Ege Postası
Geri

Transfer rüzgarına Ankara'da uydu

Yerel seçimlerin tamamlanması ile birlikte merakla beklenen kadro operasyonu için düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni “A Takımı”nda flaş değişikliklere gitmiş, genişleyen kadro yapısıyla birlikte bazı daire başkanlıkları ve müdürlüklerde Ankara’dan flaş transferler gerçekleştirmişti. İzmir’e gelen bu dört flaş transfer sonrasında, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de İzmir’den Turgay Bozoğlu’nu belediyede başkan yardımcılığı görevine getirdi.
Transfer rüzgarına Ankara'da uydu
Haberler / Yerel Politika
6 Haziran 2014 Cuma 17:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI HABER SERVİSİ- Yeni dönemde çalışma kadrosunu yenileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara’dan Çankaya Eski Belediye Başkanı Bülent Tanık’ı danışman, Çankaya Belediye Başkan yardımcıları Dr. Aytuğ Balcıoğlu, Buğra Gökçe, Funda Erkal Öztürk’ü benzer göreve getirirken, ilçede rekor oyla seçilerek koltuğa oturan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de benzer bir hamlenin altına imza attı.
 
TRANSFERDE GENEL MERKEZ ETKİLİ OLDU
30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 65’lük rekor oy oranı ile görevi Bülent Tanık’tan devralan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yeni dönemdeki çalışma kadrosunu oluştururken transfer için İzmir’i tercih etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Anakara’dan eski belediye başkanı Bülent Tanık dahil 4 ismi belediye kadrosunun transfer etmesinin ardından benzer bir hamlenin altına imza atan Taşdelen, geçmiş dönemlerde İzmir’den milletvekili adayı olan CHP’li Turgay Bozoğlu’nu belediye başkan yardımcılığına getirdi. Gerçekleşen flaş transferde CHP Genel Merkez yönetiminin etkili olduğu öğrenilirken, CHP İzmir 1’inci bölge milletvekili olabilmek için baş hesap uzmanlığı görevinden istifa eden 48 yaşındaki Turgay Bozoğlu, ekonomik anlamda edindiği deneyimi ile önümüzdeki süreçte Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Çankaya’da hizmet verecek.

BAKANLIKTA ÇALIŞTI
1981 yılında İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun olan Turgay Bozoğlu, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. 1998 yılında ABD Southern New Hampshire Üniversitesi'nde master programını tamamlayan Bozoğlu, 2011 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doktorasını tamamladı. 1987 yılında hesap uzman yardımcılığı görevini üstelenen Bozoğlu, 1990'da hesap uzmanlığına, 1997 yılında baş hesap uzmanlığına atandı. 1999 yılında Maliye Bakanlığı Bakan Danışmanlığı'nda görev alan Bozoğlu, 2008 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bakan Danışmanlığı'nı yürüttü. 2009 yılında Maliye Bakanlığı Baş Hesap Uzmanı olan Bozoğlu, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası