Ege Postası
Geri

AK Parti'de taşlar yerinden oynadı: Cami krizi görevden mi etti'

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı tarafından belediye meclis kadrosunda yeni görevlendirmelere gidildi. Partinin meclisteki ihtisas komisyon üyeliklerinde yapılan değişiklik sonrasında tablo tamamen değişirken, ilginç bir detay da gün yüzüne çıktı. AK Parti'de taşlar yerinden oynadı
AK Parti'de taşlar yerinden oynadı: Cami krizi görevden mi etti'
Haberler / Yerel Politika
29 Mart 2016 Salı 13:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- AK Parti'nin yerel meclislerde muhalefeti ile ön plana çıktığı ilçelerden Konak'ta köklü değişime gidildi. Partinin ilçe başkanlığı tarafından yapılan yeni görevlendirmeler sonucunda adeta taşlar yerinden oynadı.
 
Konak Belediye Meclisi AK Parti grubu bünyesinde yaşanan yeni değişim rüzgarı sonrasında ilçedeki siyaset kulisleri de hareketlendi. Partide bir süredir konuşulan çatlak iddiaları son komisyon seçimlerinde bir kez daha kendisini gösterdi. Hazırlanan son listelerde partisi tarafından bir kez daha grup başkanvekili seçilen Ömür Şanlı'ya rakip olan ancak 4 oy alarak yarışı kaybeden meclis üyesi Tevfik Erdoğan'ın görevi de değiştirildi. Parti içinde muhalif olduğu sık sık dile getirilen Erdoğan'a yönelik görev değişikliğinde geçtiğimiz yılki iki ayrı krizin etkili olduğu öne sürüldü.


 
ERDOĞAN KOMİSYONLARDAKİ GÖREVLERİNDEN ALINDI
Daha önceden imar komisyonu başkanı olan Tevfik Erdoğan, bu görevden alınarak plan bütçe komisyonunda görevlendirildi. Erdoğan'ın imar komisyonunda yerine Ünal Özsır getirilirken, hukuk komisyonundaki görevine ise Avukat Mustafa Türe'ye verildi. Erdoğan'ın aktif komisyonlardan alınıp revizyona gidilmesi yeni söylentileri beraberinde getirirken, iki ayrı krizin söz konusu kararda etkili olduğu öğrenildi.


 
İLK ÇATLAK 2014'TE: SALONDA TEK BAŞINA KALMIŞTI
Önceki sene gerçekleşen bir belediye meclisi toplantısında CHP'li meclis üyeleri ve Başkan Sema Pekdaş'ın yarım saat geç gelmesi sonrasında oturum AK Parti grubunun protestosuna sahne olmuştu. AK Parti'li meclis üyelerinin tamamen terk ettiği salonda tek başına kalan ve grup kararına aykırı davranan Erdoğan'ın bu tutumu ve Pekdaş'a destek vermesi "AK Parti'de çatlak" olarak yorumlanmıştı. Erdoğan olaylı geçen toplantıda “Yeterli çoğunluğumuz vardır. Ben buradan gitmiyorum. Yerimdeyim. Yapılanı da doğru bulmuyorum. AK Partili olarak size katılıyorum” demiş ve oturumun ardından Pekdaş ile bir görüşme gerçekleştirmişti.


 
"CAMİYE RET" AK PARTİ'Yİ ZORDA BIRAKMIŞTI
Yine yaşanan bu değişikliğe yol açan bir başka krizin de son günlerde sıkça tartışılan "Cami çıkmazı" olduğu belirtildi. Çınarlı'da kapatılan İl Özel İdaresi'ne ait eski hizmet binasının bulunduğu taşınmazlara protokol camisi yapılmak üzere bakanlık tarafından plan değişikliğine gidilmişti. Ancak bakanlığın bu hamlesine karşın, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi yeni plan hazırlayarak söz konusu mülkü belediye hizmet alanı ilan etmişti. Önceki yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde gündeme gelen konuya sert tepki gösteren AK Parti'li meclis üyeleri değişikliğe ret oyu kullanırken, çıkan tartışmalar üzerine salonu terk etmişti. Ancak ertesi ay Konak Belediyesi'nin meclis toplantısında gündeme gelen değişikliğe CHP'li üyelerle birlikte AK Parti'li üyelerinin tamamının da kabul oyu vermesi şaşkınlık yaratmıştı. AK Parti'nin cami planlarına ret anlamına gelen bu değişikliğe katılması parti içinde de krize yol açarken, "AK Parti de İzmir'in malı İzmir'de kalsın dedi" yorumlarına yol açmıştı. Konunun görüşüldüğü dönemde olaydan habersiz kabul oyu verdikleri ortaya çıkan AK Parti'li üyelerin Erdoğan'dan yeterli bilgiyi alamadıkları için cami planlarını reddettikleri ortaya çıkmıştı. Süreçte yaşanan bu krizin ardından yine aynı konunun gündeme geldiği geçen ayki meclis oturumunda, AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım'ın da sert açıklamalarıyla birlikte  görüşülen benzer imar değişikliğine bu sefer AK Parti grubunun tamamından veto gelmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası