Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir'den seçim süreci için 2 etkin rapor!

AK Parti İzmir’den yaklaşan yerel seçimler öncesi önemli bir çalışma geldi. AK Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili ve İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar, il yöneticisi Ayşe Akın ve Konak Belediye Meclis Grup Başkanvekili Rıza Evcim’in Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na yönelik hazırladığı iki ayrı rapor 2014 sürecinde AK Parti adına en etkin muhalefet aracı olacak.
AK Parti İzmir'den seçim süreci için 2 etkin rapor!
Haberler / Yerel Politika
25 Eylül 2013 Çarşamba 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti İzmir İl Başkanlığı özel ve etkin bir çalışma hazırladı. AK Parti Grup Başkanvekili ve İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar, il yöneticisi Ayşe Akın ve Konak Belediye Meclis Grup Başkanvekili Rıza Evcim’in hazırladığı iki ayrı rapor 2014 sürecinde AK Parti adına en etkin muhalefet aracı olacak.

80 sayfalık ilk raporda 2004-2013 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mali durumundan kentte neler yapıp yapmadığını dair bilgiler yer alıyor.İkinci çalışma ise Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğluna yönelik. Kocaoğlu’nun 2009 seçim beyannamesinde vaat ettiği projeler enine boyuna incelendikten sonra adeta 5 yıllık karne hazırlanmış.

İlk önce milletvekilleri ve il yöneticileriyle paylaşılan iki ayrı çalışma süreçte ilçe başkanları, teşkilat mensupları ve adaylarla paylaşılacak ayrıca İzmirlilere de anlatılacak.


MALİ YAPIDAN YAPILMAYAN PROJELERE KADAR HER ŞEY!

Büyükşehir Belediyesi’nin ve başkan Aziz Kocaoğlu’nun neler yapıp yapamadığının hazırlanan iki çalışmayla adeta fotoğrafını çektiklerini belirten AK Parti Grup Başkanvekili ve İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar mevcut durumun tespitini yaptıklarını söyledi. 2004-2013 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin detaylı olarak durumunun yazılı olduğu 80 sayfalık ilk rapor hakkında bilgiler veren Çakar, “ Raporda İzmir’in mali yapısı..Başlanmış bitirilmiş bitirilmemiş projeler... Ulaşım sorunları, körfez ile ilgili sorunlar, çöp sorunu, metro macerası, fuarcılık, İZSU’nun mali yapısı ve yapmayı planladığı yapamadığı projelerle ilgili detaylar, ESHOT’un mali yapısı planladığı projelerin detayları, Büyükşehir’in şirketlerinin mali durumu, çalışanlarla ilgili hususlar , şirketlerin neden zarar ettiğine yönelik tespitler var” dedi.


"KOCAOĞLU'NUN NOTU 10 ÜZERİNDEN 2"

Kocaoğlu’nun, 2009 seçimleri öncesi açıkladığı seçim beyannamesinin dikkate alınarak hazırlanan ikinci çalışmayla Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 5 yıllık karnesinin ortaya çıktığını ifade eden Çakar,şunları söyledi; “ 2009 yerel seçimlere giderken CHP’nin adayı olan Kocaoğlu, 2009-2014 döneminde İzmirliye neler vaat ettiğini ne gibi projeleri yaparak İzmir’e hizmette bulunacağını bir beyanname ile yayınladı. Bu seçim beyannamesinin içinde hangilerinin hayata geçip hangilerinin geçmediğini içeren objektif bir çalışma daha yaptık. Vaatlerinin yanında yapıldı yapılmadı şu aşamada diye bir karne hazırladık. Aziz Bey 2009 seçimleri öncesi seçim beyannamesi ile 251 adet projeyi 5 yılda hayata geçireceğini vaat etmiş ancak sadece 37 adet projeyi tamamlayabilmiş. . Dolayısıyla Aziz Bey’in 5 yıllık karnesi 10 üzerinden 2’dir. Başarısız olmuştur. Açık bir başarısızlıkla İzmir’i yönetenlerin 2014 seçimlerinde tekrar aday olma gayreti şaşırtıcı ve üzücü... Kocaoğlu İzmirliye bir iyilik yapsın. Kendi imzasıyla vaat ettiği 251 projenin kaçını yapıp yapmadığını incelesin. Kendisini başarılı olarak nitelendiriyorsa ona söyleyeceğimiz bir şey yok ama İzmir’e iyilik yapsın ve önünden çekilsin”
Çakar, yerel seçim sürecinde hazırlanan iki rapordan bilgilerin İzmirlilerle paylaşılacağını belirtirken,ilçe teşkilatlarına da raporları göndereceklerini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası