Ege Postası
Geri

O gölge İzmir’de ceza almış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 emniyet mensubu arasında bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski koruma müdürü Zeki Bulut'un, İzmir 18. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp mahkum olduğu ortaya çıktı.
O gölge İzmir’de ceza almış
Haberler / Yerel Politika
20 Haziran 2014 Cuma 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İzmir İl Başkanı Tacettin Çolak yaptığı açıklamada, 2009’da İzmir’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski koruma müdürü Zeki Bulut ve koruma polislerinin, kendisine ve halka zulüm ettiğini, buyüzden açtıkları davada sanıkların ceza aldığını ​belirtti.



HKP İl Başkanı Çolak, yaptığı açıklamada, “30 Eylül 2009 günü AKP İzmir İl Binası’nın açılışını yapmak üzere İzmir’e gelen Başbakan için yaşam felç olmuştu. Havaalanından başlayarak tüm güzergâh boyunca yollar kapatılıp, araçları durdurulmuş,  yayalar bile aramadan geçirilmişti. Avukatlık büromun o zamanki AKP İl Binası ile yan yana olması nedeniyle o günkü zulmü büroma gelirken ben de yaşamıştım. Eşimin bile avukatlık büroma çıkmasına izin verilmemesi üzerine dayanamayarak isyan etmiş, büromun penceresine çıkarak; “Sabahtan beri halka işkence yapıyorsunuz, halktan bu kadar niye korkuyorsunuz, halkından korkan adamdan başbakan olmaz. Bırakın eşim gelsin” diye protesto etmiştim. Ardından bir iki dakika sonra da bürom Zeki Bulut tarafından, 25-30 koruma ile basılmış, hukuk büroma savcılık arama izni olmadan yapılan bu saldırıya karşı koymaya çalışmış, ancak  yerlere yatırılmış, ellerim ters kelepçelenmişti.  Saldırı nedeniyle boynumda, kollarımda şişlikler ve morarmalar oluşmuştu.  Yapılan bu saldırıya karşı ciddi bir hukuk mücadelesi yürüttük. Başta Zeki Bulut olmak üzere İsmail Dalkıran, Refik Farsakoğlu ve Aydın Akgül isimli korumalar şikâyetimiz üzerine İzmir 18. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp 5 ve 2 ay arası adli para cezasına  mahkûm olmuşlardı. Suçluların, Ceza Usul Yasasındaki 231. Madde kapsamında “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına” karar verilip,  cezaları 5 yıl ertelenmişti” dedi.

Korumaların halka zulümlerinin, Başbakan’ın gözünü boyamak için gerçekleştirildiğini savunan Çolak, “Şimdi ise o koruma müdürü, ertelemeli cezasından sonra  “Böcek Operasyonu” kapsamında yargılanması ve cezalandırılması halinde, bana karşı işlediği suç nedeniyle aldığı cezası da infaz edilecek” dedi. Çolak sözlerini şöyle sürdürdü:
 
BİR “ETTİĞİNİ BULAN” DAHA VAR: ZEKİ BULUT..
“Bir zamanlar Başbakan Erdoğan’ın en yakınında bulunmuş, onu gölge gibi takip eden, Başbakana karşı en ufak bir protesto gösterisinde kısacık boyuyla hemen saldırıya geçen, önüne geleni gözaltına alan, tartaklayan, arabaya atıp dağa kaldıran, hakaret eden, insanların onurlarıyla oynamayı meziyet sanan, “ben devletim, benden güçlü kimse yok” diye burnundan kıl aldırmayan ve böylelikle sahibinin gözüne girerek, yaptığı köstebekliği iyice gizlemiş olan o meşhur ve meşum Koruma Müdürü Zeki Bulut bir zamanlar bize de saldırmıştı. İşte bu Zeki Bulut; Böcek Operasyonu kapsamında Başbakan Erdoğan’ın aracına ve çalışma odasına alıcı koymaktan 17 Haziran 2014’den beri gözaltında. Evi arandı, üç gündür ifade vermeyi bekliyor. Ne zaman mahkemeye çıkacağı belli değil. Meğer ki, halka zulümleri, Başbakan’ın gözünü boyamak içinmiş. O’nun gözüne girdikçe en mahrem yerini dinlemeye almışlar. Ne diyelim etme bulma dünyası.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası