Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir'den kent sorunlarına çözüm paketi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ulaşımına yönelik tespit ettikleri sorunları dile getirdi, çözüm önerileri sundu.
AK Parti İzmir'den kent sorunlarına çözüm paketi
Haberler / Yerel Politika
14 Haziran 2014 Cumartesi 12:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, partinin ilçe grup başkanvekillerinin de katılımıyla il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İl Başkan Vekili Bülent Delican ve AK Parti Büyükşehir Grup Sözcüsü Hakkı Durmaz’da hazır bulundu.Doğan kent ulaşımına yönelik tespit ettikleri sorunları dile getirdi, çözüm önerileride sundu.

ULAŞIM PAHALI
Toplu ulaşımın yetersiz ve plansız olduğunu söyleyen Doğan, “gecekondu bölgelere yapılan otobüs seferleri yetersiz. Halkın toplu ulaşımla ilgili talep ve istekleri dikkate alınmıyor. Büyükşehir’e online yapılan başvurular ciddiye alınmıyor. ESHOT ve İZULAŞ çalışanlarının iyi niyetli çalışmalara rağmen üst yönetim planlama ve uygulamada başarısız. İzmir’de bu sorunların üstüne bir de ulaşım pahalı...”dedi.



AKILLI DURAK SAYISI ARTMALI
Kent içi toplu ulaşımda tespit ettikleri sorunlara çözüm önerileri de getiren Doğan şunları söyledi; “ Yazın sıcaktan kışın soğuktan korunması için kapalı durak sayısı arttırılsın. Akıllı durak sayısı da artrılmalı. Sadece merkezi yerlerde var. Kentin gecekondu bölgelerinde akıllı durak uygulaması yok.  Gecekondu bölgelerine çalışna otobüsler klimalı değil. Yolda kalmamaları için yeni otobüsler olmalı.90 dakika uygulamasının 120 dakikaya çıkmasını istiyoruz. Otobüsler doğalgazlı olsun böyle olunca  vatandaşın ulaşım bedellerini de düşürecektir. Ankara’da 2005 yılından beri bu sistem var. Maliyet düşüklüğü açısından önem arz ediyor. Otobüs sefer saatlerinin yolcu yoğunluğuna göre planlanması gerek”

TRAFİK SORUNUNA ÖNERİLERİ SIRALADI
Trafik sorununa yönelikte tespitlerini ve önerilerini sıralayan Doğan, “ Aziz Kocaoğlu trafik sorununu polislerin üzerine atarak kendi sıyrıldı. Trafik polisleri gayretle çalışıyor.Şehir içi trafiğin akışın sağlanması, güzergahların belirlenmesi Büyükşehir’in yetkisinde…Şair Eşref Burlavarı’ndan, Şehitler Caddesine tünel yapılması trafiği rahatlatacak. Mürsel Paşa Bulvarın’dna Bornava ve Karşıyaka’ya giden tek şeritli yolun çift şeritli hale gelmesi gerek. Talatpaşa Bulvarı’nda da park eden taksiler nedeniyle ikinci şerit yok oluyor. Sevinç Pastanesi’nin orada boşluk var. Taksiciler ve dolmuşlar için cep olarak kullanılırsa ikinci şerit kapanmaz. Bu sayede Alsancar Gar istikameti tıkanmaz. Atatürk Caddesi no 125’te fiziki daralma var Bu alanda çözüm üretilmeli. Alsancak, Buca, Karşıyaka, Karabağlar’da yağmurun şidetli yağdığı dönemlerde su birikintileri oluyor. Bu bölgedeki giderlerin açık tutulması gerek.Bu bölgelerde yağmurlu havalarda birikintiler nedeniyle trafik hayatı felç ediyor”dedi.

DENİZ ULAŞIMINA AĞIRLIK VERİLMELİ
Deniz ulaşımından daha konforlu ve ucuz olması nedeniyle daha fazla yararlanılması gerektiğine dikkat çeken Doğan, “Dünyanın en ucuz ulaşımı deniz ulaşımı. Körfez imkanından daha fazla yararlanmamız gerek. Mavişehir, Çiğli, Narlıdere, Güzelbahçe gibi yerlere iskeleler kurarak bu bölgelere deniz ulaşımı sağlanmalı. Hem konforlu hem süratli bir tolculuk yapılması sağlanacaktır. Başkanın emeklilik dönemi geldi hala bu konuda adım atmadı”dedi.

30 BİN ARAÇLIK OTOPARKA İHTİYAÇ VAR
İzmriİ’n en büyük sorunlarından birnin de otopark  azlığı olduğunu ifade eden Doğan, “ 4 milyonluk İzmir’de kent merkezinde 755 bin araç var. Her gün 150 yeni araç trafiğe katılıyor. 817 bin sürücü ehliyeti var. İzmir’in halen araç alma potansiyeli var. Otopark araç sayısı 18 bin 757 …İzmir’de  toplam 114 otopark var. Şuan da 30 bin araçlık otoparka ihtiyaç var. Karşıyaka’da Bostanlı’ya ve Alaybey’e, Alsancak’a, Hatay’a acilen otopark yapılması gerek” dedi.

METRODA UMUDUMUZU KESTİK
Doğan metronun bitmesi konusunda umutlarını yitirdiklerini ifade etti, “ Metroda Aziz Başkanı kendi haliyle baş başa bıraktık. Soru sorduğumuzda ‘bittiği zaman görürsünüz’ diyor. Kocoağlu’nu bu konuda daha fazla sıkıştırmak istemiyorz”ifadelerini kullandı.

DELİCAN: ETKİN MUHALEFET YAPACAĞIZ
İl Başkanvekili Bülent Delican, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın İzmir’e hizmet enjeksiyonu yaptığını ve açıkladığı projelerle çıtayı yükseğe koyduğunu ifade etti. AK Partili beleidyelerin hizmet yarışı içinde olacağını, CHP’li belediyelerin de olması gerektiğini ifade eden Delican, “Etkin muhalefet yapacağız. İzmir halkına konulan katkının yanında olacağız. İzmir’e verilmeyen hizmetlerin ise takipçisi olacağız”dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası