Ege Postası
Geri

İzmirli başkandan isyan:" Çalışın çalışın diyorsunuz ama..."

CHP’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri için izlenecek yol haritasının masaya yatırılacağı toplantıların ilki Aydın’da yapıldı.Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıya damgasını Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz vurdu.Manduz’un yerel seçim sürecinde yaşanan hataları dile getirdiği ve,“Çalışın çalışın diyorsunuz ama örgütleri denetlemiyorsunuz.Dediklerinizi zaten yapıyoruz ancak seçim süreçlerinde izlenen yöntem yanlış.Örgüte sormuyorsunuz.Atama yapıyorsunuz kimseye danışmıyorsunuz.Yöntemden dolayı küsenler var.Herkesi toplayın diyorsunuz ama nasıl çalıştıracağız örgütü…”dediği öğrenildi.
İzmirli başkandan isyan:
Haberler / Yerel Politika
3 Haziran 2014 Salı 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -  CHP’de Cumhurbaşkanlığı seçiminde izlenecek yol haritasının örgütlerle birlikte masaya yatırıldığı toplantılar dizisi Aydın'da start aldı. Nevzat Biçer Nikah Salonu’nda düzenlenen Ege Bölge Toplantısı’ına Ege bölgesi milletvekilleri, PM üyeleri, il başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları, İl kadın kolları başkanları, il gençlik kolu başkanları, seçim ve hukuki işlerden sorumlu il ve ilçe başkan yardımcıları katıldı.Seçim ve Hukuk İşleri Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan örgütlere seçim sürecinde yapılması gerekenleri anlattı. 
 
İZMİR ÇIKARMASI!
CHP İzmir örgütüde Aydın’a çıkarma yaptı. İzmir’den Milletvekilleri Hülya Güven, Oğuz Oyan, Mehmet Ali Susam,Erdal Aksünger,Alaattin Yüksel, Rıza Türmen, Mustafa Moroğlu, PM Üyesi Hüseyin  Saygılı, Berrin Gürçay Dilekçi, Nazik Işık, İl Başkanı Ali Engin, YDK Üyesi Sumru Karaer, İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan, çok sayıda belediye başkanı ve  ilçe başkanı da toplantıda hazır bulundu.
 
YAZLIKÇILARI UYARIN
Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ikinci bölümünde Genel Başkan Yardımcısı Tezcan örgüte “Seçim iki tur yapılacak. Bunu seçmene anlatın. Yaz ayında olacağı için ilk turda oyunu kullanan ikinci turda yazlığına gidip kullanmayabilir. Kütüklerin taşınması da kolay değil. Bu konuda seçmene yönelik gerekli çalışmayı yapın. Yazlıkçıları uyarın ” dediği öğrenildi. Tezcan’ın örgütlere “Mahalle temsilcilerini oluşturun, sandık başındakilere eğitim verin”talimatı verdiği bildirildi.

MANDUZ: ÖRGÜTE SORUN!
Toplantının basına kapalı bölümüne Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz damga vurdu. Manduz oturduğu yerden söz alarak konuştu. Manduz’un yerel seçim sürecinde yaşanan sıkıntıları da dile getirerek Genel Başkan Yardımcısı Tezcan’a adeta isyan ettiği öğrenildi. Manduz’un, “ Çalışın çalışın diyorsunuz ama örgütleri denetlemiyorsunuz. Dediklerinizi zaten yapıyoruz ancak  seçim süreçlerinde izlenen yöntem yanlış. Örgüte sormuyorsunuz. Atama yapıyorsunuz kimseye danışmıyorsunuz. İlçe başkanına sorun demiyorum, örgüte sorun diyorum.Partinin kılcal damarlarına sorun.  İki dudağın ucunda olan  atamayı bırakın. Örgütün sesine kulak verin ve ön seçim yapın. Yöntemden dolayı küsenler var. Herkesi toplayın diyorsunuz ama nasıl çalıştıracağız örgütü…”dediği belirtildi.  

Toplantıda bazı ilçe başkanlarının da maddi durumdan şikayet ettiği ve genel merkezin ilçe başkanlıklarına para göndermesi gerektiğini dile getirdikleri öğrenildi. 

SOĞUK RÜZGARLAR
Yerel seçimlerde CHP'nin İzmirli vekilleri arasında yaşanan soğukluk Aydın'daki toplantıda protokole yansıdı. İzmirli vekillerin ayrı ayrı oturmaları dikkat çekti. Alaattin Yüksel, Rıza Türmen ve Mustafa Moroğlu protokolün ön sırasında oturmak yerine arka sıralara geçti. Geçtiğimiz hafta içi CHP Lideri’nin Havagazı Fabrikası’nda belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıya alınmaması nedeniyle tepki gösteren İzmir Milletvekili Erdal Aksünger toplantıya katılırken, protokolde İl Başkanı Engin’le birlikte oturdu.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu toplantıya katılmadı.



TEZCAN’IN HEDEFİNDE BAŞBAKAN
Toplantının basına açık bölümünde konuşan Seçim ve Hukuk İşleri Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, toplantıların  Cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesinde 20 bölgede  yapılacağını ifade ederken, amaçlarının örgütleri seçime hazırlamak olduğunu söyledi. Tezcan, konuşmasında Köşk adayı olması beklenen  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Türkiye’nin gerilime sürüklendiğini ifade eden Tezcan, gerilimin sorumlusunun Başbakan olduğunu ifade etti. Ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini, bu yüzden örgütlü topluma daha fazla ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Tezcan, şunları söyledi;  AKP iktidarında iş cinayetleri arttı çünkü emek, toplum örgütlü değil, bütün örgütlü olanlar iktidarın talimatları içinde totaliter bir anlayışla örgütlenmeye çalışılıyor.Çıkışın tek yolu özgür örgütlü bir toplum yaratmak. CHP tarihi misyonundan bu yana demokrasinin özgürleşmenin temsilcisi olmuştur. Bugünde misyonu yürütmeye devam edecek. Başbakan, “ Osmanlı dönemindeki özgürlükleri arar olduk özler olduk” dedi. Neden acab? 12 yıldır ülkeyi yöneten ki? Tek başına istediği kararı alan kim'12 yıldır iktidarda olan kişi Osmanlı’daki özgürlüğü özlüyoruz diyorsa bu anlamlı bir ifadededir. Yani şunu diyor, Abdülhamit dönemine rahmet okutacak bir başbakanlık yaptım…Bu yüzden CHP olarak özgürlüğün ışığın bayrağını dalgalandırmamız gerek."
 
ADAY PROFİLİ ÇİZDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun,Cumhurbaşkanlığı adayına yönelik bir çok kesimle istişare içinde olduğunu söyleyen Tezcan, “ Örgütlü kesimler, halkı kucaklayacak, gerilimi durduracak, nefret dili kullanmayacak, toplumu ayrıştırmayan, hukuka saygı gösteren, devlet dengelerini gözeten, yetki gaspı hevesi içinde olmayan,uluslar arası alanda ülkeyi temsil edebilecek, halkı kucaklayacak bir Cumhurbaşkanlığı tarifi yapıyor”dedi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası