Ege Postası
Geri

Koltuktan düşen başkandan şok iddialar

İmza hareketi ile ilçe başkanlığı düşürülen CHP Çiğli Eski İlçe Başkanı Nihat Gültekin kayyum heyetine koltuk devir teslim töreninde, hem isim vermeden hem Belediye Başkanı Hasan Arslan hem de eski ilçe yöneticilerine sert bir şekilde yüklendi. Gültekin, “Çocuklarını ve yakınlarını işe aldırmak için istifa ettiler” dedi.
Koltuktan düşen başkandan şok iddialar
Haberler / Yerel Politika
19 Haziran 2014 Perşembe 17:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI - CHP Çiğli’de yeni atanan kayyum heyetine görevini teslim eden eski Başkan Nihat Gültekin açtı ağzını yumdu gözünü. Gültekin üstü kapalı olarak Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın, iş vaadiyle ilçe yöneticilerini istifa ettridiğini ileri sürdü. Gültekin “İlçe olarak en çok üye kaydını biz yaptık. Bizim başarılı ya da başarısız oluşumuzu ben Çiğli’de Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş tüm partililerin takdirine bırakıyorum. Benim için onların görüşleri çok önemli. Kendim için başarılı diyebilirim ama kamuoyu benim için başarısız diyorsa kamuoyunun söyledikleri benim için çok daha önemli. Ben partililerimin görüşüne önem veririm onalar benim için başarılı olmuşsun diyorsa başarılı olmuşum başarısız oldun diyorlarsa başarısız olmuşumdur” dedi.

BİRİLERİNİN EMİR ERİ OLMAK İÇİN…
 27 ay Çiğli ilçe başkanlığı yaptığını, bu süre içinde mümkün olduğunca, partinin belediye başkanlarıyla kol kola olduğunu anlatan Gültekin, “Kongrede bir söz verdim. Belediye başkanlarıyla birlikte hareket etme sözü verdim. Bu örgüt hiç kimsenin himayesi altında değil. Ben birilerinin emir eri olarak ilçe başkanlığı yapmadım. Bu örgüt onurlu bir örgüttür. Yüce bir örgüttür. Bu örgüt demokrasi ile özgürlüğü sonuna kadar savunan bir örgüttür. Bu örgüt emeğin yanında olan bir örgüttür. Emeğin üzerinde hiçbir zaman siyaset yapmamıştır. Burada kalkıp da yönetici arkadaşlarımızın çocuklarını, yakınlarını işe alacağız diyerek vaat verdiğinizde, kendi ilkemizle çelişiriz. Burada yanlış olanı tarih yargılayacaktır.
 
ÇOCUKLARINI İŞE SOKMAK İÇİN İSTİFA ETTİLER
İmza toplanarak yönetimden düşürülmesi konusundaki soruya yanıt veren Gültekin; “Maalesef bu tüzüğümüzde olan bir madde. Buna söyleyecek söz bulamıyorum. Asıl burada daha acı olan bir durum var. Burada sadece yönetimde ana kademede 9 kişinin istifa meselesi değil, yedekleri dahi istifa ettirmişler. Bu bugüne kadara örgüte yapılmış en büyük haksızlıktır. Bu yapılan demokratik bir hak değildir. Burada yöneticiyi yanına çağırarak “Çocuğumu işe alırsan imza veririm, imza alırım” demek kadar çirkin bir olay yoktur. Bu CHP tarihinde ilk defa görünen bir şeydir” dedi. 
 




KUSARA BAKMA BAŞKAN
“Delegeler imza toplayarak bizi ve yönetim kurulumuzu düşürmüş olsaydı o zaman buna saygı duyardım ama böyle olmadı” diyen Nihat Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Buradaki hareket birilerinin, gecenin on iki buçuğuna kadara iş pazarlığı yaparak bu operasyonu gerçekleştirmesi. Bu doğru değil. Bu görüşmelerden sonra ilçe yöneticileri beni arayarak ‘Başkanım kusura bakma, çocuğumuzu işe alacaklar, o nedenle imza attık’ dediler. Bu pazarlığı yapanlar parti suçu işlemiştir. Genel başkanımızın geçtiğimiz günlerde ‘Örgütün işine karışmayın’ demesine rağmen maalesef açık bir şekilde partinin iç işlerine karışılmıştır. Diğer ilçelerde böyle bir şey yok. Bu sadece Çiğli’de yaşanmıştır.  Bu olaya müdahale edildiği genel merkezimiz tarafından bilinmektedir.”
 
BENİMLE İLGİLİ SORUN VARSA İSTİFA EDERİM
Çiğli ilçe yönetiminde ilçe başkanı ve yönetici olmanın onurlu bir görev aldığının altını çizen Gültekin, “Ya bu onurlu görevi layıkıyla yaparız ya da bu onurlu görevi yamayacaksak yapacak arkadaşlara bırakalım. Yönetici arkadaşlarımız bana ‘Bu göreve seçilerek geldik sonuna kadar bu görevimizin başında olacağız’ dediler. Arkadaşlarımıza benimle ilgili bir sıkıntınız varsa bana açıkça söyleyin ben istifa ederim dedim. Ama hayır Başkanım sizinle sonuna kadar birlikteyiz” dediler. Ben kongrede aday değilim” dedi.
 
NİHAT GÜLTEKİN GİBİ KİŞİLER CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIYACAK
Nihat Gültekin, başarılı olma şansı kalmadığı ve yeni gelecek partililerin önünü açmak için kongrede aday olmayacağını ve aday gösterilenlere destek olacağını vurguladı, "Ya dik durursun, ya da birilerinin himayesi altında siyaset yaparsın. Partimden asla ayrılmayacağım.Sonradan göreve gelenler Nihat Gültekin’in ne kadar iyi bir partili olduğunu görecekler. Nihat Gültekin gibi düşünenler bir gün bu partiyi iktidara taşı yakacaklar" diye konuştu. 
 


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası