Ege Postası
Geri

CHP'de danışma meclisi gerçekleşti! Kim ne söyledi'

CHP İzmir’de merakla beklenen il danışma kurulu toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti. Toplantının basına açık bölümünde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu parti içi birlik beraberlik mesajı verdi. Çıray, İl Özel İdare mallarının paylaşımı konusunda Vali Mustafa Toprak’a “yanlıştan dön” çağrısı yaptı.Toplantının basına kapalı bölümünde İl Disiplin Kurulu Üyesi Birol Soylu, İl Başkanı Engin’i istifaya çağırdı.Eski il başkanı Tacettin Bayır’ın da yerel seçim sürecinde fikrinin alınmadığı için sitem ettiği öğrenildi.
CHP'de danışma meclisi gerçekleşti! Kim ne söyledi'
Haberler / Yerel Politika
7 Haziran 2014 Cumartesi 11:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI-ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ - İzmir’de yerel seçimlere 30 ilçe artı Büyükşehir  hedefiyle giren CHP’de, 8 ilçenin kaybedilmesi sonrasında tabandan eleştiriler yükselmişti.Bir dönem imza hareketliliğinin de yaşandığı CHP İzmir’de seçim sonuçlarına yönelik parti içi hesaplaşmanın yapılacağı il danışma kurulu Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti. Toplantıda İl Başkanı Ali Engin ve il yönetimi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayrun Çıray, PM Üyeleri Hüseyin Saygılı, Nazik Işık, Berrin Dilekçi, YDK Üyesi Sumru Karaer, Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Balbay,Oğuz Oyan, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, il disiplin kurulu başkanı ve yöneticileri, ilçe başkanları, ilçe sekreterleri ve saymanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, ilçelerde sürekli toplanan komisyon başkanları, ilçelerde esnaf, STK ve partili dernek başkanları, büyükşehir meclis üyeleri, eski milletvekilleri, kurultay delegeleri, eski il başkanları hazır bulundu.

ÇIRAY: GEÇMİŞTE YAŞAYARAK SİYASET YAPAMAYIZ
Basına açık bölümde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, il danuşma kurulu toplantısında seçim sonuçlarını konuştuktan sonra 3 ay sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi  ve bir yıl sonra yapılacak genel seçimlere odaklanmaları gerektiğini ifade etti.Çıray, “ Önümüze bakma zamanı. Seçim kampanyası başladı. Yeni bir heyecanla önümüzdeki seçimlere bakmak zorundayız. Sürekli geçmişte yaşayarak siyaset yapamayız. Bu süreç içerisinde hatalar tabi ki olmuştur. Bunlardan ders alarak seçim sürecini yaşamak gerekir. Bu toplantıyla yeni bir mücadeleye hazır olmalıyız”dedi.

 
VALİ’YE SESLENDİ: KESER DÖNER SAP DÖNER
İzmir’in bir numaralı gündem maddesi İl Özel İdare mallarının paylaşımı konusunda  Kocaoğlu’na tam destek olduklarını belirten Çıray, Vali Mustafa Toprak'a “yanlıştan dön” çağrısı yaptı. Çıray, “İzmir birlik ve beraberlik ortaya koymuştur. İzmir’in malları konusunda 13 vekille birlikte deklerasyona imza attık.İzmir’in hakkını savunan belediye başkanının arkasında durduk. Belediye başkanının gösterdiği yolda İzmirlilerin çıkarı için bu işin kavgasını vereceğiz. Kişisel bir kavga değil İzmirlilerin kavgasıdır. Vali siyasi partinin valisi gibi davranamaz. Vali’yle daha önce Gezi sürecinde görüşmüştüm Kendisine eski bürokrat olarak konuşuyorum demiştim. Doğru yönetin demiştim. İzmir barış içinde yönetilirse el birliği yapılırsa herkes mutlu olur dedim. Sözlerimi tekrar ediyorum. Vali yanlıştan dönsün. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.Kenan Paşa’dan hesap sorulacağını kim tahmin edebilirdi” dedi.
 
HALKIN SEÇMESİNDEN MEMNUNUZ
Çıray, STK’larla yaptıkları görüşmeler neticesinde Cumhurbaşkanı konusunda ortak bir profilin oluştuğunu ifade etti ve“ Huzur veren bir Cumhurbaşkanı istiyorlar.Sabah bir şokla kalkmaktan bıktık. Birlik beraberliği sağlayacak bütünleştirici olması fikri çok sık dillendiriliyor. Cumhurbaşkanını halkın seçmesinden memnunuz.Cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman bir darbenin habercisi olmuştur.Milli iradenin seçeceği bir Cumhurbaşkanı bizi bu tarz olaylardan korur. Ortaya çıkacak milli iradeye saygı duyacağız. Milli iradenin özgürce tecelli etmesi için demokratik ortam yok.Böyle aciz bir başbakan Cumhurbaşkanlığı hiç yapamaz” dedi.

KOCAOĞLU: MODEL OLUŞTURDUK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,demokrasinin yerelde gelişeceğine inanarak İzmir’de  demokrasi örneği olmak istediklerini ve bu anlayışta model oluşturduklarını söyledi. Kocaoğlu, “ 10 yıldırı taviz vermediğimiz yerelde kalkınma modelimiz devam ediyor.  Bu hayal ile gidiyoruz. Hayal dediğimiz de yüzde 90’ını gerçekleştirdik. Sanayiden ticarete hizmet sektöründen turizme kırsala tarıma hayvancılığa hem ekonomik destek veriyoruz hem güven ortamı tesis ettik. Bunu büyütmek ve  sürdürülebilir bir çevreyle yapmak istiyoruz” dedi.



EYLEMLER PLANLIYORUZ
İl Özel İdare mallarının paylaşımı konusunda İzmir’in hakkını sonuna kadar savunacaklarını ifade eden Kocaoğlu, “ İzmir çok seslidir. Tartışmayı sorgulamayı sever ama İl Özel diasrem malları konusunda Vali’nin takındığı tutum bütün İzmir’i birleştirdi. Bu mallar İzmirlinin malıdır. Yerel kaynakla yapılmıştır. İzmir Büyükşehir Belediye binasını kim yaptı belediye... Bu para kimin İzmirlinin. Bu servet yerelin. Yerelin ihtiyaçları için kullanılacak.Bunların hepsi İzmirlilerin parasıyla yapıldı. İzmir’in birikimidir değeridir. Bu değere hep beraber sahip çıkmamız gerek.STK’larla birlikte bir çok eylem planlamaktayız. Vali’nin bu ben yaptım oldu mantığında Trabzon-İzmir lafları ve ideolojik nitelemelerini kesinlikle kabul etmediğimiz her ortamda haykırıyoruz”dedi.

BENİ BEĞENMEYEBİLİRSİNİZ AMA…
Konuşmasının sonunda parti içi birlik beraberlik çağrısı yapan Kocaoğlu şunları söyledi;  “Türkiye, Cumhuriyet tarihinde geçmediği süreçten geçiyor. Beni beğenmiyebilirsiniz. Sevmeye bilirsiniz ama sessiz çoğunluk Cumhuriyet Halk Partisi’nden sorumluk alıp lokomotif olmasını bekliyor. Bunu da hep beraber yapacağız. Bırakalım o oldu bu olmadıyı. Hiçbir emek hiçbir zaman yok olmaz. Mutlaka bir yerde değerlendirilir”

ENGİN:PARTİNİN BÜTÜN İNSAN KAYNAĞINI ÇALIŞMALARA KATACAĞIZ
Toplantıda konuşan İl Başkanı Ali Engin, göreve geldikten sonra yaptıkları üçüncü danışma meclisi toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi. Engin, “Danışma meclisleri partinin tartışıldığı önemli mecralar. Bu kurulda sadece eleştiriler değil, önerilerin, yeni fikirlerin de iletilmesi gerekiyor. İl yönetimi olarak tüm söylenenlerden yararlanmak bizim görevimizdir. Bundan sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde hep birlikte İzmir’de, Türkiye’de devletin geneline hitap edebilecek, kurumlar arasında barışı sağlayacak Cumhurbaşkanının seçilmesi için örgüt olarak çalışacağız. Daha önce yaptığımız gibi partimizin bütün insan kaynağını çalışmalara katacağız. Bu şekilde bütün örgütümüzden destek bekliyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yeni programlar geliştireceğiz. Seçim döneminde bize destek olan belediye başkanlarına, adaylara, eski yeni yöneticilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


BASINA KAPALI BÖLÜMDE NE KONUŞULDU'
Toplantının basına kapalı bölümünde partililer söz alıp konuştu. İl Başkanı Engin’e yönelik imza hareketi başlatan hareketin öncülerinden il disiplin kurulu üyesi Birol Soylu toplantıya damga vuran isimler arasındaydı. Soylu’nun adayın açıklanmasının ardından elini sıkarak tebrik ettiğini, aleyhte çalıştı denilmesini kabul etmediğini söylediği belirtildi. Meclis üyeliklerinin ahbap-çavuş ilişkileriyle belirlendiği öne süren Soylu’nun “Bu durum  partiye zarar verdi. Cemaat hayranlığını anlayamıyorum. Bütün inanç merkezlerine yardım edilebilir tabi ki ama Soma’da hayatını kaybeden madenci ailelerine de yardım edilecek mi. Belediye başkanları kesinlikle siyasete karışmamalı. İl ve ilçeleri rahat bırakmalılar. Belediye başkanları bu geminin kaptanı değil. Örgüt onların başarılı olması ve yaptıklarının duyurulması için çalışacak. Belediye başkanlarının birinci görevi ziyaret yapmak değil. Kocaoğlu çalışanlar meclis üyesi olmasın dedi. Doğru ama örgütlerde görev yapanlar de belediyelerde görev yapmamalı. Kimseye ekmeğini kaybedin demiyoruz ama belediyeden maaş alan biri benim gibi özgür konuşabilir mi. Ceyhan Kayhan en önemli örnek. Belediyede görev alınca il yöneticiliğinden istifa etti” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

İSTİFAYA DAVET ETTİ

Soylu’nun konuşmasının sonunda İl BaşkanI Engin’i istifaya davet ettiği belirtilirken, “ Seçimde İzmir örgütü başarısız oldu.Engin’e önerim il yönetimiyle birlikte  istifa etmesi.Etmezse biz seçimlerden sonra gerekeni yapacağız”dediği bildirildi.


MOROĞLU: VEKİLLER BİRBİRİNDEN KOPUK
Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun İzmirli milletvekillerinin birbirinden kopuk olduğuna dikkat çektiği daha fazla bir araya gelmeleri noktasında görüşlerini aktardığı bildirildi.

ÇAM:ETKİM OLMADI
Bir diğer İzmir Milletvekili Musa Çam’ın ise adayların açıklanmasına yönelik hiçbir etkisinin olmadığını kendisinin görüşünün alınmadığının altını çizdiği belirtildi.

YÜKSEL’İN HEDEFİNDE GÜLER
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in, CHP’den sitifa ederek DSP’ye geçen Konak eski Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı seçimlerden kısa bir süre önce ziyaret eden İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’i isim vermeden eleştirdiği bildirildi.  Yüksel’in , “ Bazı arkadaşlarımızın partide odun tartışması başlatan partimizden ayrılıp başka partiye giden isimlere seçimlere kısa süre kala ziyaret ederek destek olması doğru değildi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a süreçte çok haksızlık yapıldı” dediği öğrenildi.

ADAYIM KOCAOĞLU DEĞİLDİ
Yüksel aday belirleme süreciyle ilgili de "  benim adayım Aziz Kocaoğlu değildi. Kocaoğlu'nun adayı da Kocaoğlu değildi.Şartlar böyle gerektirdi" dediği belirtildi.

BAYIR SİTEM ETTİ
CHP İl eski Başkanı Tacettin Bayır’da toplantıda söz alıp konuşanlar arasındaydı. 8 ilçenin kaybedilmesini başarısızlık olarak nitelendiren Bayır’ın yerel seçim sürecinde kendisinden yararlanılmadığına yönelik sitem ettiği ve, “ İl Başkanı örgütün babası sayılır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da en yetkili isimlerden. Ben seçimlerden önce bas bas bağırdım 8 ilçe kaybedilecek diye...Bir kere bile beni kimse aramadı.Kimse gelip bana fikrimi sormadı. Birlikte çalışalım demedi. Bu yüzden kırgınım” dediği belirtildi.

GÜL: SÜRECİ KÖTÜ YÖNETTİLER
Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül de toplantıda isyan edenler arasında yer aldı. Gül’ün, “ Önseçim önseçim delegeleriyle olmalı dedik. Meclis üyelikleri için eğilim yapıldı. Sonra iptal edildi.Milleti birbirine kırdırdılar. Süreci kötü yönettiler”dediği öğrenildi.

ÖZTİN’DEN KINIK ÇIKIŞI
CHP’nin eski milletvekili Mustafa Öztin’in de söz alarak yerel seçimlerde kaybedilen ilçeler arasında yer alan Kınık’a yönelik, “ Mevcut başkan olsaydı kazanırdık.İlçe başkanı aday gösterildi.  Ben bunun yanlış olduğunu söyledim. 30 yıldır ilk defa KınıK’ta seçimi  kaybettik” çıkışında bulunduğu bildirildi.

KARAER TEPKİ GÖSTERDİ
Öte yandan YDK Üyesi Sumru Karaer toplantıda kendisine söz verilmediği gerkçesiyle tepki gösterdi. 

ÖRGÜT-BELEDİYE İLİŞKİSİ MASAYA YATIRILDI
Toplantıda söz alan bazı ilçe başkanları da, parti yönetiminin belediyelerde başkan ve bürokratlar tarafından önemsenmesi gerektiğini anlattı. Örgüt-belediye ilişkisinin kuvvetlendirilmesi gerektiğini belirten ilçe başkanları, partilerden gelen taleplerin ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

İL YÖNETİMİNDEN ENGİN’E ÖVGÜ
Toplantıda il başkan yardımcıları Ülkümen Rodoplu ve Altan İnanç ise Ali Engin ve yönetimini övdü. İl yönetiminde görev yapan bazı isimler de seçimlerden başarı ile çıktıklarını, sonuçların tatmin edici olduğunu belirttiği öğrenildi.







 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası