Ege Postası
Geri

Sait: “ Kocaoğlu 2009 yılında verdiği seçim sözlerini unuttu m? “

AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2009 yılında verdiği seçim sözlerini hatırlatarak, bunları unuttu mu yoksa başaramadı m? Diye sordu. Sait, “Sayın Başkan lütfen kimseyi germeden, kızdırmadan, polemik yapmadan cevap versin, aşağıda yazılı vaatleri verdi mi, verdiyse yaptı m? Bu soruların cevapları sözünün eri olup olmadığını veya başarı ve becerisini ortaya koyacak. Ancak bilmelidir ki, bu soruların cevapları ile İzmirliler onun karnesini verecek, susması zımni olarak başarısızlığının kabulüdür, dedi.
Sait: “ Kocaoğlu 2009 yılında verdiği seçim sözlerini unuttu m? “
Haberler / Yerel Politika
26 Eylül 2013 Perşembe 09:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Sait, Kocaoğlu’na seçim vaatlerinin dışında İzmir’de trafik sorunu olmadığını sordu. Trafik sorununun emniyetin yasakları ve cezaları ile çözüleceğini düşünen Kocaoğlu’nun bu konuda samimi olup olmadığını, eğer samimiyse, Hodri meydan, basını da yanımıza alalım birlikte İzmir trafiğine çıkıp çıkalım, yürek varsa bunu yapalım, dedi.

Sait, İzmir’in nostaljik yerlerinden Teleferiğin ne zaman yapılacağını ve söz verdiği Gaziemir’deki yeni fuar alanının ne zaman biteceğini, sordu'

İşte İzmir Milletvekili Rifat Sait’in cevabını istediği 2009 yılı Aziz Kocaoğlu’nun seçim vaatleri:

- Metro ve raylı sistemle konforlu, hızlı ve ucuz toplu ulaşım sağlanacak. Körfez'de vapur yolculuğu keyfi, daha da rahat, süratli ve konforlu olacak. Otobüs filomuz modernleşiyor, yolcu konforu artacak, klimasız otobüs kalmayacak.

- Sağlıklı yaşam için daha çok yürüyüş parkuru, daha çok gezinti yolu düzenleyeceğiz. Körfez'in sahil şeridi boyunca bisiklet yolları, "bisiklet kulüpleriyle ücretsiz bisiklet kullanımı hizmeti olacak.

- İzmir'i yeniden Akdeniz'in kültürel başkentlerinden biri yapacağız. Kültür endüstrileri ve yaratıcı endüstriler alanında Türkiye'nin öncü kenti olacağız. Yeni projelerle kentimizde bilimsel, kültürel, sanatsal değer üretimi artacak.

- Çiğli Balatçık, Menemen, Buca ve Gaziemir'de yeni "kent ormanları" oluşturacağız. İzmir'in dört bir yanında yeni yeşil alanlar oluşturacağız. Park ve meydanların aydınlatmasında artık yalnızca güneş enerjisi kullanılacak. Çevre ve Yeşil Enerji Eylem Planı'yla sürdürülebilir enerjiye geçişi planlayacağız.

- Bölgemizin, sürdürülebilir enerjiler açısından zengin potansiyelini değerlendireceğiz: İzmir'de jeotermal ve rüzgar enerjisi kullanımı artacak. Biokütle ve güneş enerjisi kullanımında atılım gerçekleşecek. Konutlar ve kamu binalarında yalıtım denetimi ve yalıtım yenilemesi gerçekleştireceğiz. Coğrafi konumumuzu ve "küresel ısınmayı avantaja dönüştüreceğiz, güneş enerjisi kullanımında atılım başlayacak. Güneş enerjisine dönüşüm, belediye hizmet binaları ve kamu binalarından başlayacak. Konutlarda "yeşil evlere dönüşüm özendirilecek, desteklenecek. Yeşil dönüşüm için uzman kadrolar yetiştirilecek. Ekolojik köy, güneş enerjisinden toplu konut alanlarında yararlanmanın modelini oluşturacak. Çöplerimizden, atıklarımızdan biokütle enerjisi elde edeceğiz. Rüzgar enerjisi üretimini artıracağız. Jeotermal enerji kullanımı yeni kaynakların devreye girmesiyle yaygınlaşacak.

- Tahtalı Baraj Gölü'nü çevredeki su kaynaklarıyla besleyeceğiz. Kentimize yeni su kaynakları kazandırıyoruz. Çamlı, Değirmendere ve Bostanlı Barajları için çalışıyoruz. Gördes'in suyunu İzmir'e getiriyoruz.

- İzmir Körfezi'nde temizlik çalışmalarını modernleştiriyoruz. Körfez'de su kalitesi sürekli yükseliyor. İzmir büyükşehir sınırları içinde atık su arıtmasız yerleşim bırakmayacağız.

- Çöp depolama alanı kapatılarak ekopark oluşacak. Ekopark ‘ta ayrıştırma, geri dönüşüm, kompostlaştırma ve yakma gerçekleşecek. Ekopark ‘ta çöp termik santrali kuracağız. Çevre yerleşimlerin çöp depolama alanlarını kapatarak rehabilite edeceğiz. Çöp filomuzu modernleştireceğiz. Geri dönüşümü özendireceğiz; destekleyeceğiz.

- Karşıyaka ve Buca'da iki yeni büyük futbol stadyumu inşa edeceğiz. Bornova'da bir olimpik buz pateni salonu yapıyoruz. Bütün semtlere çok amaçlı salonlar inşa ediyoruz. Daha fazla uluslararası spor organizasyonu gerçekleştireceğiz.

- İzmir kent portalı oluşturulacak. Akdeniz ülkelerinin dillerinde ve İngilizce İzmir tanıtım web sitesi oluşturulacak. Üç boyutlu dijital İzmir kent rehberi oluşturulacak. Bilişim teknolojilerinden yararlanarak belediye-hemşeri ilişkisi doğrudan sağlanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası