız’ dediler. Biz de dedik ki bir şey satılmıyor. Oturur konuşuruz. İnat ettiler mahkemeye gittiler. 150 bin dergi bastırıp bu konu hakkında kara propaganda yaptılar. Biz malları peşkeş çekecekmişiz havası yarattılar. Yürüyüş yapacaklarını açıkladılar. Yanlış yaptıklarını ifade ettik.Tire Belediye Başkanı kalktı köylünün dedesinden kalan mallarını kendi yaptığı borçları kapatmak için malları satışa çıkardı. Kocaoğlu ve il başkanı satışı örtbas etmeye çalıştı.Etkin muhalefet yapıldığında ne olacağı görüldü. Tire’nin mallarını ‘ham yaptırmadık’ Etkin muhalefetimiz sonuç getirdi. Satıştan vazgeçtiklerini açıkladılar.Yürüyüşten vazgeçtiler çünkü çok ciddi sıkıntıya düştüler. Belediye başkanının satış yetkisi hala elinde. 6 belediye başkanımızla oturduk konuştuk. Köylünün bir karış malını satmayacaklarını açıkladılar. Vatandaşın alın teriyle yapılan o toprakları asla sattırmayacağız.3 ay içinde ne yaptınız derseniz, o malları toprağı sattırmadık derim”
 
BİRLİK OLURSAK İZMİR’İ ALIRIZ
Konuşmasında parti için mesajlarda veren Delican, “ Biz birlik olursak İzmir’i alırız. Bir küçük olayda nasıl tökezlediklerini herkes gördü.Kongre sürecine gidiyoruz. 2015’te yeni Türkiye için anayasa çok önemli. Kongrelere ortak akılla tek listeyle gidilecek. Kongrelerde kavga gürültü istemiyor genel merkez. İl Başkanını sevmiyor olabilirsiniz ama ilçeleri  en iyi şekilde yönetecek isimleri seçelim.Biz bu süreçte birliği sergileyemezsek İzmir’i alamayız” dedi.



BAHANELERİN ARKASINA SAKLANIYOR
“Kocaoğlu bahanelerin arkasına saklanarak siyaset yapmaya çalışıyor” diyen Delican, “Yeni Fuar Alanı inşaatının durmasını bile bize yordular. Gerekli görüşmeleri yaptım. Sebebin teknik sebeplerden olduğunu öğrendim” dedi.



DOĞAN: GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN
Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu hedef aldı. Doğan, “ Kocaoğlu, gerçek dünyadan uzaklaştı, sanal alemde koşuyor. İnternet üzerinden birincilik peşinde koşuyor. “Ben internet üzerinden yapılan yarışmada birincilik için yarışıyorum” diyor. Bu kentin alt yapısı çöpü yerli yerinde durmaya devam ediyor. İzmirli ‘ellerim kırılsaydı da Kocaoğlu’na değil Yıldırım’a oy verseydim’ diyor. Sayın Bakanım siz merak etmeyin. Meclis üyeleri olarak emanetinize sahip çıkıyoruz.Gözünüz arkada kalmasın. 1 milyon İzmirlinin oyuna sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.



KATMERCİ’DEN SALON GÖNDERMESİ
Partiye emek veren isimler adına AK Parti İzmir Kurucu İl Başkanı İsmail Katmerci konuştu. Salondaki kalabalığa dikkat çeken Katmerci, “Muhalefet partisi kurultayını bile bu kadar büyük salonlarda yapamıyor. İzmir’de hangi parti bu çoğunlukta bir kutlama yapabildi. AK Parti sevgisi bu. AK parti ülkeyi nerelerden nerelere getirdi. Bu sevginin katkısı büyük oldu. Kuruluşundan bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası