Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir'de Akay devri kapandı!

AK Parti İzmir’de bir devir kapandı. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yönetimin tamamından aldığı istifaları Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya teslim etti. Akay’ın istifası sonrası koltuğa vekalet edecek olan İl Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican Ege Postası’na yaptığı açıklamada il koordinatörlerinin Cuma günü kente geleceklerini belirtti.
AK Parti İzmir'de Akay devri kapandı!
Haberler / Yerel Politika
4 Haziran 2014 Çarşamba 15:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti’de ülke genelinde teşkilatlara yönelik başlatılan revizyon İzmir’de de yapıldı. Genel Merkez, İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetimin de istifasını istedi. Akay yönetim kurulu toplantısında tüm istifaları aldı ve Genel Merkez’e gitti.Akay, öğle saatlerinde Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya istifaları teslim etti. Akay, Ege Postası’na yaptığı açıklamada “istifaları teslim ettim.41 aydır yaptığım görevden onur ve şerefimle ayrıldım.İstifaları teslim ederken partimin bana bugüne kadar duyduğu güven nedeniyle teşekkür ettim. Bundan sonra da her türlü göreve hazır olduğumu ifade ettim.  Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız da bana partiye emeklerimden dolayı teşekkür etti”dedi.

BİR ÇOK İSİM GÜNDEMDE
Tüzüğe göre yeni yönetim atanıncaya kadar partiyi İl Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican yönetecek.Akay ve yönetimin istifası sonrası partide yeni il başkanı kim olacak sorusu yanıt arıyor. Kulislerde Demokrat Parti’de birlikte siyaset yaptığı Genel Baykan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile bilinen Yıldırım Ulupınar,  İl Başkan Yardımcıları Mahmut Atilla Kaya ve Rahmi Taştan, Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican,İl Hakem Heyeti üyesi Cemal Öztürk’ün yanı sıra Fevzi Bayram, Uğur Türkan ve Tansu Kaya'nın isimleri il başkanlığı için geçiyor.

İZMİR’E GELECEKLER
Genel merkez yeni il başkanı için  teşkilatlara  yönelik geniş çaplı bir çalışma başlatıyor. Partinin yeni İzmir il koordinatörleri Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Eskişehir Milletvekili Salih Koca'nın teşkilatın fikrini soracağı öğrenildi. İkili İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ile görüş alışverişinde bulunacak.

Partinin yeni İzmir il koordinatörü Eskişehir Milletvekili Salih Koca, " Meclis çalıştığı için henüz bir planlama yapılmadı"dedi. 

DELİCAN: TEŞKİLATI YENİDEN MOTİVE EDECEK BİRİ BELİRLENECEKTİR
Akay’ın istifasıyla birlikte koltuğa vekalet edecek olan  İl Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican Ege Postası’na yaptığı açıklamada il koordinatörlerinin Cuma günü kente gelecekleri bilgisini aldıklarını belirtti ve “Koordinatörlerimiz Genel Merkezin koyduğu kriterler çerçevesinde araştırma yapacaklar. İzmir teşkilatını yeniden motive edecek bir isim belirlenecektir. Genel Merkez konunun üzerinde ciddi bir şekilde duruyor. En büyük şansımız Binali Yıldırım... İzmir’in teşkilatın dinamiklerini bilen, Binali Yıldırım’ı en iyi şekilde temsil edecek bir ekip kurulacaktır. ”dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası