Ege Postası
Geri

AK Parti Milletvekili Denizli: Konuştuğumuz Aziz Bey'in kepek sorunu değil

AK Parti Milletvekili İlknur Denizli, katı atık tesisinin yeri konusundaki mücadelesine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun gerçeği görüp Karşıyaka’ya çöp tesisi yapma kararından vazgeçene kadar devam edeceğini söyledi. Kocaoğlu’nun meydanlarda yaptığı fevri çıkışların mücadelesine engel olamayacağını belirterek, “Konuştuğumuz, Aziz Bey'in kepek sorunu değil.” dedi.
AK Parti Milletvekili Denizli: Konuştuğumuz Aziz Bey'in kepek sorunu değil
Haberler / İzmir
23 Eylül 2013 Pazartesi 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Karşıyaka ilçesinde yapılması planlanan katı atık tesisinin yeri konusunda Milletvekili Denizli ile Başkan Kocaoğlu arasındaki polemik devam ediyor. Son olarak bir açıklama yapan Denizli, İzmirlilerin önünde Karşıyaka’nın çöplük olmasına izin vermek ya da vermemek gibi iki seçenek olduğunu ifade ederek, “Aziz Kocaoğlu’nun meydanlarda sergilediği sinirli siyasetçi şovunun, Karşıyaka’ya çöp tesisi yapılmasına engel olmak için verdiğim mücadeleyi ekseninden saptırmasına asla izin vermeyeceğim. Bu türden şovların işe yaradığı platformlar, siyasetçiler olabilir ama bize bir etkisi olmaz.” şeklinde konuştu.

İNADIN İNAT YAKLAŞIMI
Hedefinin, Kocaoğlu’nun "inadım inat" ve "katılımcılıktan uzak" bir tavırla, bilimsel verileri halktan saklayarak İzmir’e, İzmir’in doğasına, geleceğine zarar vermesini engellemek olduğunu söyleyen İlknur Denizli, mücadelesinin Karşıyaka’nın çöplük olmasına izin vermeme mücadelesi olduğunu söyledi. İzmir’in memleketi olduğunu ve gelecek faciayı görerek dur demek için çalıştığını belirterek, “Kocaoğlu, İzmirlileri kandırırken suçüstü yakalanmıştır. Kontrolsüz öfkesi ve saldırganlığı bu sebepledir. Konunun esasına ilişkin bilimsel itirazları cevaplamak yerine, sorunu kişisel saldırı alanına çekmek istiyor. İki temel noktada itiraz ediyorum. Bir, çöp tesis için seçilen yer yanlıştır. İki, çöp tesisi kurmak için izlediği, katılımcılığı yok sayan yöntem yanlıştır. İstediği kadar bağırsın, yırtınsın, Kocaoğlu en sonunda geri adım atmak zorunda kalacaktır.” dedi. İzmir’e karşı kendini sorumlu hisseden herkesin, çöp tesisinin Yamanlar'a yapılmasına engel olmak için mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Denizli, “Karşıyaka’ya çöp tesisi yapılmasına CHP’li Karşıyaka Belediyesi de karşı, AK Parti de karşı. Ortak akıl, bu tesisin yerinin yanlış olduğunu kabul ediyor. Yeri inceleyen bilim insanları olumsuz görüş bildiriyor. Karşıyakalılar istemiyor. Aziz Kocaoğlu, derdini gitsin Karşıyakalılara anlatsın. Bu işler öyle partililerin önünde şov yapmaya benzemez. Gitsin ve Karşıyakalıların gözlerine bakarak derdini anlatsın. Bir iş doğrudur ya da yanlıştır. AK Parti milletvekili söyleyince yanlış, CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı söyleyince doğru olmaz.” diye konuştu.

Karşıyakalıların oyuyla seçilen belediye başkanının, ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi tarafından hazırlanan raporu makul bir süre içinde halka açıklamasını isteyen Milletvekili Denizli, aksi takdirde raporun tamamını kendisinin açıklayacağını, gerekirse Karşıyaka’da ev ev dağıtacaklarını söyledi. Karşıyakalıların hakkını korumak girdiği mücadeleyi gittiği yere kadar devam ettireceğinin de altını çizen Denizli, açıklamalarını şu sözlerle bitirdi: “Çöp tesisi sorunu, Aziz Bey'in kepek sorunu değildir. Tek başına karar veremez. 'Karar veririm' hayali görse bile uygulamaya asla cüret edemez. Bilim karşısına çıkar. Ortak akıl 'dur' der. Şimdilik çirkin bir şaka olarak algılayan Karşıyakalı isyan eder ve demokrasi izin vermez. Yapmayı planladığı, kente karşı işlenecek ağır bir suçtur. Bu kör inadın karşısına, Karşıyaka’yı korumanın, halkı demokratik süreçlere katmak istemenin, bilimin haklı inadıyla çıkıyorum.”









YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası