Ege Postası
Geri

CHP'den "Baba" karar

CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Hilal Dokuzcan, bu yıl babalar gününü kutlamayacaklarını açıkladı.
CHP'den
Haberler / Yerel Politika
14 Haziran 2014 Cumartesi 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Türkiye’nin en büyük maden facialarından birinin yaşandığı Soma’da yüzlerce çocuğun babasız kaldığını belirten Dokuzcan, şöyle konuştu: “Yalnızca kâr elde etme amacını taşıyan zihniyet, yüzlerce maden işçisini acımasız koşullarda çalışmak zorunda bıraktı. Yerin metrelerce altında çocuklarının aydınlık yarınları için alın teri dökerken, karanlıkta kaldılar. Çocuklarına ekmek götürmek için kara kömürlerin kirini tozunu yutan yüzlerce babanın mezarı oldu Soma. Ateş düşen evlerde en çok duyulan çığlık oldu, baba. Gözümüz yaşlı, yüreğimiz yaslı 432 çocuğumuz yetim kalmışken bu yıl babalar gününü kutlamayacağız.” 

Soma’daki maden şehitlerinin ailelerini sürekli ziyaret ettiklerini belirten Dokuzcan, şunları söyledi: “Annelere defalarca sorduk. Bize sadece ‘bu son olsun’ dediler. En ufak bir talepte bulunmadılar. Kanayan kalpler dinmez ama hayatın gerçekleri değiştiğinde belki daha reel taleplerle karşılaşılabilir. Bundan sonraki süreçlerde genel başkanımızın oluruyla bizden talep ettiklerini karşılamaya çalışacağız. İzmir’de okuyan çocukların adreslerini aldık. Onlarla da ilgileneceğiz. Onların annesi babası olacağız. Tekrar ziyaret edeceğiz.” 


 
BABALAR GERÇEK KAHRAMANLARDIR
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin de Babalar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Engin mesajında “Babaların günümüz koşullarında bu görevi yerine getiren, gerçek kahramanlar olduğunu” ifade ederken, şunları kaydetti.
 
“Bu dünyadaki en güçlü insan, tüm sorunları çözen ve asla korkmayan bir kahraman olarak başlar babalar çocuklarının gözünde görevlerine.  Çocuklar biraz masalsı bir dünyada görseler de babalarını aslında gerçekten kahramandır tüm babalar. Koşulların zorluğuna, imkansızlığına aldırış etmeden çocukları için çırpınan, onların en iyi şartlarda büyümesi için, yeri geldiğinde yavrularını bile daha az görmeyi göze alabilen, tüm sorunlarda bir çözüme ulaşmak, ailelerini ve çocuklarını korumak için çabalayan babalar elbette ki gerçek kahramanlardır. Yaşları kaç olursa olsun gözlerinde hep bir çocuk olarak kalan evlatlarının, mutlu olması tek istekleri ve alabilecekleri en büyük hediyedir babalarımızın.
Günümüz koşullarında hem iş, hem psikolojik anlamda sıkıntı yaşanan ülkemizde, daha da zor baba olmak farkındayız. Ama çocuklarının sevgisi, sımsıkı sarılarak söyleyeceği birkaç söz yeterli tüm babaların sıkıntısını unutturmaya. Zaten baba olmakta evlatlarını sıkıntılardan mümkün olduğunca uzak tutmak değil mi' 
Hiçbir karşılık beklemeden, neredeyse bir ömrü çocukları için geçiren babalarımızın meşakkatli bir görev yaptığını biliyoruz. Babalarımızın omuzlarından biraz yük alabilmek içinde var gücümüzle çalışıyoruz.
Tüm bu duygu ve düşüncelerimle, bu özel günde tüm babalarımızın babalar gününü kutluyor, aileleriyle birlikte geçirecekleri huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası