Ege Postası
Geri

CHP İzmir’de gündem ‘gençlik’

CHP İzmir ilçe başkanları toplantısında sürpriz bir konu gündeme oturdu. Başkanlar uzun süredir dillendirilen gençlik kollarının çalışmalarına yönelik sıkıntıyı dile getirdi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda eleştiriler üzerine İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan’ın, hatayı ana kademe yöneticilerinin biraz da kendinde araması gerektiğini ifade ettiği ve “gençlik kolları kapatılsın başka bir isimle daha özgür bir gençlik yapısı oluşturulsun. Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin (SPD) gençlik örgütü JUSOS modeli önemli bir örnek. Uzun vadede başarı gelir” teklifinde bulunduğu öğrenildi.
CHP İzmir’de gündem ‘gençlik’
Haberler / Yerel Politika
25 Eylül 2013 Çarşamba 15:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 8 ilçe başkanının Ankara ziyareti CHP İzmir’de ufak çaplı krize neden olurken, gözler ilçe başkanları toplantısında İl Başkanı Ali Engin’in vereceği mesajlara çevrilmişti.Torbalı’da gerçekleşen ve yaklaşık 5 saat süren ilçe başkanları toplantısında 8 ilçe başkanı konusu gündeme gelmezken uzun süredir CHP İzmir örgütünde dillendirilen gençlik krizi toplantının bir numaralı maddesi oldu.İl Yönetim kurulu toplantılarında zaman zaman gençlik kollarının çalışmalarına yönelik getirilen eleştiriler bu kez ilçe başkanları toplantısında 3 saat masaya yatırıldı.Toplantının bir diğer gündem maddesi ise sandık örgütlenmeleri oldu.

İlçe başkanları toplantısında daha önce il yönetim kurulu toplantısında da gündeme getirilen gençlik kollarının sahada aktif olmaması ilçe örgütleri tarafından toplantıda dile getirildi. Dikili, Seferihisar, Foça,Urla, Bergama, Bayraklı ve Karşıyaka ilçe başkanlarının gençlik kollarında yaşanan sıkıntıları dile getirdiği öğrenildi. Bazı ilçelerde gençlik kolları başkanlık makamlarının boş olduğu, partili gençlerin yeterince sahada çalışmadıkları ve organizasyonlarda boy göstermedikleri eleştirileri yapıldı.Gündemlerinin en önemli maddesinin Gençlik Kolları olduğunu ifade eden İl Başkanı Ali Engin de gençlerin partiye sağlaması gereken katkı konusunda eksik kaldıklarını ama artık buna müsaade etmeyeceklerini belirterek, partili gençlere uyarılarda bulundu.


SESSİZLİĞİNİ BOZDU!

Eleştiriler üzerine söz alan CHP İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan’ın adeta sessizliğini bozduğu belirtilirken, örgüte sürpriz bir öneride bulunduğu ifade edildi.
Gençlik Kollarının elbette hataları olduğunu ancak hatayı birazda parti büyüklerinin kendilerinde araması gerektiğine dikkat çeken Soydan’ın, “ ana kademeler gençlere yeterince samimi davranmıyor. Ana kademelerde sol söylemler yeterli değil. Parti içi karmaşada çok…Bunlar da gençlerin gelmesine ve aktif çalışmasına engel oluyor” dediği öğrenildi.

JUSOS MODELİ OLSUN!

Gençlik kollarının kapatılarak başka bir isimle daha özgür bir yapılanma yapması gerektiğini belirten Soydan’ın Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin (SPD) gençlik örgütü JUSOS modeline dikkat çektiği ifade edildi. Soydan’ın, “ Başka bir isimle daha özgür bir gençlik yapısı oluşturulsun. Ana kademeden bağımsız sol siyaset yapsın gençler. Özgürce siyaset yapsınlar. Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin gençlik örgütlenmesi JUSOS bu konuda en güzel örnek. Partinin uzun vadede sağa yaklaşmasına da engel olabilir bu model…Bu anlayış bu modelle kimse kimseden korkmaz..uzun vadede başarı sağlar” dediği belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası