Ege Postası
Geri

CHP'li Güven'den ilginç soru önergesi

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında okutulan kitaplar kapsamında engelli bireylerin eşit ve normal bireyler olarak kabul edilmediğini belirterek konuyu Meclis’e taşıdı. Engelli yurttaşlarımızı küçük düşürücü içerikli bu yanlışın 2014-2015 öğretim yılında tekrarlanmaması için konuya dikkat çekmek istedim” dedi.
CHP'li Güven'den ilginç soru önergesi
Haberler / Yerel Politika
13 Haziran 2014 Cuma 12:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Bakanlığın müfredatındaki ders kitaplarının incelendiği araştırma sonuçlarını paylaşan Prof. Dr. Güven şöyle konuştu: “Araştırmada ders kitaplarında, ‘otizm’ kavramına hiç rastlanmadığı belirtilmiştir. Eşitlik kavramının kitaplarda engellilik bağlamında kullanılmadığına dikkat çekilmiştir. Kitaplarda sıklıkla yer alan ‘engellilerin topluma kazandırılması’ ifadesi ile engelliliğe yönelik yardım ve acıma kalıp yargılarının beslendiği vurgulanmıştır. Kitaplarda fiziksel engelli bireylerin bakıma muhtaç kimseler olarak görüldüğü ve onlara destek olmak gerektiğinin öğütlendiği saptanmıştır. Ayrıca sosyoloji (toplumbilim) ders kitaplarında engelli kavramına hiç yer verilmediği de belirtilmektedir.” Güven, “Bu bakış açısı AKP iktidarının engellileri yok saydığının bir göstergesidir. Zaten 12 yıllık süre boyunca engelliler ile ilgili olarak sağlıkta, eğitimde ve istihdam da söylemleri ile uygulamaları birbirinden farklı oldu. Artık Milli Eğitim Bakanlığı’nın engelli bireylere Referandum ile Anayasamızda tekrar tanımlanan ‘pozitif ayrımcılık’ ile ‘eşitlik’ arasındaki dengenin ders kitaplarında nasıl anlaşılır şekilde işlenebileceğini araştırması ve ders kitaplarını inceleyen projenin sonuçlarından yararlanması gerekmektedir” diye konuştu.
 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası