Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir'de düğüm çözülüyor

AK Parti İzmir İl Başkanlığı düğümü, Genel Merkez'de yapılacak görüşmelerin ardından hafta sonu çözülecek. Adaylardan bazıları dörtlü komisyona girerek, ter dökecek.
AK Parti İzmir'de düğüm çözülüyor
Haberler / Yerel Politika
17 Haziran 2014 Salı 17:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetiminin 4 Haziran'da istifa etmesinin ardından İzmir'e gelen koordinatör vekiller, yeni il başkanının kim olacağı konusunda ayrıntılı araştırma yaptı. Başkanlık için adı geçen Uğur Türkan, Kerem Ali Sürekli, Rahmi Taştan, Fevzi Bayram, Yıldırım Ulupınar, Cemal Öztürk, Atilla Kaya, Bülent Delican, Bilal Doğan, Levent Peşker, Murat Unganer, Kerem Baykalmış, Çağlar Ay, Tansu Kaya ile birebir görüşen iki vekil, teşkilatla, AK Parti'ye yakın işadamlarıyla, sendika ve STK temsilcileriyle de konuştu. Koordinatörler pazartesi günü de yaptıkları özel görüşmelerin ardından saat 21.30'da uçakla kentten ayrıldı. İkisi de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görevli olan koordinatörler, İzmir'le ilgili raporlarını hazırlayacak. Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ege Bölge Koordinatörü Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, İzmir Koordinatörleri Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ile Eskişehir Milletvekili Salih Koca'dan oluşan dörtlü komisyon, hazırlanan rapor doğrultusunda adaylardan bazılarını Genel Merkez'e davet edecek. Komisyon, adaylarla yaptığı görüşmenin ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı için üç isim önerisini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Erdoğan, danışmanı da olan Binali Yıldırım başta olmak üzere diğer İzmir milletvekillerinin de görüşlerini alarak kararını verecek. 

"AŞINDAN, İŞİNDEN, EŞİNDEN, ÇOCUĞUNDAN FEKADARLIK EDECEK"
İzmir koordinatörü Mehmet Yüksel, DHA'ya yaptığı açıklamada, her kesimden çok sayıda kişi ile görüştüklerini, detaylı araştırma yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: 

"Partimizin kuruluşundan bugüne kadar hizmet yapanlarla, aktif görev alanlarla, görevden ayrılanlarla ulaşabildiğimiz kadar görüştük. Bizim görevimiz sadece il başkanını tespit etmek değil teşkilatın problemlerini de dinledik. Bu nedenle çalışmamız uzun sürdü. Konuşmak isteyen herkese 7 gün 24 saat kapımız açıktı. Amacımız en doğru kişiyi bulmak. Çünkü siyasi partiler ne kadar iyi olursa kalite o kadar artar. Siyaset zordur. Eşinizden, aşınızdan, işinizden, sağlığınızdan, çocuğunuzdan fedakarlık etme sanatıdır. Hepimiz doğruyu ve güzeli bulmak için bu görevlerdeyiz." (Elif DEMİRCİ-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası