Ege Postası
Geri

Mahkemeden flaş İZELMAN kararı

​Geçtiğimiz yaz İzmir’de hayatı durduran ve YHK kararı ile noktalanan toplu sözleşme süreci yeniden başa döndü. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden İZELMAN’da çalışan yaklaşık 4 bin çalışanı ilgilendiren toplu sözleşmelere nokta koyan YHK kararını inceleyen yerel mahkeme, işçi sendikasının itirazlarını haklı buldu. Belediye, mahkeme kararına itiraz etmediği takdirde, sendika ile Büyükşehir Belediyesi, personel için yeniden toplu sözleşme masasına oturacak.
Mahkemeden flaş İZELMAN kararı
Haberler / Yerel Politika
16 Haziran 2014 Pazartesi 13:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yaz büyük kriz yaratan toplu sözleşme sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı firmalardan İZELMAN’da çalışan yaklaşın 4 bin personelin kaderini çizen tartışmalı Yüksek Hakem Kurulu (YHK) hükmüne dair yerel mahkemeden “sil-baştan” bir karar geldi. Toplu iş sözleşmesi için görüşmelerin yolunu yeniden açan mahkeme kararına göre, YHK’nın verdiği tüm hükümler reddedilirken, İZELMAN personeli için yeniden masa başında pazarlık yolu gözüktü.
 
 
YEREL MAHKEME İŞÇİYİ HAKLI BULDU
Geçtiğimiz Temmuz ayında İzmir’de büyük tartışmalara neden olan ve işveren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine YHK’da noktalan toplu sözleşme sürecinde flaş gelişme yaşandı.Yaklaşık 4 bin İZELMAN işçisinin kaderini çizen ve personelin düşük maaş zammı gibi mağduriyeti ile sonuçlanan “YHK krizi” ile ilgili sendikanın taleplerini değerlendiren İzmir İş Mahkemesi şok bir karara vardı. “Grev kırıcı” olarak da nitelenen YHK’nın hükmünü geçersiz sayan mahkeme, kararın tüm hükümlerini geçersiz ilan ederek, işçiyi haklı buldu ve yeniden toplu sözleşme yolunu açtı.
 
TOPLU SÖZLEŞMELER SİL-BAŞTAN
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı firmalardan İZELMAN A.Ş. personeline düşük ücret zammı, grev yasağı getiren kurul kararındaki hükümlerin tamamını geçersiz sayan mahkeme, karara temyiz yolunu da açık bıraktı. Buna göre, sendikanın haklı bulunan taleplerine belediye cephesinden itiraz gelmediği takdirde, belediye ve işçileri temsil eden DİSK yeniden masaya oturacak ve pazarlıklara başlayacak. Belediyeden ya da İZELMAN A.Ş.’den temyiz başvurusu geldiği takdirde de, Yargıtay’ın vereceği nihai karar doğrultusunda önümüzdeki aylarda işçinin durumu netlik kazanacak.
 
BELEDİYE İLE SENDİKA YENİDEN MASAYA OTURACAK MI'
İzmir 7’inci İş Mahkemesi, kurul tarafından şartları belirlenen toplu iş sözleşmesine dair kararı geçersiz sayarken, davacı sendikayı haklı bularak toplu sözleşme yolunu açtı. Toplu iş sözleşmelerinin alınan grev kararına rağmen, işveren Büyükşehir Belediyesi tarafından YHK’ya gönderilmesinin hukuka aykırı olduğuna hüküm getiren mahkeme ayrıca, söz konusu YHK kararını da yok hükmünde saydı. Toplu sözleşmelerin kaldığı yerden devam etmesi gerektiğine kanaat getiren yerel mahkeme, 3’üncüsü görülen “YHK Davası”nın ardından belediyeye 8 gün içerisinde temyiz yolunu açarak Yargıtay’a itiraz hakkı tanıdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası