Ege Postası
Geri

CHP Çiğli'de flaş gelişme: Başkan ve yönetim düştü

CHP Çiğli’de flaş bir gelişme yaşandı. 11 ilçe yöneticisi istifalarını il başkanlığına verdi. Tüzük gereği ilçe yönetiminin yarısından bir fazlası aynı anda istifa ettiği için ilçe başkanı Nihat Gültekin ve yönetimi düştü. İl Başkanı Ali Engin’in de ilçe başkanı Gültekin’i arayıp istifalar hakkında bilgi verdiği öğrenildi.Engin,Ege Postası'na yaptığı açıklamada,"Kongre takvimi işleyecek ancak önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi de var. Genel Merkezimizle görüşüp karar alacağız" dedi.
CHP Çiğli'de flaş gelişme: Başkan ve yönetim düştü
Haberler / Yerel Politika
12 Haziran 2014 Perşembe 13:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir örgütünde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Yerel seçimlerin ardından 8 ilçenin kaybedildiği İzmir’de,Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi  örgüt  kendi içinde düğmeye bastı. Karaburun'da ilçe başkanıS ezin Taylan'ın yönetimle birlikte istifa kararı almasının ardından, 30 Mart'ta seçimin kaybedildiği Ödemiş’te olağanüstü kongre için yeterli sayıda noter onaylı imza il başkanlığına ulaştırılmıştı. CHP İzmir'de bir bomba gelişmede  Çiğli’de  yaşandı.

"KARABURUN'DA İSTİFA ÖDEMİŞ'TE İMZA"HABER İÇİN TIKLAYINIZ


GÜLTEKİN VE YÖNETİM DÜŞTÜ!
Nisan 2012’den buyana ilçe başkanlığı görevini yürüten Nihat Gültekin’in başkanlığı düştü. 11 ilçe yöneticisi aynı anda istifa etti. Tüzük gereği ilçe yönetiminin yarısından bir fazlası  aynı anda istifa ettiği için ilçe başkanı ve yönetimi düştü.  İstifalar il başkanlığına ulaştırıldı ve kayda geçti. İl Başkanı Ali Engin’in de ilçe başkanı Nihat Gültekin’i arayıp  istifalar hakkında bilgi verdiği öğrenildi.


İlçe yöneticilerinin Gültekin'den rahatsız oldukları ve  daha dinamik bir ilçe yönetiminin oluşmasının önünü açmak için istifa kararı aldıkları belirtildi.

ENGİN:GENEL MERKEZLE GÖRÜŞECEĞİZ
İl Başkanı Ali Engin, yaşanan gelişmeler için  "Karaburun'da istifa gündemde. Ödemiş'te toplanan imzalar bize ulaştırıldı.Çiğli'de 11 yönetici istifa etti.Kongre takvimi işleyecek ancak önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi de var. Genel Merkezimizle görüşüp karar alacağız" dedi.

SOLAK’LA TERS DÜŞTÜ
2012’de dönemin belediye başkanı Metin Solak’ın desteğiyle kongrede Ali Rıza Koçer’e karşı zafer kazanan Gültekin, daha sonraki süreçte Solak’la ters düşmüştü.  Gültekin, yerel seçim sürecinde aday adayı Aziz Buğa’ya yakınlığı ile biliniyordu. Hasan Arslan’ın aday gösterilip seçim kazandığı Çiğli’de Gültekin’e yakın belediye meclis üyeleri  grup toplantılarında ve mecliste Arslan’a karşı muhalif bir tutum içindeydi. 


Çiğli’de yaşanan bu gelişmenin ardından 5 kişilik bir kayyum  atanacak. 45 günlük sürede de kongre yapılacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası