Ege Postası
Geri

​'İzmir'i Muş'a anlatacağız'

CHP'li Ağbaba, Eskişehir’de yapılacak Belediye Başkanları Toplantısı öncesi yeni yerel yönetim vizyonlarını anlattı.
​'İzmir'i Muş'a anlatacağız'
Haberler / Yerel Politika
14 Haziran 2014 Cumartesi 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 Hedeflerinin başarılı belediye başkanlarının yaptıkları şeyi görünür kılmak olacağını söyleyen Ağbaba, “İzmir’deki uygulamaları Muş’a duyurmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
CHP’de yapılan MYK revizyonunun ardından yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirilen Veli Ağbaba, bugün Eskişehir’de başlayacak Belediye Başkanları Toplantısı öncesi, CHP’nin yeni yerel yönetim vizyonunu anlattı.
Ağbaba, “CHP’li 234 belediyenin tamamı model olacak. Türkiye’nin en başarılı belediyeleri olacak” dedi. CHP’nin yönettiği Kadıköy ile Ak Parti’nin yönettiği Ümraniye arasındaki farkın görüldüğünü vurgulayan Ağbaba, “Kadıköy belediyemizin engelli diş merkezini Türkiye’deki bütün engellilerin tedavisine açacağız” diye konuştu. Sokak çocuklarına yönelik projeler üreteceklerini anlatan Ağbaba, Beşiktaş Belediyesi’nce önümüzdeki günlerde açılacak, “Fiziksel ve cinsel şiddet mağduru kadın ve çocuklar için özel ihtisas hastanesi”nin Avrupa için bir ilk olduğunu ve tüm Türkiye’nin kullanımına açılacağını ifade etti.
CHP’li belediye başkanları, bugün Eskişehir’de iki gün sürecek belediye başkanları toplantısına katılacak. Toplantının ilk gününde Ağbaba, açılış konuşmasını yapacak, evsahibi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin onursal başkanı Selami Öztürk bir sunum gerçekleştirecek. Toplantının ikinci günü ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak. Daha sonra basına kapanacak toplantıda, belediye başkanları CHP’nin yeni yerel yönetim modelini tartışacak. Toplantıda belediye başkanlarına yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi görüşleri de sorulacak.

İzmir’i Muş’a anlatacağız
Toplantı öncesi CHP’nin yeni vizyonunu Milliyet’e anlatan Ağbaba, “Öncelikli hedefimiz başarılı belediye başkanlarımızın yaptıkları şeyi görünür kılmak olacak. CHP’li belediyeler Türkiye’de örneği olmayan hizmetleri yürütüyor. İzmir’deki uygulamaları Muş’a duyurmayı, Trakya’da yaptıklarımızı Karadeniz’de bilinir kılmayı amaçlıyoruz. Kendi başarılarımızı kendi tabanımıza da anlatmakta zorlanıyoruz. İzmir’de AKP’ye attığımız farkı zafer olarak sunamıyor, bir yenilgi gibi görüyoruz. Kendi artılarımızı önce kendi üyelerimizin bilmesini sağlayacağız” dedi. Ağbaba, şunları kaydetti:
“CHP’li 234 belediyenin tamamı Türkiye’nin en başarılı belediyeleri olacak, Türkiye’ye model olacak. CHP’li Nilüfer Belediyesi ile Ak Partili Osmangazi Belediyesi arasındaki farkı, CHP’li kadıköy belediyesi ile Ak Partili Ümraniye Belediyesi arasındaki farkı daha görünür kılacağız. İlk metroyu, ilk yeni bir kent projesini, ilk tahsisli yolu, ilk halk ekmeği, ilk süt dağıtımını CHP’li belediyeler yaptı. Yaptığımız uygulamalardan diğer bölgelerin de faydalanmasını sağlayacağız. Kadıköy Belediyemizin engelli diş merkezini Türkiye’deki bütün engellilerin tedavisine açacağız. Fiziksel ve cinsel şiddet mağduru kadın ve çocuklar için özel ihtisas hastanesi Avrupa için bir ilk. Bunu bütün Türkiye’nin kullanımına açacağız. Engelsiz kentler yaratacağız.

Yoksul kimse kalmayacak, istihdam yaratan projeler yapacağız. Dezavantajlı gruplar dediğimiz, kadın, engelli, çocuk ve yaşlılar için pozitif ayrımcılık yapacağız. Bütün ibadethanelerin temizliği ve bakımını CHP’li belediyeler yapacak. Kardeş belediyecilik modelimizle, kardeş belediyelerimize proje desteği vereceğiz. İçinden nehir geçen bütün kentlerimizi Eskişehir gibi yapacağız. Aile Sigortasını getireceğiz. Yoksullukla mücadeleye kentlerden başlayacağız. Sosyal yardım ve hizmetleri miz için tüm belediyelerimizde Tek Kart uygulamasını yaygınlaştıracağız.

Valilik plajlara el koydu
Hukuksuz uygulamalarla da mücadele edeceğiz. İl Özel İdareleri’nin mallarının CHP’li belediyelere verilmemesi hakkında yasal girişimlerde bulunacağız. Muğla’da plajlara valilik el koydu. Sokak çocuklarına yönelik projeler üreteceğiz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası