Ege Postası
Geri

AK Parti Milletvekili Tekelioğlu, Berlin’de İzmir EXPO için destek istedi

AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Almanya’nın başşehri Berlin'de İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için Avrupalı dostlarından destek istedi. Tekelioğlu, “Oylamada İzmir’i seçerseniz son derece isabetli...
AK Parti Milletvekili Tekelioğlu, Berlin’de İzmir EXPO için destek istedi
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 17:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Almanya’nın başşehri Berlin'de İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için Avrupalı dostlarından destek istedi. Tekelioğlu, “Oylamada İzmir’i seçerseniz son derece isabetli bir karar vermiş olacağınızdan emin olunuz. İzmir’i seçiminizden dolayı hepinize ayrıca minnet duyacağım.” dedi.

Berlin’de TBMM ve AB tarafından ortaklaşa düzenlenen Yönetişim Sempozyumu'nun kapanışında konuşan Milletvekili Tekelioğlu, çok iyi bir demokrasinin ancak çok iyi bir denetim mekanizması işler kılınarak sağlanacağına vurgu yaptı. “İyi bir demokrasiyi iyi bir denetimle birlikte başarmak zorundayız. Bu iki amacı, birini geliştirirken diğerini zayıflatmaksızın başarmak mümkün müdür'” diye soran Tekelioğlu, “Demokrasiye zarar vermeden sağlıklı bir denetim kurabilmenin yollarını bulmalıyız. Bizce öyle bir işleyiş oluşturulmalı ki daha fazla demokrasi, aynı zamanda toplumun kendini daha sağlıklı denetlemesi demek olsun. Biz de bu sempozyumla bu arayışlara katkı vermek, farklı bakış açılarını buluşturarak ufkumuzu genişletmek istedik.” şeklinde konuştu.

Bu esnada Avrupalı dostlarından önemli bir talebinin olacağını söyleyen Tekelioğlu, katılımcılarda merak uyandırdı. Sözü İzmir ve EXPO meselesine getirerek şunları kaydetti: “Benim de seçim bölgem olan İzmir, EXPO 2020 için adaydır. Ayrıca İzmir, AB üyesi veya müzakere sürecindeki ülkeler arasında tek adaydır. Önümüzdeki süreçte yapılacak seçimlerde sizlerin, hükümetlerinizin desteğini rica ediyorum. 2020 EXPO’sunun İzmir’de yapılması her bakımdan iyi olacaktır, çünkü İzmir çok güzel, çok boyutlu bir şehirdir. İzmir’de deniz vardır, tarihsel ve kültürel zenginliği fazladır. İzmir’in tarım çeşit ve verimliliği de zengindir. İzmir turizm kentidir. Sağlık ve kongreler merkezidir. Bu ve diğer konularda çok daha fazla gelişecek imkanlara fazlasıyla sahiptir. Yani İzmir, ideal bir şehirde olması gereken tüm unsurlara sahiptir. Hem ülkelerinizin desteği konusunda çabalarınızı talep ediyor hem de hepinizi İzmir’e bekliyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası