Ege Postası
Geri

Çiğli ve Konak'ta kayyum dönemi!

CHP İzmir’de ilçe yönetimlerinde yaşanan istifalar nedeniyle başkan ve yönetimin düştüğü Çiğli ve Konak’a kayyum heyeti atandı.
Çiğli ve Konak'ta kayyum dönemi!
Haberler / Yerel Politika
18 Haziran 2014 Çarşamba 20:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ  - CHP’de geride kalan hafta Çiğli ve Konak örgütlerinde flaş gelişmeler yaşanmıştı. Her iki ilçede ilçe yönetimlerinde yaşanan istifalar nedeniyle başkan ve yönetim düştü.

KONAK’TA ASLAN
Çiğli'de Nihat Gültekin, Konak'ta ise Nilüfer Akyüz'ün başkanlıklarının yönetimleriyle birlikte düşmesinin ardından  ilk MYK toplantısında her iki ilçeye de kayyum heyeti atandı. Kapanan İzmir İl Genel Meclisi’nde meclis üyeliği yapan  Mahmut Esat Aslan, Konak’ta kayyum heyetinin başındaki isim oldu.Heyette  Ali Kılıç, Ertuğrul Erdem, Filiz Sezer ve Saniye Koç yer alacak.

ÇİĞLİ’DE KÖYMEN
Çiğli’de ise yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Behçet Köymen  başkanlığındaki kayyum heyeti Hasan Mutlu, İbrahim İncesu,Ali Üstün ve Özlem Aksaray’dan oluşuyor.

Her iki ilçeyle ilgili gerekli yazının perşembe günü il başkanlığna ulaşacağı öğrenildi.

Listelerin tamamına yakınında  il başkanlığının gönderdiği isimlere bağlı kalındığı belirtidli. İl Başkanı Ali Engin, 3 gün boyunca her iki ilçeyle ilgili bir çok isimle istişare yapmıştı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK'
Heyetin tüzük gereği örgütü 45 gün içerisinde seçime götürmesi gerekiyor. Ancak Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacak olması nedeniyle süreç erkene çekilecek. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Tekin Bingöl, Ege Postası’na yaptığı açıklamada kayyum heyetinin atanmasından 20-25 gün sonra kongre yapılmasını planladıklarını ifade etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası