Ege Postası
Geri

İzmir'de muhaliflerden boş koltuklu toplantı

CHP’de Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı ve Parti Meclisi eski üyesi Ayhan Yalçınkaya'nın Ankara'da başlattığı ve yerel seçim sonuçlarının masaya yatırılıp Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde izlenmesi gereken yol haritasının konuşulduğu ‘İktidar Yolu Toplantıları’nın ikincisi İzmir’de boş koltuklarla yapıldı. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın da katıldığı toplantıya partililer ilgi göstermedi.
İzmir'de muhaliflerden boş koltuklu toplantı
Haberler / Yerel Politika
7 Haziran 2014 Cumartesi 13:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de il danışma kurulunun yapıldığı saatlerde, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a yakın isimlerin Ankara’da başlattığı  ‘İktidar Yolu Toplantıları’nın ikincisi İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı ve Parti Meclisi eski üyesi Ayhan Yalçınkaya önderliğinde yapılan toplantıya partililer ilgi göstermedi. 200 kişilik salonda yaklaşık 30 partili yer alırken, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da toplantıya katıldı.


SONUÇLAR BAŞARISIZ
Yalçınkaya yaptığı açıklamada, ülkenin ciddi bir süreçten geçtiğini ifade ederken, CHP’nin yerel seçimlerde sorunlara yeterli yanıtı veremediğini belirtti. Seçim sonuçlarını ‘başarısız’ olarak nitelendiren Yalçınkaya düzenledikleri toplantılarla sonuçların nedenlerini masaya yatrıdıklarını söyledi. Yalçınkaya, “Cumhurbaşkanı seçimiyle birlikte ülkenin rahatlama dönemine girebilmesi için yol haritasını konuşuyoruz”dedi.

‘TİTANİK’TEYİZ
CHP’de sorunun Genel Başkanlık sorunu olmadığını ifade eden Yalçınkaya şunları söyledi; “Sorun genel başkanların ötesinde. Örgütlenmenin propagandanın yeniden ele alınması gerek. Yeni bir açılıma ihtiyacı var. Toplantılar makam kavgası değil vatan kavgası. Amacımız birileri yaralamak değil. CHP’de belli ekiplerin içinde siyaste yapan insnalar olduk. İnsanları etiketlerken şuncu buncu dendi. Bize ‘muhalif’ deneceğine Atatürkçü denmesi daha doğru. Sadece adaylık sürecinde umduğunu bulamayan partililere değil mevcut yönetimlerde yer alan partililere de çağrı yaptık. CHP’nin önüne büyük bir yol haritası koymak istiyoruz.’Titanik’teyiz. Buzdağına doğru gidiyoruz. Kaptanı değiştirmekle olmaz. Dümeni kırmadıkça bu iş değişmez. Dümeni sola kırmak zorundayız.  Yeni bir sol anlayışa ihtiyaç var”


 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası