Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir'de hem temayül hem kulis çalışması

AK Parti İzmir’de Genel Merkezin isteğiyle istifa eden Ömer Cihat Akay'ın yerine il başkanlığına atanacak isim için temayül heyecanı yaşanıyor... Ankara’da ise vekiller il başkanı olmasını istedikleri isimler için kulis çalışması yapıyor.
AK Parti İzmir'de  hem temayül hem kulis çalışması
Haberler / Yerel Politika
8 Haziran 2014 Pazar 18:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir’de İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve il yönetiminin Genel Merkezin isteğiyle istifa etmesinin ardından il başkanlığına atanacak isim için temayül süreci başladı. Partinin  İl koordinatörleri Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Eskişehir Milletvekili Salih Koca,İzmir'de yaklaşık  2 bin partiliyle bir araya geldi. Koordinatörler dağıttıkları formlara en fazla 10 isim yazılmasını istedi. Koordinatörler toplu yapılan görüşmelerin ardından ‘özel’ olarak görüşmek isteyenlerle de bire bir görüşme gerçekleştirdiler.

"KOORDİNATÖRLER TEMAYÜL İÇİN GELDİ"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

PAZAR GÜNÜ YOĞUN MESAİ
Cumartesi günü öğle saatlerinde kente gelen koordinatörler ilk önce istifa eden Akay ve  il yöneticileriyle bir araya geldi. Kadın ve gençlik kolları il yönetimleriyle de görüşen koordinatörler akşam saatlerinde ise partinin belediye başkanlarının görüşünü aldı.Pazar günü mesaisinde ise koordinatörler ilçe başkan ve yönetimlerinin yanı sıra  belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi. Sabah erken saatlerde başlayan görüşmeler akşama kadar sürdü.

KAYA ÖN PLANDA
Temayül de 7 ismin ön plana çıktığı belirtildi. Teşkilatın tamamına yakınının uzun süredir Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı  görevi yapan Atilla Kaya’yı formlara yazdıkları öğrenildi.Akay ve istifa eden il yönetiminin de Kaya’nın  ismini koordinatörlere bildirdikleri belirtildi.Partinin belediye başkanlarının da Kaya ismini öncelikle telaffuz ettikleri öğrenildi.

YARIMADA ULUPINAR DİYOR
Demokrat Parti’de birlikte siyaset yaptığı Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile bilinen Yıldırım Ulupınar’ın ismi de mini temayülde ön plandaydı. Ulupınar’a özellikle Güzelbahçe, Narlıdere, Urla, Karaburun, Çeşme ve Seferihisar teşkilatlarının  destek verdiği belirtildi.

ÖZTÜRK'ÜN İSMİ DE ÇOK YAZILDI
Geçmiş dönemde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi Başkanlığı yapan Cemal Öztürk, vekaleten il başkanlığı görevine atanan Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican, Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Uğur Türkan,  formlara isimleri en fazla yazılanlar arasında yer aldı.

DOĞAN’IN YILDIZI PARLADI
Geçmişte teşkilat içi yapılan temayüller de adı üst sıralarda çıkan Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan da formlara ismi en çok yazılan isimler arasında yer aldı. Son dönem CHP’ye ve Büyükşehir’e yönelik çıkışlarıyla dikkat çeken Doğan’ın ismini  meclis üyelerinin ön plana çıkardığı iddia edildi.

YİNE GELECEKLER
Görüşmeler yarın (pazartesi) iş dünyasından partiye yakın olan kişilerin görüşlerinin alınmasıyla sürecek. Ankara’ya dönecek olan vekiller 12 Haziran Perşembe günü yeniden kente gelecek. Koordinatörler bu kez eğilim yoklamasında en çok oy alan beş kişi ile görüşme yapacak. Hazırlanan rapor, teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya iletilecek. Soylu, üç ismi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne koyacak, son kararı o verecek. Yeni il başkanının 16 Haziran’dan önce açıklanması beklenmiyor.

KAYA İÇİN ANKARA’DA KULİS
Öte yandan İzmir’de yaşanan temayül heyecanının dışında Ankara’da güç savaşı yaşanıyor. Başta AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül olmak üzere, Akay’a yakın ekipler ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberlerşme eski Bakanı, Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım’a yakın isimlerin Atilla Kaya için Genel Merkezde kulis yaptıkları iddia edildi.

3 VEKİL ÖZTÜRK İÇİN BASTIRIYOR
AK Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık,Hamza Dağ ve  Nesrin Ulema’nın ise geçmiş dönemde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi Başkanlığı yapan ve AK Parti’den milletvekili adayı olan İl Hakem Heyeti’nde görevli Cemal Öztürk için Genel Merkez de girişimde bulundukları  öne sürüldü.





 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası