Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir'de başkanlarla süreç zirvesi!

AK Parti’de aday adaylıkları başvuru tarihinin öne çekilmesinin ardından İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ilçe başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. İki saat süren toplantıda Akay, başkanlardan ilçe teşkilatlarında kimlerin nereye aday olmak istediğine dair ayrıntılı bir rapor istedi. Aday adaylığı sürecinde sloganın ‘ rekabet var hakaret yok’ olacağını söyleyen Akay önümüzdeki hafta Çeşme’de iki günlük kamp yapma kararı aldı. Akay, burada ilçe başkanlarıyla bire bir görüşerek aday adaylığı konusunda net fikirlerini alıp rapor haline getirecek.
AK Parti İzmir'de başkanlarla süreç zirvesi!
Haberler / Yerel Politika
26 Eylül 2013 Perşembe 17:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), daha önce 21 Ekim olarak açıklanan aday adayı başvurularının 1 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında alınacağını duyurması üzerine AK Parti İzmir İl Başkanlığı harekete geçti. İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ilçe başkanlarıyla 2 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi.Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya’nın da hazır bulunduğu toplantının ana gündem maddesi aday adaylığı sürecindeki usul oldu.Akay ilçe başkanlarına aday adaylarına verilecek mesajı da açıkladı. “Rekabet var hakaret yok” diyen Akay, sürecin disiplinli bir şekilde ilerlemesini istedi. Başvuruların ilçe başkanlıklarına yapılması kararı alınırken,önümüzdeki hafta Çeşme’de kamp yapılacak. Akay, Çeşme Ontur Otel’deki iki günlük kampta başkanlardan aday adaylıklarına yönelik son fikirlerini bire bir görüşmede alacak. Akay kamp sonrası hazırlayacağı raporu 2 Ekim'deki il başkanları toplantısında Genel Merkeze teslim edecek.

"REKABET VAR HAKARET YOK"
AK Parti’de aday adaylığı için belirlenen tarihin 1 Ekim-1 Kasım aralığı olarak açıklanmasının ardından İzmir İl Başkanlığı kritik bir toplantı gerçekleştirdi. İlçe başkanlarıyla bir araya gelen İl Başkanı Ömer Cihat Akay, başkanlara süreç hakkında bilgilendirme yaptı. Akay’ın başkanlara, “ Tabi ki rekabet olacak ama hakaret olmasın. Seviye olsun. Bunu sağlayın. Birlik olun” dediği öğrenildi.

RAPOR İSTEDİ!
İlçe başkanlarından teşkilatlarda meclis üyeliği ve belediye başkan aday adaylığını düşünenlerin listesini isteyen Akay’ın “ Seçim öncesi yönetimlerin boşalmasına karşı önlem almamız gerek. Kimlerin aday adayı olmak istediğine yönelik ayrıntılı rapor istiyorum. Sizden gelen bilgiler doğrultusunda değerlendirme yapacağız. İlçelerin tamamen boşalmasına izin vermeyiz” dediği belirtildi.

HAFTAYA KAMP VAR!

İlçe başkanlarının aday adaylığı ile ilgili görüşü ise önümüzdeki hafta Çeşme Ontur Otel’de yapılacak kampta alınacak. İlçe başkanlarından önümüzdeki haftaya kadar aday adaylığı konusunda kararlarını olgunlaştırmalarını isteyen Akay, başkanlara iki gün sürecek kampta “aday adayı mısın'” diye soracak.Başkanlığı düşünen ilçe başkanları arasında ‘görevine devam et’ diyecekleri isimlerde olacağını söyleyen Akay’ın, “ Çok kişinin bir anda başkanlığı bırakmasına sıcak bakmıyorum. Ben il başkanıyım. Sorumluluklarımız var.Parti adına en doğru kararı almamız gerek” dediği öğrenildi.

Akay kamp sonunda hazırlayacağı raporu 2 Ekim'deki il başkanları toplantısında Genel Merkeze teslim edecek. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası