Ege Postası
Geri

CHP'nin bomba transferine İZKA onuru

İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTÖP) ve Konyalılar Federasyonu Başkanı,CHP Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Mehmet Aydoğan, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu'na seçildi. AK Parti’nin İzmir’de kurucuları arasında yer alan ve CHP’nin yerel seçim sürecindeki en flaş transferi olan Aydoğan, valilik önerisiyle yüzlerce aday arasından kurula seçildi. Aydoğan,“İZKA, STK’cılıkta çok önemli. Seçildiğim için çok mutluyum" dedi.
CHP'nin bomba transferine İZKA onuru
Haberler / Yerel Politika
5 Haziran 2014 Perşembe 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ – İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTÖP) ve Konyalılar Federasyonu Başkanı, CHP Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Mehmet Aydoğan, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu'na seçildi.

AK PARTİ’DEN İSTİFA ETMİŞTİ
İzmir’de AKP'nin kurucuları arasında yer alan, 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu (KONFED) Genel Başkanı Mehmet Aydoğan, yerel seçim sürecinde partisinden istifa ederek CHP’ye geçmişti.CHP tarafından Karabağlar’da birinci sıra meclis üyesi adayı gösterilen Aydoğan,  seçimlerin ardından meclis üyesi olmuştu.



YÜZLERCE ADAY ARASINDAN
CHP’li meclis üyesi Aydoğan İzmir Kalkınma Ajansı  İZKA’ya girmeyi başardı. İzmir’in en büyük sivil toplum kuruluşunun başında bulunan ve 140 bilimadamıyla birlikte şehir adına projeler hazırlayan Aydoğan, valilik önerisiyle yüzlerce aday arasından kurula seçildi.

AYDOĞAN: MUTLUYUM
Aydoğan, İZKA’ya seçilmesiyle ilgili olarak “ İZKA, STK’cılıkta zirvedir. Seçildiğim için çok mutluyum. İZKA’da kent için en  iyi şekilde hizmet edeceğim. ”dedi.

KALKINMA KURULU
Kalkınma Kurulu,İzmir Kalkınma Ajansı’nın danışma organıdır. Bölgenin sorunlarını ve fırsatlarını değerlendirme konusunda tavsiye kararları verir. Kalkınma Kurulu kamu (valilikler, yerel yönetimler, üniversiteler, vb.), özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından (dernekler, vakıflar, odalar, vb.) seçilmiş kişilerden oluşur.


Bakanlar Kurulu tarafından yayınlanan ilgili kanunda, “Kalkınma kurullarına temsilci gönderecek kurum ve kuruluşların belirlenmesinde, ilgili valiliğin görüşleri ile söz konusu kuruluşların kurulda görev alma konusundaki istekleri, il içerisindeki etki ve etkinlikleri, misyonları ve ili temsil yetenekleri, ilin ve bölgenin kalkınmasına sağlayabilecekleri muhtemel katkılar ve sahip oldukları üye sayıları gibi hususlar dikkate alınır,” ibaresi yer alırken bu görevde dört yıl kalmaları öngörülüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası