Ege Postası
Geri

CHP İzmir sahada ne yapacak, nasıl bir yol izleyecek!

CHP İzmir’de ilçe başkanları toplantısında gündem Cumhurbaşkanlığı seçimi ve partinin çatı aday olarak önerdiği Ekmeleddin İhsanoğlu oldu.İl Başkanı Ali Engin, İhsanoğlu'nun her kesimden oy alabilecek bir aday olduğunu dile getirdi.CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz'un basına kapalı bölümde, " İhsanoğlu'nu tanımıyorum. İnternetten öğrendik. Seçmen bize kendisini soruyor"dediği öğrenildi.
CHP İzmir sahada ne yapacak, nasıl bir yol izleyecek!
Haberler / Yerel Politika
20 Haziran 2014 Cuma 13:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de, Haziran ayı ilçe başkanları toplantısı Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve ilçe örgütünün ev sahipliğinde Kaya Termal Otel’de yapıldı. CHP İzmir il yönetimi ve ilçe başkanlarının katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçimine gidilen süreçte izlenecek yol haritası konuşuldu.Toplantının basına açık bölümünde konuşan İl Başkanı Ali Engin, CHP’nin  çatı aday olarak önerdiği ancak beraberinde parti içi muhalif seslerinde yükseldiği  Ekmeleddin İhsanoğlu’na tam destek olduklarını söyledi. 

HER KESİMDEN OY ALACAK BİR ADAY
İhsanoğlu’nun her kesimden oy alacak bir aday olduğunu ifade eden Engin, “CHP’nin çatı aday önerisi kabul edildi. Geşmişte Erdal İnönü, Süleyman Demirel’i, önermişti. Rahmetli Bülent Ecevit MHP ile koalisyon yapmıştı.Bunlar önemli köşe taşlarıydı. Aynı çabayı Genel Başkanımız yaptı. Ortadoğunun savaş alanına döndüğü bölünmenin ayrışmanın olduğu bir ortamda ülkeyi bütüleştirecek demokrasiyi güçlendirecek bir aday ortaya konuldu.Adayımızı destekleyeceğiz”dedi.
 
SÜREÇ ASIL İŞLEYECEK
Cumhurbaşkanlığı sürecinde izlenecek yol haritası hakkında bilgiler veren Engin, şunları söyledi; “Diğer siyasi partillerle işbirliği yapacağız. STK’ları sürece katacağız. İzmir’i İhsanoğlu’nun en yüksek oy aldığı illerden biri yapmak istiyoruz. 10 gün içinde sahaya ineceğiz. İzmir’de basmadık yer gitmedik yer bırakmayacağız. En çalışkan en kararlı örgüt CHP İzmir olacaktır.Erdoğan’ın ve aynı anlayışta bir ismin neden olmaması gerektiğini, İhsanoğlu’nun neden olması gerektiğini halka anlatacağız.Temel amaç 12 yılda ülkeyi uçuruma getiren, toplumu ayrıştıran birinin Cumhurbaşkanı olmasını  istemememiz.Yerel seçim yok. Aday adayları yok. Erdoğan’ın ruh hali vizyonu ülkeye bakışı üzerinden yürümemiz lazım. AKP denen bir parti yok. 12 yıldır Erdoğan üzerinden yürüyor icraat.Umarız ilk turda Türkiye’de yüzde 51’le Cumhurbaşkanını seçeriz.Partimiz açısından siyaset alanın genişletme açısında önemli bir süreç. Şimdiye kadar bize mesafeli davranmış partimize karşı önyargılı kesimlerle işbirliği yapma fırsatı bulacağız.”
 
“ÜYELERİN HAKKINA HUKUKUNA SAYGILIYIZ”
Engin, Çiğli ve Konak’ta istifalarla yönetimlerin düştüğünü hatırlatarak, Çiğli’de geçici Yürütme Kurulu Başkanlığı’na Behçet Köymen’in, Konak’ta Mahmut Esat Arslan’ın getirildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:“Partimizin demokratik bir parti tüzüğe göre hareket ediliyor kimsenin hakkı yenmiyor. Tüzük işliyor. Partinin kurulları ve kuralları işliyor. Boşalan yönetimlerde mevcut delegelerle iki içlere yeniden kongre yapacağız. Demokratik bir şekilde yeni yönetimleri seçeceğiz. CHP öyle ya da böyle başka partilere benzetilmesin. Üyelerimizin hakkına hukukuna saygılıyız. Umarız daha dinamik yapılar oluşur. Olağan kongreye kadar hizmet ederler.”

MANDUZ:TANIMIYORUM
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz'un basına kapalı bölümde, " İhsanoğlu'nu tanımıyorum. İnternetten öğrendik. Seçmen bize kendisini soruyor"dediği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası