Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir’de en kritik mesai:O isimler mülakata girdi!

AK Parti İzmir’de yeni il başkanının kim olacağına yönelik başlatılan temayül sürecinde en kritik mesai yaşandı.Koordinatör vekillerin hazırladığı rapor doğrultusunda isimleri ön plana çıkanlar Genel Merkez’e çağrıldı. Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ege Bölge Koordinatörü Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ve İzmir koordinatörleri çağrılan isimlerle tek tek görüştü. Soylu, üç kişinin adını pazartesi günü yurtdışından dönecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne koyacak.
AK Parti İzmir’de en kritik mesai:O isimler mülakata girdi!
Haberler / Yerel Politika
21 Haziran 2014 Cumartesi 10:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir’de Genel Merkez tarafından istifası istenen  İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın yerine geçecek isim için başlatılan süreçte en kritik mesai yaşandı. İzmir Koordinatörleri Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ile Eskişehir Milletvekili Salih Koca, teşkilat, iş dünyası, STK temsilcilerinin ve milletvekillerine iki hafta boyunca süren temayülde isim sormuştu. İzmir’den sorumlu koordinatör milletvekillerinin hazırladığı rapor doğrultusunda  Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu isimleri ön plana çıkanları Ankara’ya Genel Merkez’e çağırdı.
 
14 İSİM GÖRÜŞTÜ
Genel merkezin davetiyle İl Başkanvekili Bülent Delican, Teşkilatlanmadan Sorumlu eski İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya,Büyükşehir Belediyesi AK Parti Gurup Başkanvekili Bilal Doğan, Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, Avukat Murat Unganer,Demokrat Parti eski Milletvekili Yıldırım Ulupınar, BMC CEO’su MÜSİAD İzmir Şubesi eski Başkanı Cemal Öztürk, Aliağa eski Belediye Başkanı Tansu Kaya, İl eski Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Türkan, İl eski Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Ay, MUSİAD eski başkanı Abdurrahman Çabuk,Konak Belediyesi eski Meclis Üyesi Ayşe Neşe Edebali, İzmir Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır ve Yunus Kalkan Ankara’ya gitti.

"Ve o isimler Ankara’ya çağrıldı"haber için tıklayınız
                                                
NASIL BAŞARILI OLURUZ
Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ege Bölge Koordinatörü Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ve İzmir koordinatörleri  çağrılan isimlerle tek tek görüştü. Yaklaşık yarım saat süren görüşmelerde Soylu, adaylara parti içinde geçmiş dönem yaptıkları faaliyetler, STK'larla diyalogları, mesleki yaşamlarını sordu.Görüşmede adaylara “Partinin İzmir teşkilatında gördüğünüz eksikler neler”, “İzmir’de nasıl başarılı oluruz”, “Yerel seçim sürecinde yapılan hatalar nelerdi” “İl başkanlığı için  kimi neden önerirsiniz”, "İzmir'i neden kaybettik" gibi sorular soruldu.
 
SON KARAR BAŞBAKAN'IN
Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Soylu, adaylarla yapılan görüşmenin ardından il başkanlığı için  tespit edeceği üç kişinin adını pazartesi günü yurtdışından dönecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne koyacak. İl Başkanlığı atamasının en geç önümüzdeki hafta sonu yapılması bekleniyor. 
 
VEKİLLER KULİS YAPIYOR
Öte yandan partinin İzmir milletvekilleri de adaylar için kulis çalışmaları yapıyor. Hamza Dağ ve Ali Aşlık’ın Cemal Öztürk ve Abdurrahman Çabuk için, Aydın Şengül’ün Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli ve Tansu Kaya için, Rıfat Sait’in ise Murat Unganer için kulis yaptıkları öne sürüldü. Ankara’ya çağrılması sürpriz olarak nitelendirilen eski il yöneticisi Çağlar Ay’ı ise vekiller Nesrin Ulema ve İlknur Denizli’nin önerdiği bildirildi.
 
SÜREKLİ ŞOK YAŞADI
Sabat 09:30’da Ankara’da olmaları istenen adaylar Genel Merkez’e istenen saatte ulaşırken, Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli Ankara’ya öğleden sonra ulaşabildi.  Sabah Pegasus havayollarına ait 06:45 uçağına bilet alan Kerem Ali Sürekli şok yaşadı. Uçağın arızalanması nedeniyle sefer iptal edildi. Farklı havayollarına ait Ankara’ya giden uçaklarda sabah erken saatlerde yer bulamayan Sürekli, karayoluyla Ankara’ya gitme kararı aldı. Saat 09:00’da kendisine ait özel arabasıyla yola çıkan Sürekli öğle saatlerinde Ankara’da oldu.
 
TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM
Sürekli, Ege Postası’na yaptığı açıklamada, “Beklenmedik bir durumla karşılaştım. Uçağın arızalanması nedeniyle sefer iptal edildi.Alternatifte sunulmadı. Farklı havayolu şirketlerine ait Ankara’ya istediğim saatte uçuş yoktu.Aktarmalar vardı.  Karayoluyla Ankara’ya gittim. Manevi tazminat davası açacağım. Havayolu şirketi alternatif sunmadı, kusurlu hizmet vardı ve çok önemli bir günde beni strese soktu” dedi.






 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası