Ege Postası
Geri

CHP İzmir "huzur"a zam yaptı!

CHP İzmir’de meclis üyelerinin huzur haklarından kesilen bağışlar yeni yerel yönetim dönemiyle birlikte ilçe örgütlerinin kasasına giren en önemli kaynak olmaya devam edecek.İlçelerde farklı uygulamalar yapılırken, CHP İzmir İl Başkanlığı, CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinden aldığı ‘bağışa’ zam yaptı. 2009-2014 döneminde meclis üyelerinin hesaplarından otomatikman 75 lira temin edilirken, yeni dönemde bu rakam 100 lira oldu.Geçtiğimiz dönem meclis üyelerinin ilçe örgütüne en fazla ‘bağış’ yaptığı Karabağlar’da ise kasaya henüz bir kuruş girmedi!
CHP İzmir
Haberler / Yerel Politika
10 Haziran 2014 Salı 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ – CHP İzmir’de meclis üyelerinin meclis toplantılarına katılmaları nedeniyle aldıkları huzur hakkı ve komisyon toplantısı nedeniyle elde ettikleri meblağlardan ‘bağış’ adı altında kesilen paralar ilçe örgütlerinin kasasına en önemli destek konumunda.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 32. maddesi gereğince; meclis üyelerine, meclis toplantılarına ve komisyonlara katıldıkları her gün için Belediye Başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödeniyor. CHP İzmir’de  meclis üyelerinin aldıkları huzur haklarının bir bölümü farklı uygulamalarla ‘bağış’ adı altında ilçe örgütlerine aktarılıyor.Meclis üyelerinden gelen  bağışlar yeni yerel yönetim dönemiyle birlikte ilçe örgütlerinin kasasına giren en önemli kaynak olmaya devam edecek.

CHP İZMİR ZAM YAPTI!
CHP İzmir İl Başkanlığı, Büyükşehir Beleidye Meclis Üyelerinden aldığı ‘bağışa’ zam yaptı. 2009-2014 döneminde CHP’li Büyükşehir Meclis üyelerinin hesaplarından otomotikman 75 lira temin edilirken, yeni dönemde bu rakam 100 lira oldu.Böylece 115 CHP’li Büyükşehir Meclis Üyesi, İl Başkanlığı’nın kasasına her ay 11 bin 500 lira katkıda bulunmuş oluyor.

BORNOVA’DA YILLARDIR AYNI
İlçelerde de aynı uygulama var. Bornova'da eski Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan ve eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın döneminde başlatılan uygulama yılalrdır devam ediyor. Bornova’da CHP’li meclis üyeleri bir oturumdan elde ettikleri huzur hakkının tamamını ilçe örgütüne bağışlıyor.

KARŞIYAKA’DA YÜZDE 10
İzmir’de CHP’li meclis üyesinin en fazla olduğu ilçe olan Karşıyaka’da bir ayda gerçekleşen iki meclis oturumu ve komsiyon toplantılarından elde edilen toplam meblağın yüzde 10’u  ilçe örgütünün kasasına bağış olarak giriyor.

KONAK’TA UYGULAMA AYNI
Meclis üyelerinden önemli bir bağış yardımı gören ilçelerden biride CHP Konak…CHP’li meclis üyesinin en fazla olduğu ilçelerin başında gelen Konak’ta geçtiğimiz dönemdeki gibi meclis üyelerinin huzur hakkı ve komisyondan elde ettikleri toplam meblağdan 100’er lira otomotik olarak ilçe örgütünün kasasına girecek.

BUCA’DA DEĞİŞTİ
Geçtiğimiz dönem CHP’li meclis üyelerinin ilçe örgütüne her ay 50 lira bağış yaptıkları Buca’da ise bu dönem  meclis üyeleri bir oturumdan elde ettikleri huzur hakkını bağışlayacak.

GAZİEMİR’DE 125’ER LİRA
Gaziemir’de ise geçtiğimiz yılki uygulama devam ediyor. Meclis üyelerinin de onayıyla alınan karar doğrultusunda komisyonlara ve oturumlara bakılmaksızın tüm üyelerden ay da 125’er lira otomatik olarak kesilp ilçe örgütü kasasına giriyor.

BAYRAKLI’DA 1 OTURUM
Bayraklı’da da yeni dönemde meclis üyeleri bir oturumdan elde ettikleri huzur hakkını ilçe örgütünün kasasına bağışlayacak.

 MANDUZ BEKLİYOR AMA…
Geçtiğimiz dönem meclis üyelerinin yaptıkları bağışın en fazla olduğu ilçe durumunda olan Karabağlar’da bu dönem herhangi bir adım atılmadı. Meclis üyelerinin kendi aralarında bu konuda bir karar almadıkları öğrenilirken, ilçe başkanı Polat Manduz’un bu konuda şikayetçi olduğu öğrenildi. Manduz’un meclis üyelerine ‘bağış’ yapın diyemediği meclis üyelerinin de bu konuda bir adım atmadığı bildirildi.
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası