Ege Postası
Geri

CHP'de değişim hareketinde 3'üncü zirve

​Yerel seçim sonuçlarının ardından büyük tartışmaların başladığı CHP İzmir'de olağanüstü kongre talepleri sıkça gündeme gelirken, geçen dönemlerde aktif görev alan Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri bir süredir devam eden toplantılarının 3’üncüsünü yarın gerçekleştirecek. CHP İl Başkanı Ali Engin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tepki gösteren eski meclis üyelerine İl Özel İdaresi’nde görev almış isimlerin ve ilçelerde görev yapmış eski belediye meclis üyelerinin de katkı koyması beklenirken, zirvenin adresi ise yine Balçova olacak.
CHP'de değişim hareketinde 3'üncü zirve
Haberler / Yerel Politika
11 Haziran 2014 Çarşamba 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz dönem Büyükşehir Belediyesi meclis kadrosunda kent için önemli hizmetler veren ve CHP için çeşitli çalışmaların altına imza atan emektar meclis üyelerinin başını çektiği kadro, eski İl Genel Meclisi ve geçmişte ilçe belediyelerinin meclis kadrosunda görev yapmış isimlerinde desteği ile en kapsamlı zirvesini gerçekleştirecek. Yaklaşık 200 kişiye ulaşan ve uzun yıllardır aktif siyasetin içinde olan CHP’li kadronun, yarın akşam 18:00’da İnciraltı Bizim Bahçe Tesisleri’nde buluşması beklenirken, seçim sonrasında  dile getirdikleri olağanüstü kongre taleplerini yineleyeceği, İzmir’de mevcut yönetime dair çarpıcı eleştirilerini dile getireceği ve son günlerde kentteki en büyük tartışma konusu olan İl Özel İdaresi malları ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.
  
3’ÜNCÜ TOPLANTIDA ADRES İNCİRALTI
Mart ayında gerçekleşen yerel seçimlerin ardından İzmir’de ortaya çıkan tablo nedeniyle İl Başkanı Ali Engin’i başarısız bulduklarını belirterek olağanüstü kongre taleplerini dillendiren CHP’li eski meclis üyeleri bir süredir devam ettikleri ciddi çalışmaları sonrasında 3’üncü kez toplanmaya hazırlanıyor. Geçmiş dönemde kent yönetimine önemli katkılar koyan fakat yeni dönemde belediye meclislerinin kadrolarında kendilerine yer bulamayan meclis üyeleri, İnciraltı’nda geniş kapsamlı bir buluşma gerçekleştirecek. 200 kişiye ulaşması beklenen zirvede eski İl Genel Meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin geçen dönemki meclis üyelerinin yanı sıra ilçe belediyelerinde görev yapmış meclis üyelerinin de katılacağı öğrenildi.
 
“BAŞARIZLIĞIN FATURASI”NI MASAYA YATIRACAKLAR
Eski Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin yanı sıra, eski İle Genel Meclisi üyeleri ve İzmir’in ilçelerinde görev yapmış belediye meclis üyelerinin katılımı ile birlikte katılımcı sayısı 200’ü aşan oluşumun sözcülüğünü yapan Kadir Sinan, “Bugüne kadar kent yönetimine ciddi katkıları olan bir kadroyuz ve ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Taşın altına elimizi koyduk. Bizim için aslolan şey partili olmaktır. İzmir’in kadroları dizayn edilirken, tasfiye mantığı devreye girdi. Kentin yönetim kadroları oluşturulurken, parti esasları göz ardı edildi. Bu dönemde partililik durumu, görev bilinci gibi ilkeler ne yazık ki dikkate alınmadı. Biz seçilen arkadaşların meşruluğunu tartışmıyoruz ama, partinin il yönetiminde ciddi sıkıntılar var. İl başkanının “Disiplin sopası” gibi söylemleri de ötekileştirme hissi yarattı. Bizce bu yerel seçim sürecinde örgüt iyi yönetilemedi. Ve bu nedenle de bir başarısızlık kaçınılmaz oldu. eğer bu durum böyle devam ederse, partinin 2002 yılından bu yana devam eden yükseliş grafiği de maalesef bir düşüşe dönüşecek. Buna asla tahammülümüz olmaz. Biz partimizi seviyoruz. Biz bu yanlış tutumu şiddetle reddediyoruz” diyerek süregelen toplantılarda bir araya gelme amaçlarını özetledi.
 
“İMZACILAR HAREKETİ” YA DA “MUHALİF ODAK” DEĞİLİZ
Kesinlikle partiyi yıpratan bir muhalif yapı ya da “İmzacılar hareketi” olmadıklarının da altını çizen Sinan şöyle devam etti: “Biz bu yanlış anlayışın karşısında bir birleşik bütün yapı oluşturduk. Biz imzacılar olarak adlandırılan bir oluşum ya da bir muhalif odak değiliz. Partili bildiğimiz ve partiyi tutabileceğinden emin olduğumuz ve gözünü budaktan esirgemeyeceğimiz arkadaşlarımızın bir arada durmasını sağlayacağız. Parti içinde ana gövdeyiz. Kesinlikle göreve gelen belediye başkanlarını ya da kenti yöneten kadroyu hedef almıyoruz, ya da imza toplama gibi bir şeyin peşinde değiliz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bahane ederek örgütü edilgen hale  getirmeyi de doğru bulmuyoruz. Ankara’da olağanüstü kongre kararı alındı. Peki cumhurbaşkanlığı seçimi İzmir’de etkili olmuyor m? Bu zaten bir siyasal süreç. Biz buna katkı koymak isteriz. İl Başkanlığı bizden ne zaman yardım isterse istesin, biz asla yardım istemekten kaçınmayız. Gereken çaba ve desteğimizi sunarız. Ama bugün İzmir’i yöneten mantık doğru değil. Yerel seçimler dahil hiçbir şekilde gelip bizlerden ne bir yardım ne bir katkı istediler. Herkes bunun farkında. Partili olmayan kimseler belli bazı görevlere getirilip, listelerde kendilerine üst sıralarda yer bulurken, bizler gibi partinin emektarları ise hiçe sayıldı. Örgüt bundan dolayı rahatsız olmuş vaziyette. Biz bu konuda gereken uyarıları yapıyoruz.”
 
“SEÇİMDEN ÖNCE TASFİYE OPERASYONU YAPILDI”
Geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşen CHP İl Danışma Kurulu toplantısına dair eleştirilerde de bulunan Kadir Sinan, üstü kapalı şekilde CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel ve partinin il başkan yardımcılarını eleştirerek; “Bizde herkesin olumlu ya da olumsuz görüş hakkı vardır. Toplantıların sonunda oluşturulan sonuç bildirgesini de Ankara’ya giderek genel başkanımıza götüreceğiz. Bizim kimseyle sorunumuz yok. Ancak İzmir’deki yönetim anlayışı yanlış. Kenti yönetmek başka bir şeydir. Bilgi, birikim, tecrübe, kararlılık, insiyatif almak gerekir. Adalet gerekir. Bu parti dışarıda adalet diye bağırıyor. Ama içerde adaletsizlik varken, dışarıda adaleti savunmak olmaz. İl Başkanı’nın son dönemdeki söylemleri, bazı milletvekillerinin bu konudaki davranış biçimleri sonucunda arkadaşlarımız bir ötekileştirme, yalnızlaştırma ve tasfiye yapıldığına dair bir endişeye kapıldı. Örgüt huzursuzluk içerisinde” dedi.
 
“ORTADA BİR KABAHAT VAR, ÜZERİNE ALINAN YOK”
Partinin övgüden çok eleştirilere ihtiyacı olduğunu da hatırlatan oluşumun Yürütme Kurulu Sözcüsü Sinan, “29 belediye başkanı ile seçime girdik. Elimizde 22 belediye kaldı. Bu apaçık başarısızlıktır. Ama o toplantıda konuşmaması gerektiği halde 3-4 il yöneticisi, etik olmayan bir şekilde il başkanını övüyor. Hiçbir danışma kurulunda il başkanı haricinde il yöneticisi konuşmaz. Örgütün tabanına kulak verilir. Hele yöneticiler kalkıp övgüler düzüyorsa bu çok tehlikelidir. Orada il yönetimi kantara çıkartılıyor, topuzu ayarlayanın il yöneticisi olması yanlıştır. Orada bir milletvekilinin çıkıp da “Aziz Bey adayımız değildi, biz zorla aday yaptık” demesi kadar partiyi rencide edecek bir durum olamaz. Biz de diyoruz ki, “Aziz Bey bizim adayımızdı, sonuna kadar arkasında durduk. Sonuçları da buydu”. Aziz Kocaoğlu yanlış bir aday da değildi. Bu söylenenler yanlış olmuyor ama, partinin bir diğer milletvekili Birgül Ayman Güler ise eleştiriliyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu önceki hafta aynı yerde zirve yapıyor, “İzmir sonuçlarından memnun değilim, parti başarısız oldu” diyor, il yönetimi kalkmış başarılıyız diyor. Ortada bir kabahat var, kimse üzerine alınmıyor. Meclis üyeliklerinde geri düştük, kaybedilen ilçeler var. “Halen daha oy oranımız arttı” deniyor” diye konuştu.
 
ESKİ İL GENEL MECLİSİ KADROSU DA DESTEK VERİYOR
Geçtiğimiz dönemde İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekilliği görevini üstlenen Doğan Albayrak ile Mahmut Esat Aslan ve Emre Özer gibi eski İl Genel Meclisi üyelerinin de destek verdiği yapının sonraki toplantılar için de hazırlıklarını sürdürdüğünü bildiren Sinan, “Bizimle birlikte çatışma yapan arkadaşlarımızın aklı bugün kenti yönetenlerin toplam aklından daha az değildir. Bizimle birlikte çalışan arkadaşlarımızın vicdani ve partiyi sevme duygusu bugün kenti yöneten, partiyi yöneten  kadronunkinden daha az değil” dedi.
 
KİMLER KATILMIŞTI'
Geçtiğimiz ayda Balçova Termal Otel’de gerçekleşen 2’inci toplantıya Büyükşehir eski meclis üyelerinden, Kadir Sinan, Uğur Yelekli, Tahsin Çuhadar, Yılmaz Ağırtaş, Sevim Brav, Yunus Cankal, Kadir Çakar, Cumhur Şenolsun, Rıfat Özer, Veli Kasap, Mesut Ak, Salih Küçükbayrak, Feridun Gürel, Halil Serbeş, Cihat Coşkun, Ali Rıza Akdağ, Vedat Kılıç, Gürsoy Özdomar, Muhsin Kara, Semra Arık, Coşkun Süer, Muslu Yılmaz, Murat Gül, Hasan Sağlam, Veli Balyemez, Nazmi Marangoz, Hamza Işık, Talat Karasu, Ergin Akman, Haydar Karaman, Hasan Üstün, Bünyamin Övünç, Mustafa Kundakçı, Ahmet Tiryakioğlu katılım göstermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası