Ege Postası
Geri

Güven: Cinsel suçların cezaları ‘torba’ya sığmaz

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven,Meclis’te yaptığı konuşmada çocuk ve kadına cinsel istismarla ilgili cezaların torba yasanın içine konarak asıl amacın gizlendiğini ve dikkatlerin dağıtıldığını söyledi.Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 60'ncı maddesiyle ile ilgili olarak bu tasarı ile çocuğa ve kadına cinsel istismarı ve tecavüzleri önlemek üzere cezaların artırıldığı şeklinde sadece bir algı yaratıldığını ileri sürerek iktidarı sert dille eleştirdi.
Güven: Cinsel suçların cezaları ‘torba’ya sığmaz
Haberler / Yerel Politika
14 Haziran 2014 Cumartesi 09:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- CHP Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, “Aslında getirilen ve cinsel suçların cezalarının artırıldığı iddia edilen tasarının ilgili maddeleri çelişkilerle dolu. Torba yasanın içine koyarak asıl amacı gizlemek ve dikkatleri dağıtmak üzere hazırlandığı net olarak ortadadır. Amaç gerçekten cinsel suçları önlemek olsaydı kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini de kapsayacak şekilde, tüm sivil toplum kuruluşlarının ve uzmanların önerilerini de dikkate alarak torba yasa içinde değil, tek başına getirilirdi. Tasarıda 15-18 yaş aralığında cinsel istismara uğrayan çocukların ‘rızası var’ denerek cezaların azaltıldığını görüyoruz. Ensest ilişkide rıza söz konusu olabilir mi'” diye konuştu.

 ‘ARTIK ZİHNİYET DEĞİŞMELİ’
AKP iktidarı süresince kadına şiddet ve çocuk istismarının arttığını dile getiren Prof. Dr. Güven, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kadının kıyafetini ve mesleğini tecavüz gerekçesi olarak gösteren, tecavüze uğrayan mağdur çocuğa ‘kendi isteğiyle olmuş’ diye tecavüzcüyü serbest bırakan zihniyet bugüne kadar bu tür suçların artmasına yol açmıştır. Bu zihniyet ensest ilişkide de kendini gösteriyor. 12 yıllık AKP iktidarı süresince kadın cinayetlerinin katliama dönüştüğüne şahit oluyoruz. Çocuk tecavüz ve cinayetlerinde artışı yaşıyoruz. Bu artışlarda elbette mahkemelerin yaptığı indirimlerin payı çok büyük. Asıl olan zihniyetin değişmesidir. Yalnızca cezaların artırılması, tecavüz istismar ve cinayetleri ortadan kaldırmayacak, belki de daha da artıracaktır. Esas olan nedenleri ortadan kaldırmaktır. Bu yasa tasarısı cinsel taciz, cinsel saldırıyı önlemiyor; çocuk ve kadınları korumuyor. Bu nedenle yeniden düzenlenmesi gerektiği çok açık. Meclis’te bulunan tüm sayın milletvekillerimizi çocuklarımızın haklarını korumaya ve bu aldatmacadan kurtarmaya davet ediyorum.” 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası