Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir'de temayüle mola

AK Parti İzmir’de yeni il başkanının kim olacağına yönelik yapılan temayülün ilk etabı tamamlandı. Partinin İl koordinatörleri Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Cumartesi geldikleri İzmir’de il binasında üç gün boyunca yaklaşık 2 bin partiliyle görüştü. Üç gün süren temayül heyecanında teşkilatın parçalı yapısı dikkat çekti.İl başkanlığı için çok sayıda isim koordinatörlere bildirildi.Eskişehir Milletvekili Koca, kentten ayrılmadan önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Teşkilat üyeleri görüşlerini açıkça dile getirdiler.Yoğun geçti" dedi.
AK Parti İzmir'de temayüle mola
Haberler / Yerel Politika
9 Haziran 2014 Pazartesi 16:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir’de Genel Merkezin isteğiyle istifa eden Ömer Cihat Akay'ın yerine il başkanlığına atanacak isim için ilk çalışma noktalandı. Partinin  İl koordinatörleri Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Cumartesi geldikleri İzmir’de il binasında üç gün boyunca yaklaşık 2 bin partiliyle görüştü. Koordinatörler  il yöneticileri, ilçe başkan ve yöneticileri ile belediye meclis üyelerine dağıttıkları formlara en fazla 10 isim yazılmasını istedi. Formlarda ayrıca ‘görüş’ bölümü yer aldı. Koordinatör vekiller, kendileriyle birebir görüşmek isteyen partililerle ayrıca görüşme de yaptı.

PARÇALI YAPI
Üç gün süren temayül heyecanında teşkilatın parçalı yapısı dikkat çekti.İl başkanlığı için çok sayıda isim dillendirildi.  İl başkanlığını isteyen isimlere yakın partililer görüşmelerden önce gerek telefonla gerekse de il binasında kulis çalışmaları yaptı. Formlara en çok Atilla Kaya, Yıldırım Ulupınar, Uğur Türkan, Kerem Ali Sürekli, Rahmi Taştan, Cemal Öztürk, Bülent Delican, Tansu Kaya ve Bilal Doğan’ın isimleri ağırlıklı yazıldı.

HER İLÇEDEN İSİM OLSUN
Görüşmelerde özellikle ilçe başkanlarının, tüm teşkilatı kucaklayacak bir il başkanı profilini dikkat çektikleri ve il yönetiminde her ilçeden isim yer alsın önerisi getirdikleri bildirildi.

ÜÇ GÜN NELER YAŞANDI'
Koordinatörler Koca ve Yüksel, il başkanlığındaki ilk gün mesailerinde  ilk önce istifa eden Akay ve  il yöneticileriyle bir araya geldi. Kadın ve gençlik kolları il yönetimleriyle de görüşen koordinatörler akşam saatlerinde ise partinin belediye başkanlarının görüşünü aldı.Pazar günü ise koordinatörler ilçe başkan ve yönetimlerinin yanı sıra  belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi.Sabahın erken saatlerinde başlayan görüşmeler akşam geç saatlere kadar sürdü. Pazartesi günü ise iş dünyasından partiye yakın olan kişiler, eski ilçe başkanları ve yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan isimlerle görüşme gerçekleştirildi.

HANGİ İSİMLER ÖN PLANDA'
Teşkilatın büyük bölümüyle birlikte, Akay ve istifa eden il yönetiminin uzun süre Teşkilardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevi yapan Kaya’nın  ismini koordinatörlere bildirdikleri belirtildi.Partinin belediye başkanlarının da Kaya ismini öncelikle telaffuz ettikleri öğrenildi. Demokrat Parti’de birlikte siyaset yaptığı Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile bilinen Yıldırım Ulupınar’ın ismi de mini temayülde ön plandaydı. Ulupınar ismini  özellikle Güzelbahçe, Narlıdere, Urla, Karaburun, Çeşme ve Seferihisar teşkilatlarının  koordinatörlere bildirdikleri belirtildi. Geçmiş dönemde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi Başkanlığı yapan Cemal Öztürk, vekaleten il başkanlığı görevine atanan Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Uğur Türkan formlara isimleri en fazla yazılanlar arasında yer aldı.

KOCA: KATILIM YOĞUN OLDU
Eskişehir Milletvekili Koca, kentten ayrılmadan önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada  yoğun bir üç gün geçirdiklerini, görüşmelerin devam edeceğini ve yeni il başkanının açıklanmasına yönelik bir tarihin kesinleşmediğini ifade etti. Koca, teşkilatın katılımının ve ilgisinin yüksek olması nedeniyle memnun olduklarını ifade ederken, “ Teşkilat üyeleri görüşlerini açıkça dile getirdiler. Gayretli azimliydiler. Parti binasına koşarak gelenler vardı. Yoğun geçti. Büyük bir sıkıntıyla karşılaşmadık” dedi.

EN KISA ZAMANDA YENİDEN GELECEĞİZ
Partililer ile temasların sürdüğünü belirten Koca, “Büyük oranda partililerle görüşmelerimiz tamamlandı ancak görüşmek isteyenlerle de görüşüyoruz. Bir süre vermek mümkün değil çünkü genel kurul çalışmalarımız da var. Genel kurul çalışmalarımızla birlikte buradaki çalışmalarımızı da yürütmeye çalışıyoruz. 1-2 gün Ankara’ya dönüp tekrar en kısa zamanda buraya gelip çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlamak istiyoruz. İzmir gibi Ankara gibi Büyükşehirlerimiz bizim için önemli. Bu anlamda bu büyükşehirlerdeki çalışmalarımızı biz biran önce tamamlamak ve görevimizi sonuçlandırıp genel merkezimizin takdirlerine sunmak istiyoruz. Kesin bir tarih söylemek mümkün değil ama bir an önce bu büyükşehirlerdeki çalışmalarımızı tamamlamak ve atamayı gerçekleştirme konusunda kendi üzerimize düşen görevi tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası