Ege Postası
Geri

İzmirli vekiller arasında Türeli ve Vural lider gidiyor!

İzmir milletvekilleri arasında kente en az gelen isimlerin başında gelen CHP Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ve MHP Milletvekili Otay Vural, meclisi ve iktidarı en fazla terleten vekiller arasında geliyor. TBMM'de muhalefeti temsil eden siyasi partilerin, vatandaşların sorunlarını aktarmak, iktidarı uyarmak ve denetlemek için en çok kullandığı yöntemlerden biri olan önerge vermede İzmirli vekiller arasında CHP’li Türeli ilk sırada yer alıyor. İzmirli vekiller arasında en fazla kanun teklifini veren isim MHP'li Vural...Meclis kürsüsünde en fazla söz alan isim de Vural oldu.
İzmirli vekiller arasında Türeli ve Vural lider gidiyor!
Haberler / Yerel Politika
6 Haziran 2014 Cuma 09:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimler öncesi milletvekilleri gaza bastı. Muhalefet partileri konumunda CHP ve MHP’de milletvekilleri TBMM Başkanlığı'na yazılı ve sözlü önergeler vererek hükümeti köşeye sıkıştırmaya çalışırken vatandaşın sıkıntısını çözmek için kanun teklifinde bulunuyor. İktidar partisi konumundaki Ak Parti’de ise vekiller kanun teklifleriyle dikkat çekiyor.

EN FAZLA ÖNERGE TÜRELİ’DEN
İzmir milletvekillerinin 3 yıllık karnesi de dikkat çekici. TBMM'de muhalefeti temsil eden siyasi partilerin, bilgi almak, vatandaşların sorunlarını aktarmak, iktidarı uyarmak ve denetlemek için en çok kullandığı yöntemlerden biri önerge…CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli  268  yazılı, 25 sözlü soru önergesiyle TBMM'de en çok  önerge veren İzmir Milletvekili oldu.İzmir’li vekiller arasında önerge sayısında Türeli’yi MHP’li Ahmet Kenan Tanrıkulu takip ediyor. Tanrıkulu, 243 yazılı önerge verdi.CHP’den Türeli’den sonra en fazla önerge veren vekiller ise 152 yazılı, 15 sözlü önergeyle Hülya Güven ve 146 yazılı önergeyle Alaattin Yüksel...CHP’li Güldal Mumcu henüz önerge vermedi.

117 KANUN TEKLİFİ
İzmirli vekiller arasında en fazla kanun teklifini veren isim ise MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural…Vural bugüne kadar 117 kez kanun teklifine imza attı.Oktay Vural aynı zamanda İzmirli milletvekilleri arasında meclis kürsüsünde en fazla söz alan isim.  MHP’li bir diğer İzmir milletvekili Tanrıkulu ise 26 kanun teklifi verdi.CHP’de ise en fazla kanun teklifini49 teklifle Hülya Güven verdi. Güven’i 44 teklifle Türeli ve 33 teklifle Yüksel takip ediyor.

ULEMA DİKKAT ÇEKTİ!
AK Parti İzmir milletvekilleri ise kanun teklifinde atağa geçti. İlk iki yıl pek fazla kanun teklifi vermeyen AK Parti’nin İzmir milletvekilleri son dönemde bir çok kanun teklifine imza attı. Ak Parti İzmir’de Nesrin Ulema 13 kanun teklifiyle bu alanda partisinin İzmirli vekilleri arasında lider…Ulema'yı 9 kanun teklifiyle Hamza Dağ ve 6 teklifle Ali Aşlık takip ediyor.

GÜNAY İSTİFADAN SONRA AÇILDI
AK Parti’den Aralık ayında istifa ederek bağımsız vekil durumuna geçen İzmirli vekiller Ertuğrul Günay, İlhan İşbilen ve Erdal Kalkan arasında ise Günay dikkat çekiyor. Günay istifa ettikten sonra 8 yazılı önerge vermiş. İşbilen ve Kalkan ise önerge ve kanun teklifi vermedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası