Ege Postası
Geri

Karabağlar'da kent konseyi sancısı!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, Kent Konseyi Başkanı Başkanı Uğur Yelekli ile çalışmak istememesi, büyük kriz yarattı. STK'larla arası iyi olan ve ilçede siyaset yapan Yelekli’nin varlığından rahatsız olan Başkan Selvitopu’nun, Yelekli’nin görevde kalması halinde kent konseyinden desteğini çekeceğini söylemesi ise ortalığı karıştırdı. Başkan Selvitopu’nun tavrı karşısında büyük şok yaşayan Yelekli,çareyi İl Başkanı Ali Engin’den yardım istemekte buldu.İlçedeki STK’larında önümüzdeki günlerde Yelekli’ye destek açıklaması yapacakları öğrenildi.
Karabağlar'da kent konseyi sancısı!
Haberler / Yerel Politika
17 Haziran 2014 Salı 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de belediye başkanlarının örgüte müdahalesinin tartışıldığı günlerde Karabağlar  Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu kent konseyine el attı. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen  Karabağlar Kent Konseyi 2. Genel Kurul Toplantısı’nda başkan seçilen Uğur Yelekli’yle çalışmak istemeyen Selvitopu'nun  kent konseyinin başına akademisyen bir ismin gelmesi için kolları sıvadığı öğrenildi. 

REST ÇEKTİ!
Selvitopu’nun “Yelekli devam ederse kent konseyine destek vermem ” resti çektiği ve Yelekli’yi istifaya zorlama niyetinde olduğu iddia edildi.Selvitopu'nun ilçede STK'larla arasının iyi olması ve etkin bir siyasi gücünün bulunması nedeniyle Yelekli'ye sıcak bakmadığı öne sürüldü.

YELEKLİ TUTUMDAN RAHATSIZ
Yerel seçim sürecinde Güzelbahçe’den başkan aday adayı olan, Karabağlar’da kent konseyi başkanı  olartak da yaptığı işlerle rol model olma yolunda ilerleyen  Yelekli’nin de  Selvitopu’nun tutumundan rahatsız olduğu bildirildi. Görevi devam ettirmek ve süreçte belediye ile sıkıntı yaşamamak isteyen Yelekli’ye ilçedeki STK’ların tam destek verdiği öğrenildi. STK başkanlarının önümüzdeki günlerde Yelekli’ye destek için bir araya gelecekleri bildirildi.

ENGİN’E ANLATTI
Öte yandan Yelekli, belediye başkanı Selvitopu’nun kendisine yönelik girişimleri nedeniyle CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’le bir araya geldi. Yelekli’nin Engin’e, ilçede kent konseyi adına önemli işler yaptıklarını ifade ettiği ve görüşmede  belediye başkanının kendisine ve konseye yönelik tavrından Engin’i haberdar ettiği belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası