Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir İl Başkanlığı için iki sürpriz talip

AK Parti’de geçtiğimiz hafta sonu başlayan temayül koordinatör vekillerin iki gün içinde İzmir’e gelmesiyle kaldığı yerden devam edecek.İsmi il başkanlığı için geçen bazı isimlerin il koordinatörlerinin İzmir'den ayrılması üzerine Ankara'nın yolunu tutarak, kulis çalışmalarını hızlandırdığı öğrenildi. Öte yandan kulislerde il başkanlığı için iki sürpriz isim konuşuluyor. Refah Partisi eski Kemalpaşa İlçe Başkanı Murat Unganer ve kapatılan HAS Parti’nin il eski başkanı olan Levent Peşker’in il başkanlığı için koordinatörlerle görüştükleri bildirildi.İkili koordinatörlere "göreve talibiz"dedi.
AK Parti İzmir İl Başkanlığı için iki sürpriz talip
Haberler / Yerel Politika
11 Haziran 2014 Çarşamba 15:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın istifasının ardından yerine gelecek ismi belirlemek için yaklaşık 2 bin partiliyle görüşerek isim isteyen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ile Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, son kararını vermek için, iki gün içinde İzmir'e gelecek. İl Koordinatörleri Koca ile Yüksel, AK Parti Genel Kurulu'nun tamamlanmasının ardından ayağının tozuyla kente gelecek. Bugüne kadar görüştüğü partililer ve sivil toplum örgütlerinden il başkanı olarak görmek istedikleri 10 kişinin ismini alan il koordinatörleri, hafta sonunda partinin tüm kademelerine ulaşmış olacak.

KULİS ÇALIŞMALARI HIZLANDI
Koca ve Yüksel daha sonra ise, teşkilatın önerileri ve il başkanı olarak görmek istedikleri isimleri bir rapor halinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya sunacak. Soylu da kapsamlı bir şekilde hazırlanan raporda ismi geçen kişileri tek tek mülakata çağıracak. Soylu, tüm görüşmeleri tamamladıktan sonra, hazırladığı son raporu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verecek. Hafta sonunda tamamlanacak çalışmalar sonunda 15 günlük süre içinde AK Parti Genel Merkezi'nin yeni il başkanını ataması bekleniyor. Partililerin ilk görüşmede kendilerine verilen formlara ağırlıklı olarak Atilla Kaya, Yıldırım Ulupınar, Kerem Ali Sürekli, Uğur Türkan, Tansu Kaya, Cemal Öztürk, Bilal Doğan ve Bekir Pakdemirli'nin isimlerinin yazıldığı öğrenilmişti.

İsmi il başkanlığı için geçen bazı isimlerin il koordinatörlerinin İzmir'den ayrılması üzerine Ankara'nın yolunu tutarak, kulis çalışmalarını hızlandırdığı öğrenildi.

SÜRPRİZ İSİMLER UNGANER PEŞKER
Öte yandan  Refah Partisi eski Kemalpaşa İlçe Başkanı Murat Unganer,kapatılan HAS Parti’nin il eski başkanı olan Levent Peşker’in isimleri il başkanlığı için geçiyor. Peşker ve Unganer’in il binasında koordinatörlerle bir araya geldikleri öğrenildi. İkilinin koordinatörlere "göreve talibiz" dediği öğrenildi. Unganer’in ismi geçtiğimiz yıl yapılan il kongresi öncesi de gündeme gelmişti.HAS Parti eski il başkanı Peşker ise  2012 yılında yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları ile birlikte AK Parti İzmir İl Örgütü’ne katılmıştı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası