Ege Postası
Geri

CHP Gezi davasına el attı

Bayındır’da aralarında Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve İlçe Başkanı Ali Fuat Özbuldan’ın da olduğu 92 kişi hakkında Gezi parkı eylemlerinde yapılan yürüyüş nedeniyle hazırlanan iddianame sonrası CHP İzmir İl Başkanlığı duruma el attı.
CHP Gezi davasına el attı
Haberler / Yerel Politika
4 Haziran 2014 Çarşamba 11:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Gezi Parkı eylemleri sırasında Bayındır’da yürüyüş yaptıkları için emniyete ifadeye çağrılan aralarında Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve eşi Nuray Sesli, İlçe Başkanı Ali Fuat Özbuldan’ın da  olduğu 92 kişi hakkında savcılık iddianame hazırladı. “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunları yönetme” gerekçeleri ile hazırlanan iddianame sonrası açılan dava Bayındır Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülecek . Belediye başkanı Sesli ve partililer açılan dava nedeniyle tedirginlik yaşarken, duruma CHP İzmir İl Başkanlığı el attı.

KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ
Aynı zamanda avukat olan İl Sekreteri Sevda Kılıç ve İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, ilçeye giderek Sesli ve dava açılan isimlerle bir araya gelerek toplantı yaptı. Açılan dava nedeniyle 92 kişinin huzursuz ve tedirgin olduğunu ifade eden Kılıç, “Dosyaya bakalım, bilgi alalım ve bilgi verelim diye Bayındır’a gittik. Hukuki desteği nasıl sağlarız bunu masaya yatırdık. O gün ülkenin bir çok noktasında olduğu gibi Bayındır’da da partililer ve vatandaşlar yürüyüş yapmış. Gezi’de yaşananlar nedeniyle olağan bir yürüyüş başlamış. Kurgu da yok. Halk kendiliğinden sokağa çıkmış. Görenler de katılmış yürüyüşe. İzin yeri neresi nerede yürünür kimsenin bilgisi yok. Herkes ellerinde Türk bayraklarıyla gülümseyerek yürüyüşünü gerçekleştirmiş. Nereden yürüyeceklerini yönlendiren emniyet güçleri olmuş. Yürüyüş bitmiş. Taşkınlık olmamış. Yaklaşık bin kişi yürümesine rağmen kamera kayıtlarından partilileri ve sendikacıları adeta cımbızla seçmişler.Gezi olayları ve eylemler nedeniyle açılan davaları takip ediyoruz. CHP olarak Gezi sürecindeki bütün davaları sahipleneceğiz.  İl hukuk komisyonunda yer alan avukatlarımıza durumu anlattık.  Bayındır’daki 92 kişi için avukat ayarlayacağız. Çok avukat göndereceğiz. Avukatlar toplantılar yapacak, 92 kişiyle sürekli iletişim halinde olacak” dedi.
İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu ise “CHP İzmir İl Başkanlığı olarak konunun takipçisiyiz. Gönüllü avukatlarımız 92 kişinin yanında olacak. Biraz tedirginler. Bir iddianame hazırlanmış. Hiç akıllarına gelmemiş böyle olacağı. Yolun izinsiz işgal edildiğine yönelik suçlama var. Gönüllü avukatlar sürekli kendileriyle iletişim halinde olacak” dedi.
Davanın ilk duruşması 20 Haziran saat 09:15’te gerçekleştirilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası