Ege Postası
Geri

Gökdemir Radyo Egepostası’na konuk oldu

Buca siyasetinin aktif isimlerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eski bürokratı Oktay Gökdemir, Radyo Egepostası’da önemli açıklamalar yaptı. Kurulmasında öncü oldu Buca Bağımsız Kent Gözlemcileri Platformu’nda yer alanlara yönelik “muhalifler toplandı” eleştirilerin doğru olmadığını ifade eden Gökdemir, “Yerel yönetim birimine muhalefet etmek düşüncemiz yok. Çıkışımız kentsel rantın kentli yararına kullanılmasına yönelik. Kişisel rantlara karşı çıkacağız. Bu muhalefet etmekse muhalefet olacak”dedi.
Gökdemir Radyo Egepostası’na konuk oldu
Haberler / Yerel Politika
12 Haziran 2014 Perşembe 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eski bürokratı, Buca Belediye Başkan aday adayı, 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Oktay Gökdemir, Radyo Ege Postası’na konuk oldu.

MUHALEFET DEĞİLİZ SİVİL İNİSİYİTAFİZ
Geçtiğimiz günlerde çalışmalarına başlayan kurucusu olduğu  Buca Bağımsız Kent Gözlemcileri Platformu hakkında bilgi veren Gökdemir, “ Biz üzüm yemeye devam edeceğiz. Buca’nın kentsel sorunları var. Bu sorunların sadece yerel yönetimin ya da merkezi idareyle aşılacağını düşünmüyoruz. Kentin bütün dinamikleri harekete geçmeli. Bu platform üzerinden kimse siyasi rant beklentisinde değil. Sivil inisiyatifiz. Buca’da yaşayan Buca’da üreten insanların bir araya geldiği oluşum. İçinde hukukçu eğitimci sağlıkçı kent plancısı var. Buca üzerine kentlilik bilinci oluşturmak istiyoruz. Demokrasiyi güçlendireceğimizi düşünüyoruz. Yerel yönetim birimine muhalefet etmek düşüncemiz yok. Çıkışımız kentsel rantın kentli yararına kullanılmasına yönelik. Kişisel rantlara karşı çıkacağız. Bu muhalefet etmekse muhalefet olacak. Daha fazla yeşil alan gerek. Buca’yı metropol ilçeler arasında örnek yapacak bir hale getirmek için katkı koymak istiyoruz. Bizi ‘muhalifler toplandı’ diye eleştirenler yanlış düşünüyor. Buca’nın önemli kaynakları var. Şimdiye kadar iyi kullanılmadı. Biz bu doğrultuda katkı koyacağız. Projeler sunacağız.İçimizde her partiden isimler var”dedi.



MADEM SAĞLIKSIZ SONUÇLAR ÇIKACAKTI…
Buca’da seçimlerin ardından yaşanan imza hareketinin öncülerinden olan Gökdemir sürecin neden başladığı ve noktalanmasıyla ilgili şunları söyledi ; “ Örgütten gelen baskı nedeniyle harekete geçmiştik. Yerel seçim öncesi ve bittikten sonra ciddi problemlerle karşı karşıya kaldık.İzmir’de 7 ilçede eğilim yoklaması yapıldı. Buca dışındaki ilçelerin tamamında yüzde 80-90 oranında sonuçlara uyuldu. Buca’da aday adayları çalıştı. Eğilim yoklaması yapıldı. Sonuca uyulmadı. Uyulmadığı gibi oy pusulaları çöp kutularından toplantı. Örgütte emeği olanların temsil noktalarına gelmesinde adaletli olunmalı. Buca meclis listesi öyle oluşturuldu ki herkes müdahale etti. İl başkanı il yöneticiler…Herhalde sahipsiz gördü Buca’yı manipülasyon yaptılar. Benim tanımadığım bir çok isim var listede. Ben 20 yıllık partiliyim. Bunlar örgütte sıkıntı yararttı. İlçe başkanı bu süreç yaşanırken handikaplar yaşattı. İlçe başkanı ‘sağlıksız bir sonuç çıkacağını söylemiştim’ dedi. 13 bin 500 üye var Bu üyeleri kim yaptı. Maden sağlıksız bir sonuç çıkacaktı niye üye yaptınız. O üyeler ilçe başkanını seçiyor. İl başkanını seçiyor. Bunları seçtiğinde sağlıklı mı oluyor. Partinin adresini yerini bilmeyen üyeler var. Niye yazıyorlar kendilerini seçimlerde delege çıkartmak için.  Bu partiyi büyütmez küçültür. 1946’da çok partili döneme geçtik. 65 yıldır seçim kaybediyoruz. Bu dediklerim şimdinin sorunu değil. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşması nedeniyle harekete nokta kondu”

İHALE TAKİP ETMEYECEKSİN
Parti içinde idarecelik yapanların belediyelerden ihale takip etmemesi gerektiğini  ifade eden Gökdemir, “ Herkes siyaset yapmalı.Ülkenin problemlerinin çözümü siyasetten geçiyor. Bu şu demek değil. Elinize geçirdiğiniz siyasi gücü kendi ekonomik çıkarlarınız için alan haline getirirseniz insanlar karşı çıkar. Benim söylemeye çalıştığım bu… Örggütte idareciyseniz belediyelerden ihale takip etmeyeceksiniz. Böyle olunca iç içe geçiyorsunuz işlerin yürümesi zorlaşır. Örnek verebilirim ama partiye zarar vermek istemem. Kimse Amerika’yı yeniden keşfetmesin. Kimlerin neler yaptığını iyi biliyoruz. Kimse kimseye partililik taslamasın”dedi.

DOĞRUYSA SİTEM EDERİM
8 yıl Büyükşehir’de birlikte çalıştığı Kocaoğlu’na sitem eden Gökdemir, “ Bu kent için önemli şeyler yaptık. Kent Arşivi müzesinde bize önemli olanaklar sağladı. Kendisine teşekkür ediyorum. Bir hukukumuz vardı 8 yıllık. Kendisiyle 3 defa görüştüm aday adayı olmadan. Kendisinin onayını alarak istifa ettim. Şartlar başka türlü gelişmiştir olabilir ama böyle bir projeksiyon Buca için en baştan beri oluştuğu doğruysa sitem ederim. En azından bana söylenebilirdi. Diğer aday adaylarndan farklıydım. 8 yıldır birlikte çalışıyorduk. Bana bir şey denmedi. Seçimlerden sonra da Kocaoğlu’yla bir görüşmem olmadı”dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası