Ege Postası
Geri

Narlıdere Belediye Başkanı Batur:Gerekirse AİHM'ye giderim

​Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Radyo Ege Postası’nın konuğu oldu. Batur, siyasi konulardaki sessizliğini bozdu önemli açıklamalar yaptı.
Narlıdere Belediye Başkanı Batur:Gerekirse AİHM'ye giderim
Haberler / Yerel Politika
2 Haziran 2014 Pazartesi 13:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Radyo Ege Postası’nda Mithat Umutoğulları ve Eyüphan Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu Ege Postası ile Gündem programına konuk oldu. Siyasi konularda sessiz kalmayı tercih eden Batur, sessizliğini Ege Postası ile Gündem’de bozdu. Batur parti içi önemli mesajlar verdi.

ÖRGÜTLE UYUM İÇİNDEYİZ
Her ay ilçe başkanı, ilçe yönetimi ve belediye meclis üyeleriyle birlikte mini danışma toplantısı yaptıklarını söyleyen Batur, örgütle uyum içinde yol aldıklarını ifade etti. Batur, “ Bizde örgütten geldik. CHP’ye örgüte hesap veren bir başkan olmak herkesin yapması gereken bir durum. İlçe başkanımız zaten grup başkanımız. İlçe yönetimini çağırıyoruz. Önümüzdeki ay ne yapacağız. Geçtiğimiz ay ne yaptık. Bunları anlatıyoruz. Örgüte soruyoruz. Belediyeyle ilgili şikayetler var mı. Onları alıyoruz. Siyasi gelişmeleri masaya yatırıyoruz. Her ay bir iletişim sağlanmış oluyor yerel yönetim ve örgüt arasında. Örgüt bilgi sahibi oluyor. Bizi de rahatlatıyor.Örgüte değer veriyoruz. Söylediklerini önemsiyoruz. Makamlara örgütte görev alarak geliyoruz. Problemleri örgüt dışına taşımak doğru değil: Biz bunu yapmıyoruz. O yüzden sorun yaşamıyoruz”dedi.

ENGİN'E HAKSIZLIK YAPILIYOR
Parti içi mesajlarda veren Batur, İl Başkanı Ali Engin’i başarılı bulduğunu ifade etti. Parti içi harcanan enerjinin dışa aktarılması gerektiğini ifade eden Batur, “ İl başkanımız son dönemlerde gelen en iyi il başkanlardan. Bütün kurumlarla partillerle diyaloğu iyi…Her çalışmada kendisini görüyoruz. Haksızlık ediliyor bence il başkanına… Küçük ilçeler kaybedildi. Ana ilçeler CHP’de duruyor. Gövdeyi muhafaza ettik. Diğer ilçeleri almak mümkün.  Partide şunu indireceğiz yerine bu olacak enerjisini Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılsın. Birlikte mücadele etme zamanı.Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl örgütlenmeliyiz ona bakmamız gerek” diye konuştu.

İHANET EDENİ AFFEDERSEN...
Parti içi disiplin mekanizmasının işlemesi gerektiğini belirten Batur, partiye ihanet edenlerin affedilmemesi gerektiğini söyledi. Batur, “ Siyaset uzun soluklu bir iş. Bazı şeyleri affedip geriye dönüp kazanmak çok  önemli. Bazen kazanılmayacak insanlar oluyor. Kendi içlerinde dursalar iyi. Partinin hep aleyhindeler. Genel seçimde de yerel seçimde de parti aleyhine çalışıyor ama CHP üyesi…İlçe örgütü gereğini yaptı İl Başkanlığı’na gönderdi. Hep ihanet edeni affedersen nasıl olsa bana bir şey olmuyor anlayışı taşırlar. Biz partiye borçluyuz her şeyi. Bu süreçte disiplin işlemeli…Genel seçim havasındaki seçimde sen bizi desteklemezsen ne zaman destekliceksin. Partide siyaseten belli noktalara gelmişsin ‘ben olmadım parti bitsin’ diyeceksin olmaz böyle şey…”ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU SİYASETİ İYİ BİLEN BİRİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğu’nun iyi bir  belediye başkanı olmasının yanı sıra  siyaseti de iyi bilen biri olduğunu ifade eden Batur, “ Siyaset ekip anlayışı ile yapılır. Siyasette bazı şeyleri herkesle paylaşmasın. Aziz Başkan’ı eleştiriyorlar. İki dönemdir İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığını kazandı. Doğru hamleler yapıyor. Adaylık sürecini çok iyi yönetti. Binali Yıldırım açıklayıncaya kadar bekledi. Ben Aziz Bey kadar sabırlı değilim. Çok sabırlı, iyi ve özümsüyor ve kararını veriyor. Herkesin yapacağı bir şey değil.Siyasette önemli olan bir de başarıdır. Eleştiri olacak tabi ki. Bizi de eleştiriyorlar”dedi.

HER ŞEYİ YAPACAĞIM
Kent gündeminin bir numaralı maddesi olan İl Özel İdare’nin malları konusunda görüşlerini dile getiren Batur şunları söyledi; “ Anlayış olarak baktığınızda yasa ‘1 Nisan’dan itibaren malların paylaşımı koordinasyon halinde yapılır’ diyor.  Mallarla ilgili ne görüş bildirebildik ne masaya oturabildik. Vali talimat vermiş, bürokrat arkadaşları ellerini kaldırıyor. Etik değil. Nezaketen hangi ilçedeyse devredilecek mal belediye başkanını çağırması gerek. Aziz Başkan’la birlikte belediye başkanları olarak hukuki çalışmayı başlatacağız. 15 yıldır belediye başkanıyım Hazine’nin bedavaya verdiği bir uygulamayı görmedim. Narlıdere sınırında Kaya Otel var. 450 bin TL aylık kirası var. 12’yle çarptığınızda 5 milyon yapıyor. Belediyenin bütçesi 50 milyon. Yüzde 10’una tekabül ediyor.  Yatırım için önemli bu para. Seçilenleri yok sayıyosun masa başına dahi çağırmıyorsun. Biz halkın seçtiği kişileriz. Gerekli her türlü eylemi yapacağız. Gücümüz halk. Bu mallar halkın… Ben her şeyi yapacağım. Oldu bittiye getirildiğine yönelik serzenişim var.Oldu bittiye getirilecek bir konu değil. Nereye kadar gidiyorsa gidecek mücadele sürecek. Hukuki süreç, imza toplanması, AİHM…Bu mesele kentim meselesi. Burada duyarsız kalmak yalnız kalmak doğru değil. Bütün odaların meselesi. Odadaki üye arkadaş vergisini vermedi mi. Bu vergilerle yapıldı bunlar. Narlıdere Belediyesi 15 senede hangi malı satmış. Biz üstüne koyuyoruz. Başımızda malın üstüne mal koyan bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Ona güvenmiceksin kime güvenceksin.”

EN BÜYÜK HEDEFİM KENTSEL DÖNÜŞÜM
En büyük hedefinin kentsel dönüşümü  tamamlamak olduğunu söyleyen Batur, “ Narlıdere’de kentsel dönüşüm lafı ortadan kalkacak çarpık yapılaşma kaldırılacak. Narlıdere’de temizlik ve etkinlik yapılacak. Estetik açıdan düzgün bir ilçe bırakmak hedefim. Kentsel dönüşüm zor iş. Genellikle kaçıyorlar ama biz üstüne gidiyoruz. Daha yaşanabilir bir Narlıdere istiyoruz” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası