Ege Postası
Geri

Yüksel: Erdoğan’dan Cumhurbaşkanı olmaz

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Alaattin Yüksel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olamayacağını söyledi. Yüksel, “76 milyonu kucaklayacak, demokrasiyi özümsemiş, özgürlüklerden yana bir Cumhurbaşkanı adayı istiyoruz.
Yüksel: Erdoğan’dan Cumhurbaşkanı olmaz
Haberler / Yerel Politika
9 Haziran 2014 Pazartesi 13:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Türkiye’yi kamplaştıran, bölen, ‘yüzde 50’si senin, yüzde 50’si benim’ diyen, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan aklanmayan, Gezi’de Anayasal haklarını kullanan gençlerin ölümüne neden olan ve ‘o emri ben verdim’ diyen, kuvvetler ayrılığı ilkesine saygı göstermeyen, ‘yargı bana ayak bağı oluyor’ açıklamasında bulunan birinden Cumhurbaşkanı olmaz” dedi.

 
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi değerlendirmelerde bulundu. AKP kurmaylarının yaptığı açıklamalarla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi başkanlık sistemine götürmek için çabaladığının ortaya çıktığını belirten Yüksel, “Erdoğan Türkiye’yi başkanlık sistemine götürmeye çalışıyor. Ancak AKP’den de buna birçok kişi karşı olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanın halka seçtirme projesi ülkeyi başkanlık sistemine götürmenin bir parçasıdır. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda bu güçlü bir şekilde gündeme getirildi. Vatandaşlardan, sivil toplum örgütlerinden, siyasi partilerden tepki görünce geri çekmek zorunda kaldılar. Başkanlık sisteminden anladıkları şey ABD’de ya da diğer ülkelerdeki gibi değil! Türkiye’ye özgü bir sistem hayal ediyorlar. O da tek adam yönetimidir! Şuanda ülkemizde tek adam yönetimi sürüyor ama o zaman anayasal dayanağı olan tek adam yönetimi olacak” dedi.

ANAVATAN PARTİSİ’NİN BAŞINA GELENLERİ HATIRLATTI

CHP’li Yüksel, AKP’nin çıkardığı yasalarla kendi sonun hazırladığını söyledi. Yüksel, “Türkiye öyle bir sisteme giderse AKP olmayabilir. Geçmişte Özal da ANAVATAN Partisi de yasalarla oynadı.  Sonunda da ANAVATAN Partisi kendi çıkardığı yasaların zararını gördü, yok oldu gitti. 30 Mart yerel seçimlerin sonucuna baktığınızda 2 milyon oy kaybetmiş bir AKP var. Giderek eriyen bir partidir.1 Haziran seçimlerinde AKP iki ili kaybetti. Özellikle 1 Haziran sonuçları eridiklerini gösteriyor” dedi.

ERDOĞAN’DAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ!

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olamayacağını savunarak, şunları söyledi:

“Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olacağına inanmıyoruz. CHP olarak bütün sivil toplum örgütlerini, meslek odalarını, siyasi görüşlerine bakmaksızın ziyaret ediyoruz. Genel Başkanımız, ‘Nasıl bir Cumhurbaşkanı istiyorsunuz'’ diye soruyor. 76 milyonu kucaklayacak bir Cumhurbaşkanı adayı istiyoruz. Türkiye’yi kamplaştıran, bölen, ‘yüzde 50’si senin yüzde 50’si benim’ diyen, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan aklanmaya birinden Cumhurbaşkanı olmaz. O soruşturmadan aklanıp aklanmayacağı belli değil. Demokrasiyi özümsemiş, özgürlüklerden yana, evrensel hukuk değerlerine bağlı bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Gezi’de Anayasal haklarını kullanan gençlerin ölümüne neden olan ve ‘o emri ben verdim’ diyen, kuvvetler ayrılığı ilkesine saygı göstermeyen, ‘yargı bana ayak bağı oluyor’ açıklamasında bulunan birinden Cumhurbaşkanı olmaz. Herhangi bir partinin genel başkanı adayı olmamalı. Cumhurbaşkanlığı makamı bir siyasi partinin temsil edileceği bir yer değildir”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası