Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir'de gözler o isimlerde: Başvuru yapacaklar mı'

AK Parti'de adaylık süreci başladı. 1 Kasım'da yapılacak seçim için AK Parti İzmir'de aday listesindeki değişim sinyallerinin ardından gözler, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'nde aday gösterilmeyen, aday olup seçilemeyen isimlere çevrildi. AK Parti İzmir'de gözler o isimlerde
AK Parti İzmir'de gözler o isimlerde: Başvuru yapacaklar mı'
Haberler / Yerel Politika
1 Eylül 2015 Salı 11:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ -AK Parti İzmir'de aday adaylığı sürecinin başlamasıyla, 7 Haziran seçimlerinde parti içerisinde çeşitli kademelerde emek veren isimlerin, 1 Kasım seçimleri için vereceği karar merak konusu oldu. AK Parti'de 31 Ağustos Pazartesi günü sabah 08.00'dan itibaren başlayan aday adaylığı başvuruları, 3 Eylül Perşembe günü saat 19.00'a kadar devam edecek. AK Parti İzmir'de aday gösterilmeyen, aday olup seçilemeyen isimler ne yapacak' 

ESKİ VEKİLLER İSTİŞARE YAPIYOR
Mevcut milletvekillerden Aydın Şengül, Rıfat Sait, İlknur Denizli ve Ali Aşlık listelerde kendilerine yer bulamayarak büyük bir şok yaşamıştı. O isimlerden Aşlık, Şengül ve Sait konuştu:

"SON DAKİKAYA KADAR..." 
Ali Aşlık: "Şuana kadar öyle bir düşüncem oluşmadı. Son dakikaya kadar oluşur mu oluşmaz mı bilmiyorum."

"NET KARAR VERMEDİM"
Aydın Şengül: "Henüz net karar vermedim. Görüşmelerin sürüyor. 1-2 güne belli olur başvuru yapıp, yapmayacağım…"

"İSTİŞARE GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR"
Rıfat Sait: "Şuanda da istişare ediyoruz. Dünde arkadaşlar ve ailemin katılımıyla  Buca'da büyük bir toplantı yaptık. Arkadaşlarımızın ve ailemizin aday olup olmama konusunda düşüncelerini fikirlerini aldık. Bugün de bir kaç görüşmemiş olacak. Bir anda aday olmaktan ziyade havayı da koklamak istiyorum. Olmak yararlı olur mu doğru olur mu bunlara bakıyorum."

AKAY: EVRAKLARIM HAZIR ANCAK...
41 ay il başkanlığı yapan ve 7 Haziran'da aday gösterilmesi  beklenirken listelerde yer almayan Ömer Cihat Akay, "Evraklarım hazır ancak son kararımı vermedim. Aileme danışacağım, büyüklerimle görüşeceğim. Geçen sefer hevesliydim çok ancak olmadı. Küsmek darılmak yok. Bu işler nasip meselesi…" dedi. 

KAYA: BAŞVURUMU YAPACAĞIM
2004 ve 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Torbalı'da AK Parti Belediye Başkan adayı olan, AK Parti'de Torbalı İlçe Başkanlığı, İzmir İl Başkan Yardımcılığı ve Dış İlişkiler Başkanlığı, İzmir İl Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulunan Atilla Kaya, "Dosyamı hazırlıyorum. Genel Merkez’e gidip aday adayı başvurumu yapacağım" diye konuştu. 

TAŞTAN: BAŞVURU YAPMAYACAĞIM
AK Parti eski Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan: "Başvuru yapmayacağım."

KALKAN: HER ZAMAN HAZIRIM ANCAK... 
15 sene İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanlığı yapan 2014 yılı Karabağlar Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan, "Her zaman adaylık için hazırım ancak daha düşünmedim. Düşüneceğim" ifadelerini kullandı. 

KALYONCU: KESİN KARARIMI VERMEDİM
Karabağlar Belediyesi eski Meclis Üyesi, yerel seçimlerde Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı olan Nazmi Kalyoncu, "Hala istişare ediyorum. Henüz kesin kararımı vermedim" dedi. 

ÜLPER: GÖRÜŞMELER YAPIYORUM 
Bergama Belediyesi eski Başkanı, AK Parti Bergama eski İlçe Başkanı Raşit Ülper: "Şuan düşünüyorum. Görüşmeleri yapıyorum. Ondan sonra karar vereceğim."

SAYAN ADAY 
7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'nde adaylık başvurusunda bulunan isimlerden en dikkat çeken isimlerin başında gelen CHP MYK eski üyesi Savcı Sayan, 1 Kasım’da yapılacak seçim için "Ben İzmir'den aday olmayı düşünüyorum. İzmirliyim artık. Tekrar müracaat edeceğim. Genel Merkezin takdirindedir ama ben İzmir istiyorum. Yarım bıraktığımız bir işimiz var. İzmir güzeldir. İzmir sevdadır. İzmir'e aşık olan  bırakamıyor" şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası