Ege Postası
Geri

Hakan Tartan’ın müthiş değişimi

Yerel seçimlerde, DSP’den belediye başkanlığına soyunan, sandık yenilgisinin ardından, devir teslim törenine bile gelmeyerek ortadan kaybolan Konak Belediye Eski Başkanı Hakan Tartan, ilk kez Konak Belediyesi’nin 30’uncu yıldönümünde ortaya çıktı, farklı görüntüsüyle dikkat çekti.
Hakan Tartan’ın müthiş değişimi
Haberler / Yerel Politika
3 Haziran 2014 Salı 12:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI – Konak Belediye Eski Başkanı Hakan Tartan, seçimlerden sonra ilk kez İzmir’de göründü, görüntüsündeki değişiklikle ilgi odağı oldu. Konak Belediyesi’nin 30’ncu yıl dönümü törenine katılan Tartan’ın sakallı halini görenler şaşkınlığını gizleyemedi.
Yerel seçimlerde DSP’den belediye başkanlığına soyunan, sandık yenilgisinin ardından, devir teslim törenine dahi gelmeyerek birden ortadan kaybolan Konak Belediye Eski Başkanı Hakan Tartan’ın yurt dışına gittiği ortaya çıktı. Tartan, döndükten sonra da uzun süre İstanbul’da kaldı. İzmir’e kısa süre önce dönen Tartan, belediyenin kuruluş yıldönümü törenine katıldı. Herkesle tek tek selamlaşan, ancak pek sohbet etmediği görülen Tartan’ın sakallı hali ilgi çekti. Yakın çevresi, Tartan’ın, gençlik yıllarında da hep sakallı olduğunu, siyasete atılınca sakalını da bıyığını da kestiğini belirtti, “Gençlik yıllarına döndü” dedi. Bazıları ise “Robinson gibi” dedi, kimileri de “Survivor’dan çıkmış gibi bir hali var” benzetmesi yaptı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın, Hakan Tartan’ı bizzat arayarak organizasyona davet ettiği de öğrenildi.

ESKİ BAŞKANLARA VEFA
 Öte yandan Konak Belediyesi'nin 30. kuruluş yıldönümünde bir vefa örneği gösterildi. Kurulduğu 1984 yılından bugüne kadar görev yapmış hayatta olan dört belediye başkanı ve meclis üyeleri Kültürpark'ta Fuar Evlendirme Salonu'nda bir araya geldi. Aralık 2013 yılında yaşamını yitiren kurucu belediye başkanı Süha Baykal ve hayatını kaybeden belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları için saygı duruşuyla başlayan törende Konak Belediyesi'nin tarihini anlatan kısa film, katılanları duygulandırdı. Törenin başına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sema Pekdaş ve 4 eski başkanla tokalaştıktan sonra ayrıldı. Töreni CHP İzmir milletvekilleri Alattin Yüksel, Oğuz Oyan, Rıza Türmen, Mustafa Moroğlu, Musa Çam ve Erdal Aksünger izledi.
 
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yaptığı konuşmada kurucu başkan Süha Baykal'ın ilk Meclis toplantısındaki sözlerinden de alıntı yaparak demokrasilerde yerel yönetimlerin tartışmasız en önemli kurumlarından başında geldiğini söyledi. Dünyanın yerel yönetimlerin önemini kavradığını belirten Pekdaş "Ne yazık ki bugün yerel yönetimleri gözden düşürmek gibi bir siyaset uygulanıyor"dedi. Belediye'nin 30. yıl etkinliğiyle bir arada olmak, yeniden kucaklaşmak, anıları tazelemek istediklerini belirten Pekdaş "Bu kentin hepimize ihtiyacı var"dedi. Pekdaş'ın ardından kurucu meclisin başkan vekili Sancar Maruflu da d uygu ve düşüncelerini paylaştı.
 
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, aynı koltukta eskiden oturan belediye başkanarını sırayla sahneye davet ederek teşekkür plaketi verdi. Son seçimlere rakibi DSP adayı olarak giren Hakan Tartan başta olmak üzere eski başkanları Erdal İzgi, Muzaffer Tunçağ ve Ahmet sarışın plaketlerini aldı. Beş başkan yan yana fotoğraf çektirdi. Daha sonra Pekdaş ve eski başkanlar altı dönem görev yapan meclis üyelerine ayrı ayrı plaket verdi.




 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası