Ege Postası
Geri

AK Parti Konak'tan Pekdaş'ın iki yılına sert eleştiri

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı 30 Mart 2014 seçimlerinin ikinci yılında Konak Belediyesi faaliyetlerini değerlendirdi. AK Parti Konak'tan Pekdaş'ın iki yılına sert eleştiri
AK Parti Konak'tan Pekdaş'ın iki yılına sert eleştiri
Haberler / Yerel Politika
30 Mart 2016 Çarşamba 12:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Abdulhakim Küçük/ EGE POSTASI- İlçe binasında düzenlenen toplantıya AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ve Konak Belediye Meclisi AK Parti Grubu Üyeleri katıldı.
 
AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım; “Yerel seçimlerinin üzerinden tam 2 yıl geçti. İkinci yılında Konak Belediyesi’nin faaliyetlerini değerlendirdik. İlk yıl Belediye Başkanı’nın alışma ve tanışma dönemidir. Ancak ikinci yıl çalışma dönemidir, faaliyet ve proje yapma dönemidir. İki yılda neler yapabileceğine hükümetten örnek vererek açıklayacağım.” dedi.
 


KONAK BUNA MI LAYIK'
Yıldırım, “1 Kasım seçim döneminde hükümetimizin söz verdiği vaatler vardı. 4 ay geçmiş olmasına rağmen hükümetimiz vaatlerinin % 90’nını gerçekleştirdi. Asgari ücreti artışı, emekli maaşı zammı, taşeron işçilerin kadroya alınması, evlilik yardımı gibi vaatler gerçekleştirilmiştir. Bu kadar sorunun içerisinde terör acımasız yüzünü göstermişken Konak Belediyesi ne yapmıştı? Gönül ister ki Konak Belediyesi’nin icraatları, faaliyetleri üzerinden konuşalım, ama size söyleyebileceğim somut tek bir icraat yok. Kobani eylemlerine destek, Altınordu ve Göztepe gibi Konak sınırları içerisinde olan iki güzide takımımız varken bölücülük faaliyetleri yapan Çarşı Grubu’nu ağırlama, tartışmalı sanatçılarla düzenlenen konserler… Her dönemde faaliyet olarak gösterdikleri okul boya-badana işleri. Konak buna mı layık'” diye sordu
 
ACİLEN KENTSEL DÖNÜŞÜM GEREKİYOR!
Konak’ın tam bir sorun yumağı haline geldiğini vurgulayan Yıldırım, “En önemli mesele sağlıksız konut sorunu. Konak’ta bulunan konutların % 75’i sağlıksız deprem riski taşıyan konutlardır. Konak’ta her 3 konuttan 2’si sağlıksız. Acilen kentsel dönüşüm gerekiyor. Gültepe bölgesi olarak adlandırdığımız 14 mahallede imar yok. Ballıkuyu ve Ege Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında, burada da nasıl kentsel dönüşüm yapılacağına dair proje yok. Kemeraltı kaderine terk edilmiş, İzmir’in kalbi Konak deprem riski ile yüz yüze Allah’tan başka sığınacağımız bir yer yok. Konak’ta 113 mahalle var, 12 tanesinde pazaryeri mevcut bunların sadece 2 tanesi kapalı, modern pazar dediğimiz. Diğerleri sokak aralarında kurulan pazar yerleri trafiği felç etmektedir. Sokak aralarında pazar kurulması Konak’ın ayıbıdır. 2 yıl içerisinde kapalı pazar yerlerinin yapılması söz konusu olmalıyken, kapalı pazaryerlerinin yıkılması gündemde” diyerek eleştirilerini sıraladı.
 


“CUMHURBAŞKANIMIZI ELEŞTİRİYOR” 
Ülkenin can alıcı meselelerinden birinin de terör sorunu olduğunu dile getiren Yıldırım, “Emniyet güçlerimiz ciddi bir mücadele işinde. Dünyanın pek çok yerinde terör saldırısı oluyor ülkemizde de. Hem Ankara hem de İstanbul’da  terör saldırısı oldu. Ankara saldırısı sonrası Konak Belediyesi meydanlara bir pankart astı “kaç canımız kaldı'’’ Konak Belediye Başkanı’na bakıyorsunuz teröre karşı tek bir söz ve eleştiri yok, Konak Belediye Başkanı patlama sonrası hemen yaptığı açıklamayla Cumhurbaşkanımızı  eleştiriyor. Kandil’deki terör örgütü üst yöneticileri  de yaptıkları   açıklamalarda aynı şekilde Cumhurbaşkanımıza  eleştiri yapmışlardı.” diye konuştu.
 
“HÜKÜMETİMİZ HERKESİ KADROYA ALACAKTIR”
Yıldırım, Biz Sema Hanım’a şöyle sesleniyoruz;
“Terör örgütünün yanında olmayın, siz Konak’ta yaşayanlara hizmet için geldiniz. Geçmişte KCK’lıların  avukatlığını yapmıştınız, ama bugün cübbeniz yok üzerinizde belediye başkanlığı yapıyorsunuz o makamda terörün yanında olamazsınız.
Tek bir faaliyet yok. Sürekli bir mali eleştiri içerisindesiniz. Asker  ailelerine ödenen cüzi miktarda yapılan ödemeyi kesiyorsunuz, ramazan ayında yapılan yardımları kesiyorsunuz eşinizin memleketine kadın sığınma evi yapıyorsunuz, Hekimhan’a var Konak’a yok. Ramazan’da koli dağıtmak yok Çarşı Grubu’nu ağırlıyorsunuz, kimin parasıyl? Göztepe ve Altınordu takımlarının yanında değil Çarşı Grubu’yla berabersiniz. Çünkü Çarşı Grubu’yla ideolojik bağlantınız var.
Göreve gelir gelmez Sema Hanım’ın taşeron işçileri kadroya alma sözü vardı. 2 yıl oldu kaç taşeron işçiyi kadroya aldı'  Hem Konak hem de diğer belediyelerimizde çalışan arkadaşlarımız hiç merak etmesinler hükümetimiz tarafından yapılacak olan çalışmada herkes kadroya alınacaktır.”
 
BATI’NIN HDP’Sİ CHP’DİR
İzmir’de tam bir yapboz belediyeciliğin var olduğunu vurgulayan Yıldırım, “İki yıl önce Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yapılan bisiklet yolu ve yaya yolu şu anda yapılacak olan tramvay nedeniyle tekrar kaldırılmaktadır. Konak’ta yaşayan vatandaşlarımızın sahile ulaşma imkanı kalmamıştır.
Yine Güzelyalı’nın Göztepe’nin yolları delik deşik aracınızı park edebileceğiniz bir yer bulamayacağınız gibi yürüyebileceğiniz bir yerde bulamıyorsunuz, ‘’Hendek Siyaseti’’ ne yazık ki burada da var. Konak’ta eş başkanlık olmayabilir ama HDP ile ruh ikizliği var. Batının HDP’si CHP’dir. Zihniyet birlikteliği var.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası