Ege Postası
Geri

AK Parti'de başkanlık yarışı

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, salı günü yönetim kuruluyla birlikte istifa etmeye hazırlanırken partide koltuğun yeni sahibinin kim olacağı sorusunun yanıtını aranıyor. Teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mahmut Atilla Kaya, pazar günü katıldığı İstanbul Milletvekili İsmail Safi'nin düğününde, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a göreve talip olduğu mesajını verdi. Öte yandan Yıldırım Ulupınar da "Hiç kimseye gidip 'beni il başkanı yapın' demem. Görev verilirse en iyisini yaparım, ihtiyaç varsa ben buradayım" dedi.
AK Parti'de başkanlık yarışı
Haberler / Yerel Politika
2 Haziran 2014 Pazartesi 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- AK Parti'nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetiminin istifasını istedi. İstifalar salı günü toplanacak. Parti, İzmir'in patronunun kim olacağı sorusunun yanıtını arıyor.

Genel Merkez'in istifasını istediği AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yönetim kurulunun da dilekçeleri Ankara'ya kendisi götürecek. İzmir koordinatörleri Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Eskişehir Milletvekilli Salih Koca, partinin grup toplantısı nedeniyle İzmir'e gelmeyecek. 

İzmir İl Başkanlığı arayışına giren AK Parti'de, başkanlık yarışı hızlandı. Yerel seçimde Aliağa Belediye Başkan adayı gösterilen, kapatılan Yeni Şakran beldesinin eski Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz ile İl Genel Meclisi eski üyesi Uğur Türkan aynı hedef için birlikte hareket ediyor. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın Karabağlar Belediye Başkan adayı Necip Kalkan'a aday olması için ısrarcı olduğu ancak Kalkan'ın istemediği, Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener ile Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) eski Başkanı Cemal Elmasoğlu'na teklif götürüldüğü onların da işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek teklifi reddettiği öğrenildi. Bayraklı Belediye Başkan aday adayı olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman Çabuk, Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican'ın başkanlık için yoğun kulis yaptığı ifade edildi. 


ULUPINAR'DAN AÇIKLAMA 
Demokrat Parti'de birlikte siyaset yaptığı Soylu'ya yakınlığı ile bilinen Yıldırım Ulupınar, göreve talip olmadığını, ancak verilirse en iyisini yapacağını açıkladı. Soylu'nun Hüsamettin Cindoruk ile girdiği DP Genel Başkanlığı yarışında İzmir il başkanı olarak delegelerle birlikte kendisini destekleyen, onun seçimi kaybetmesiyle de görevinden istifa eden Ulupınar, yerel seçim öncesi AK Parti'ye katılmıştı. Soylu'ya yakınlığı devam eden Ulupınar, DHA'ya yaptığı açıklamada, göreve talip gibi gösterilmesinden rahatsızlık duyduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: 

"Yerel seçim öncesinde Binali Yıldırım istedi partiye katıldım. Pazarlık etmedim hiçbir yere aday olmadım. İl Başkanlığı'na da talip değilim ama görev verilirse en iyisini yaparım. Ancak talip gibi gösterilmek beni rahatsız ediyor. Bugüne kadar siyasetten tek kuruş nemalanmadım. Ben talep eden olmam. Başbakan'ı çok seviyorum. Bunun dışına bir niyetle partiye geçmedim. AK Parti İzmir'de çok iyi anlatılamıyor. İster bana versinler ister vermesinler. Ben bu partiye inanarak geldim sonuna kadar da duracağım. Hiç kimseye gidip 'beni il başkanı yapın' demem. İhtiyaç varsa ben buradayım."

KAYA HAMLESİ
Öte yandan teşkilatlardan sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Mahmut Atilla Kaya'nın, pazar günü İstanbul'a giderek, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi'nin düğününde İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'la görüşüp, göreve talip olduğu mesajını verdiği öğrenildi. Kaya'ya, İzmir Milletvekili Aydın Şengül de destek veriyor.  (Elif DEMİRCİ-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası