Ege Postası
Geri

Piriştina ile A’dan Z’e

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Radyo Ege Postası’nda önemli açıklamalar yaptı. Piriştina, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına verdiği, “ örgütün işine karışmayın” talimatını harfiyen aldığını dile getirdi. Piriştina, “Kadın kollarına kim gelsin ilçe sekreteri kim olsun bunlara girersek görevimizi yerine getirmekte zorlanırız. Ben Genel Başkanımızın talimatını aldım. Biz belediyecilik yapıyoruz. Belediyecilik yapmaya devam edeceğiz”dedi.
Piriştina ile A’dan Z’e
Haberler / Yerel Politika
9 Haziran 2014 Pazartesi 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Radyo Ege Postası’nda Mithat Umutoğulları ve Sercan Avcı’nın konuğu oldu. Piriştina, beleidyedeki çalışmalardan, bürokratik operasyona, yerel seçim sürecinden siyasete kadar bir çok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

KAMPIN PERDE ARKASI
Çeşme’de belediye bürokratlarıyla gerçekleştirdiği iki gün süren kamp ve ilk bir yıllık zaman zarfında öncelik verilecek konular hakkında bilgi veren Piriştina, “ Kampın iki amacı vardı.  Birincisi bürokratik arkadaşlarımızın birbiriyle kaynaşması, aralarında ufak tefek gerginlikler varsa giderilmesiydi…İkinci olarak Buca için ne yapılması gerektiğini bürokratlarla tartışmak istedik. Teknik bilgi almaktan sa Bürokrat gözü ile Buca’yı dinlemek istedim. İlk seneyle ilgili mülkiyeti bize ait olan çok amaçlı salonlar ve park alanlarla ilgili ne yapabiliriz. Kültür sanat ve spora yönelik elimizdeki imkanları verimli kullanmaya yönelik planlama yaptık. Ulaşımla ilgili master planlama çalışması yaptık. Kaynaklar’la ilgili nasıl bir yapılan olmalı buna baktık. Özel yatırımlara baktık. Fuar alanı açılacak. Bununla paralel ilçeye neler yapabilirizi konuştuk.Buca’yı nasıl…….. Kentsel dönüşümü masaya yatırdık.Seyhan Çaldıran ve İnkılab’a  acil müdahale edilmesi gerek.  Olumlu sonuçlar aldık. Arkadaşlarımız da mutlu ayrıldı.

AĞLAYACAK ZAMAN YOK
Göreve geldikten sonra belediyenin mali durumuyla ilgili enkaz edebiyatı yapmadığının altını çizen Piriştina, “  Yüzde 66 maaş giderimiz var. Örneklersek 100 liranız var. 66 liranızı personel maaşı olarak kullanıyorsunuz. Kalanıyla yatırım yapmak zorundasınız. Mümkün olduğunca işten çıkarma yapmadık. 1-2 kişi çıkmıştır. O da zorunluk gereğiydi. Mali disiplini önemsiyoruz.Gelir arttıramasak gider kısmazsak söz verdiğimiz yatırımları yapamayız. Ağlayacak zaman yok. Yakınarak kaybedecek zaman yok. Önümüzde bir tablo var. Buna göre yapılanacağız”dedi

TASFİYE DEĞİL
Belediye bürokrasisinde gerçekleştirdiği operasyonun ‘tasfiye’ olmadığının altını çizen Piriştina, “ Dışardan gelen yok. Giderinin yerine İstanbul’dan Ankara’dna biri gelmiyor. Müdürlükler arası değişiklik oluyor. Yeri değişen herkes  Tatı ve Şeboy döneminden. Bir tasfiye söz konusu değil. Daha verimli olacakları birimlere kaydırma yapıyoruz. Bazı arkadaşlarımızın yıllarca potansiyeli değerlendirilememiş belli bölgelerde kalmışlar. Biz de rotasyona gittik.İyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Kemik kadro önemli. Tecrübe disiplin bakış önemli. Başarılı başarısız bir dönemi konuşurken bir kişiden söz edemeyiz.Bu bir ekip işidir hele mevzu belediyeyse…



BUCAMAR KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNDE DURMALI
Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde sürekli gündem de olan Belediye şirketi BUCAMAR  için izlenecek yol haritasını hakkında bilgi veren Piriştina şunları söyledi; BUCAMAR’da  sermaye arttırımı yaptık. BUCAMAR’ın yaşaması gerek. Bu biçimde yaşayabilir. Personel giderlerine dikkat edilirse, kiralar toplanırsa bir de sermaye arttırımı yapılır devam eder. Biz böyle bakmıyoruz.Kendi ayakları üstünde duran parmakla gösterilen bir şirket durumuna gelmeli. BUCAMAR’ın iş yapıyor olması gerek. Bugüne kadar kente yapılan işleri almaya icraa etmeye girişmemiş. Sadece ellerindeki yerlerin kiralarını toplamış. BUCAMAR iş yapsın çalışsın yeni yerler açsın ihalelere girsin ticari şirket olsun istiyoruz. Belediyenin yan bahçesi gibi olmuş. Bizim dönemimizde böyle olmayacak”  

BUCA TİM YOL GÖSTERİYOR
Göreve geldikten sonra Buca'da faaliyete soktuğu, Buca Tim hakkında da açıklama yapan Priştina, ''Biz Buca;'da daha iyi bir hizmet anlayışı ile vatandaşlarımızın isteklerini ve problemlerini yerinde halletmeleri için kurduğumuz Buca Tim, 47 mahalleye eşit hizmet sunduğu gibi bizim işimiz olmadığı halde başkan kurumlarla ilgili vatandaşların yaşadığı sıkıntılara da yol gösteriyor; yardımcı oluyor'' dedi.

GÖLET MÜJDESİ
Bucalılara Buca Gölet müjdesi veren Piriştina, “ İzmirlileri Türkiye’yi Buca’ya çekecek yerler var ama iyi anlatamamışız. Dumlupınar ve Yaylacık mahalleleri var. Burada ciddi bir tarih yatıyor. Tekrardan el atılması gerek. Buca Gölet İzmir’in en güzel yerlerinden biri. 3 yer saysanız sayarsınız. Adaylık döneminde bana gelen en fazla talep Gölet’e yönelikti. Görmezden gelmedik ve hemen oradan başladık. Temmuz’un ilk haftası açacağız. Kapalı olan restoranlar faal olacak. Çocuk oyun alanları spor alanları yaratıyoruz. İstirahat edilecek alanlar yaratıyoruz. Özlenen Gölet’i yaratacağız. Bucalılarda heyecanla bekliyor. Biraz geciktik ama güzel olacak”dedi.

SPORA DESTEK OLACAĞIZ
Spora önemli yatırımlar yapacaklarını ifade eden Piriştina, Bucaspor’a ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Piriştina, “ Sporu çok önemsiyoruz. Çok önemli iki tesisimiz var. Buca tenis kulübü çalışmalarımız devam ediyor. Bir yüzme havuzumuz var. Bizim amacımız 5 yıl sonunda Buca'da eline raket almamış, yüzme öğrenmemiş genç kalmasın... Bunun yanı sıra Bucaspor bizim için çok önemli.  Bucaspor'un başarısını çok önemsiyoruz. Biz Bucaspor için elimizden gelen katkıyı koyacağız. Bucaspor için bizden beklenti çok ama bizim de kendimize göre bir bütçemiz var. Kıt kanat geçiniyoruz ama Bucapor'a elimizden gelen desteği vereceğiz'' şeklinde konuştu.

BAŞARININ PERDE ARKASI
Seçim sürecinde kendisine yönelik yapılan ‘İthal aday’, “Buca’yı tanımıyor” eleştirilerinin tarih olması gerektiğini söyleyen Piriştina, AK Parti’nin  kesin kazanır gözüyle bakıldığı ilçede seçimi kazanmalarının perde arkasını şu sözlerle anlattı,  “2 yıl önceki seçimlerde alınan oya göre yerel seçimlere girilirken 12 bin oy geride başladık. AKP’nin adayı Buca’da beleidye başkanlığı yapmış biriydi. Partimizde aday olacak ismin performansının iyi olması gerekti. Hiçbir zaman kaybedeceğimizi düşünmedim. Partililerimiz hep anlattık. Küslüğe gerek yok dedik. Aile içi kavgalara girmeyelim dedik. Maalesef söylemlerimiz o dönem engellemeye yetmedi ama durdu. Saha da çalıştılar mı ayrı bir konuydu ama yapmayı bırakmaları bile bize bir katkıydı. 8 aylık süreç herkesi gerdi. Paralar harcandı ekipler yoruldu. Aday 40 gün kala seçimlere açıklandı. Bu yüzden herkesi anlayışla karşıladım. Yapıcı olmasa bile yıkıcı performans olmaması bizi olumlu etkiledi. Buca’da girmediğimiz yer kalmadı. Partimizin samimiyetini yapacaklarını biliyorsunuz. Beni sorguladığınızda en iyi kararı vereceksiniz dedik. Bucalılar da bize güvendi seçimi, kazandık. Örgüt performansı da görecelidir. Daha fazla çalışılabilinir miydi. Bunu tartışmak istemiyorum.Örgüt yeterince çalıştı mı yeni biri mi gelmeli bu benim işim değil. Örgüt bunları masaya yatırdı ve yatırmaya devam edecek”

ŞEBOY HATA YAPTI
AK Parti’nin Buca Belediye  Başkan adayı Cemil Şeboy’un kendisini küçümsediği bu yüzden de hata yaptığını ifade eden Piriştina, “ Rakip küçümseyerek başlayan ilk adım başarıya gitmez. Şeboy orada hata yaptı. Biz Şeboy’la ilgili  yanlış algılamayı anlattık. 15 yıl görev yaptıysanız  sinema yoksa, ilçede alt yapı yoksa, otel yoksa o zaman iyi bir belediye başkanlığı yaptınız denmez. Bir balon olmuştu. Biz bunu patlattık. Şeboy’a oy vereceğiz diyenlere eksikleri yazın dedik. Bir çok eksik yazdılar. Madem 15 sene yönettiyse bunlar niye yapılmadı dedik. Bize hak verdi vatandaş” dedi.

BELEDİYECİLİK YAPACAĞIM
Belediye başkanı olarak örgüt işlerine karışmayacağını kesin bir dille ifade eden Piriştina, “ Genel Başkanımız bu konuda nokta koydu. Talimat çok netti. Genel Başkan 10 gün önce “Siz işinizi yapın örgüt işini yapsın. Sizi bu noktalara  CHP’nin örgütün getirdiğini unutmayın” dedi. Siz örgütü yapılanmaya mesai harcarsanız belediyecilik yapamazsınız. Sahip çıkılmalı. Bu başka ama kadın kollarına kim gelsin ilçe sekreteri kim olsun bunlara girersek görevimizi yerine getirmekte zorlanırız. Ben talimatı aldım. Biz belediyecilik yapıyoruz. Belediyecilik yapmaya devam edeceğiz. Belediye başkanı erkin verdiği güçler örgütü ezmeye başlıyor. Örgüt bağımsız hareket edemiyor. Bu doğru değil. Belediye başkanı hizmetleriyle saygı kazanmıyor. Erkle kazanmış oluyor. Örgütün objektif kararlarının da önüne geçmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

HER ŞEY İSTEDİĞİM GİBİ OLMADI
Piriştina, seçim sürecinde çok tartışmalı meclis üyesi listesi  içinse  içini döktü ve şunları söyledi,  ''Biz listeler için kızdılar.Biri sırf sen yazdın, biri hiç etkin olmadı dedi.Karma bir liste oldu. Herkes dokundu.İlçe, il başkanlığı, biz, Büyükşehir, Genel Merkez… Her şey istediğim gibi olmadı tabi ki…Arkadaşlarımızın kötü olduğundan falan değil bunu söylemem. Meclis üyelerine yönelik bir şikayetim yok.  Orada görmek istediğim ama  göremediğim kişiler oldu. Maalesef bunu anlatacak zaman kaybedecek lüksümüz yoktu. Ben sizden daha üzgünüm ama çıkın sahaya dedim. Herkesi sahaya almamız gerekti. Sonra örgüt bunun cezasını keser dedik. Örgüt tabi ki sorguladı ama seçimlere 40 gün vardı. 40 gün sarılma zamanı sonra hesap sorma zamanı dedim. Siyasette her zaman aklınızdan gönlünüzden geçtiği gibi yapamıyorsunuz. 2 aylık zaman diliminde çok uyumlu bir meclis tablosu var. Bireysel hareketler yok. Katkı koyan tüm meclis üyelerine teşekkür ederim”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası